Holly Hobbie Skrevet 16. mars 2006 #1 Skrevet 16. mars 2006 Noen som vet om man kan lage (gode) boller av speltmel? Og har noen en bra oppskrift aa dele? Paa forhaand tusen takk!
Gjest baby-E Skrevet 16. mars 2006 #2 Skrevet 16. mars 2006 jeg har akkurat spist rundstykker av speltmel. Kjempe gode! men har desverre ingen oppskrift.
Holly Hobbie Skrevet 16. mars 2006 Forfatter #3 Skrevet 16. mars 2006 Da burde det jo gaa med boller ogsaa! Har spelt lav gi forresten?
Gjest piaf Skrevet 16. mars 2006 #4 Skrevet 16. mars 2006 Har spelt lav gi forresten? ← Ifølge denne oversikten har spelt GI omtrent som hvete. Altså ikke spesielt lav. Om denne nettsiden er troverdig, vet jeg imidlertid ikke. Eksempler på kornsorter med lav/lavere GI er rug, havre, bygg, bokhvete, amaranth og quinoa (de to siste er mer uvanlig kornsorter man får på helsekost, jeg har ikke prøvd dem ut foreløpig).
Gjest Gjest Skrevet 16. mars 2006 #5 Skrevet 16. mars 2006 Det er ikke studert så mye på Spelts GI, men den sies å ikke ha så mye lavere GI enn hvetemel. Nesten ikke nevneverdig.
Maxine Grey Skrevet 16. mars 2006 #6 Skrevet 16. mars 2006 Jeg spiste nydelige vafler laget på spelt og rismelk i går!
ashera Skrevet 16. mars 2006 #7 Skrevet 16. mars 2006 (endret) Boller med spelt. 2,5 dl melk 2,5 dl vann 75 g smør 1 egg 50 g gjær 125 g sukker kardemomme mel til passende deig, ikke for kompakt. Husk å elte veldig godt! La heve til dobbel størrelse, form boller som skal etterheve 1/2 time under klede, pensle med egg/melk-blanding og stek ved 200 grader varmluft i 10 - 15 minutter (følg med). Bruker også en variant av denne til rundstykkedeig, da sløyfer jeg sukkeret og kardemommen og tilsetter en god neve lin-, sesam- og solsikkefrø og har i 1 dl sammalt rug og 1 dl sammalt spelt før jeg fyller opp med finmalt spelt. Noen bruker å tilsette et par teskjeer c-vitamin (askorbinsyre) i pulverform til speltdeig, noe som skal hjelpe på bakeevnen. I brøddeig kan man jo ha i en dl appelsinjuice eller to, det gjør samme nytten. Jeg har imidlertid ikke gjort det, og likevel vært fornøyd med baksten. Endret 16. mars 2006 av hera
-Fisken- Skrevet 17. mars 2006 #8 Skrevet 17. mars 2006 Noen bruker å tilsette et par teskjeer c-vitamin (askorbinsyre) i pulverform til speltdeig, noe som skal hjelpe på bakeevnen. I brøddeig kan man jo ha i en dl appelsinjuice eller to, det gjør samme nytten. Jeg har imidlertid ikke gjort det, og likevel vært fornøyd med baksten. ← Da burde det vel gå fint å ha i litt appelsinjuice i bollene også? Appelsinjuice er i alle fall godt i alle typer brød/rundstykker, muffins, pannekaker og vafler.
Holly Hobbie Skrevet 17. mars 2006 Forfatter #9 Skrevet 17. mars 2006 Boller med spelt. 2,5 dl melk 2,5 dl vann 75 g smør 1 egg 50 g gjær 125 g sukker kardemomme mel til passende deig, ikke for kompakt. Husk å elte veldig godt! La heve til dobbel størrelse, form boller som skal etterheve 1/2 time under klede, pensle med egg/melk-blanding og stek ved 200 grader varmluft i 10 - 15 minutter (følg med). Bruker også en variant av denne til rundstykkedeig, da sløyfer jeg sukkeret og kardemommen og tilsetter en god neve lin-, sesam- og solsikkefrø og har i 1 dl sammalt rug og 1 dl sammalt spelt før jeg fyller opp med finmalt spelt. Noen bruker å tilsette et par teskjeer c-vitamin (askorbinsyre) i pulverform til speltdeig, noe som skal hjelpe på bakeevnen. I brøddeig kan man jo ha i en dl appelsinjuice eller to, det gjør samme nytten. Jeg har imidlertid ikke gjort det, og likevel vært fornøyd med baksten. ← Tusen takk!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå