Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har i utgangspunktet fulgt alle rådene for mat i graviditeten. Iblant har jeg spist av salatdisken på jobb, og egentlig tenkt at dette har vært i tråd med retningslinjene. Dvs ikke spist noe som ikke er anbefalt. I dag begynte jeg å tenke på det med fetaost, som egentlig skal være trygt, men skal spises godt innenfor holdbarhetsfristen. Jeg har jo ingen aning hvor gammel denne fetaosten har vært. I tillegg har det vært diverse kjøtt, som stekt kylling, i salatbaren. Har også kjøpt påsmurt mat med kokt skinke. 
 

Jeg vil jo tro at kantina ikke serverer gammel mat, men gravide skal jo spise de tingene jeg listet opp godt før utgangsdato. Nå er jeg redd for at jeg har utsatt babyen for fare, og at den kan ha blitt smittet med listeria.

Noen som har noen gode råd? 

Anonymkode: bd0fd...bdd

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Original feta er vanligvis helt hvit siden melk fra sau og geit er hvitere enn kumelk. Osten er salt og litt syrlig og har 50 % fett i tørrstoffet. Den kan oppbevares i lengre tid – i noen uker eller flere måneder.

AnonymBruker
Skrevet
mommyaka skrev (1 time siden):

Original feta er vanligvis helt hvit siden melk fra sau og geit er hvitere enn kumelk. Osten er salt og litt syrlig og har 50 % fett i tørrstoffet. Den kan oppbevares i lengre tid – i noen uker eller flere måneder.

God dag mann økseskaft? 

Anonymkode: 71ab5...253

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

God dag mann økseskaft? 

Anonymkode: 71ab5...253

God dag til deg å...bare skriver at for at feta ost skal være farlige må den å ligge ute i flere uker 

Skrevet

Godt råd pust med magen og anta at de forholder seg til regler fra Mattilsynet angående oppbevaring og tilberedning av mat.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Herregud, så hysterisk trenger du ikke å være.  Det går bra. 

Anonymkode: be696...7f5

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg var også livredd for sånne ting da jeg var gravid og fant ut av flere og flere ting som var farlig, som jeg liksom fant ut av eller begynte å tenke på «for seint». Husker jeg hadde tatt et par biter av en blodig biff og var sikker på at babyen var alvorlig syk av det i flere uker etterpå. Jeg har hatt noen sånne runder denne gangen også, for eksempel var jeg helt sikker på at babyen min kom til å bli hjerneskada fordi jeg ikke hadde tatt jod-tilskudd i første trimester. Det er lett å bli litt for stressa om man føler at man har gjort noe galt. Ofte handler det om at man har en ekstremt lav toleranse for risiko mtp babyer i magen. Mest sannsynligvis går det bra. 

Anonymkode: 51a03...a33

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...