Gyda Skrevet 20. november 2002 #1 Del Skrevet 20. november 2002 Hei holder på å lage en gresk kjøttrett. Har aldri prøvd den før. Så står det at jeg skal ha i en ts brunt sukker rett før maten er ferdig. Kan jeg bruke hvitt sukker i steden for??? Hva er eventuelt forskjellen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Brunhilde Skrevet 20. november 2002 #2 Del Skrevet 20. november 2002 Hvitt sukker er vel mer raffinert, men jeg hadde tatt sjansen på hvitt når det bare er snakk om 1 ts... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 20. november 2002 Forfatter #3 Del Skrevet 20. november 2002 Det var noe sånt jeg også tenkte - gadd ikke kjøpe brunt sukker fordi jeg skulle ha bare en ts. Så da prøver jeg det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 21. november 2002 #4 Del Skrevet 21. november 2002 brunt sukker har en kraftigere smak og smaker enormt mye bedre, men prøv deg frem:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 21. november 2002 Forfatter #5 Del Skrevet 21. november 2002 Maten ble bra den. Bortsett fra at neste gang skal jeg ikke putte oppi den kanelstanga som det står i oppskrifta. Kjøtt med kanelsmak var litt rart... Gøy å prøve nye oppskrifter, men ser jo etterhvert at man kan ta seg noen "kunstneriske friheter" - så som sukker og la vær å ta oppi skumle ting som f.eks kanel... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vilja Skrevet 21. november 2002 #6 Del Skrevet 21. november 2002 Hvitt sukker er mer bearbeidet en brunt sukker. Altså: brunt sukker er sunnest! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 21. november 2002 #7 Del Skrevet 21. november 2002 hehe hvis vi først skal snakke om sukker og sunnhet, så kan jeg jo ta hele regla: sukker inneholder melasse, som er et nesten svart sfott som inneholder masse mineraler og er meeget sunt. Sukkeret raffineres og mer og mer melasse fjernes fra det, og jo hvitere blir det. Melasse har en lakris/anislignende smak og lukt. Fullrørssukker inneholder mest melasse, og er sunnest. Rårøsrssukker finnes i lyst og mørkt, der det mørke er sunnest. Hvitt raffinert sukker er det absolutt verste. men det finnes jo i omtrent all mat, tilogmed brød. desverre. klem Iset, helsekost fagutdannet:) (vi selger massevis av fullrør/rårørssukker:)) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 23. november 2002 #8 Del Skrevet 23. november 2002 Brunt sukker ja... det brukes i ett eller annet pappa er så glad i til jul, en aller annen julekakesort. Mamma klarer ikke delta i bakinga av disse, hun fikk totalt avsmak på dette, inkl lukta, da hun gikk gravid med meg. Og jeg trur jeg har arva det... kakene liker jeg ikke, og lukta av brunt sukker, særlig VARMT brunt sukker.... neitakk.... Sunt eller ei, jeg holder meg til hvitt sukker! (anser jo sukker som lite sunt jeg, så det gjør meg ikke noe at jeg bruker den minst sunne sorten, jeg spiser jo ikke sukker for å være sunn.. da UNNGÅR jeg sukker om jeg skal være sunn... men det gidder jeg somregel ikke ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå