Gå til innhold

noen som har en god dipp?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Guro_*
Skrevet

Noen som har en god dipp å dele bort??

Som passer til grønnsaker :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

En avokado eller to, litt hvitløk, litt tabasco el, litt salt og pepper, kjør alt med stavmikser til det er glatt og fint :)

Litt linfrøolje kan og blandes i, grei måte å få i seg omega 3 på :)

Skrevet

Denne hvitløksdipen er utrolig god, til alt: to hele hvitløker deles i fedd (skrelles ikke) og blandes med litt olje i en ildfast form, dekk med olivenolje. Stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut hvitløken, dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland med 4-5 ss rømme og 4-5 ss majones (her liker jeg Helmans best), litt paprikapulver, litt pepper og evt mer salt. Sett kaldt til den skal brukes.

Noen andre forslag:

Paprikadip: To røde paprika grilles svarte i ovnen, legg i en plastpose og la stå 5 minutter, dra av skinnet. Mos i foodprocessor sammen med hvitløk, sitronsaft, rødløk og chili.

Avocadodip: Mos avocado og bland med majones og/eller rømme, sitronsaft, presset hvitløk og finhakket chili.

Ostedip: En boks snøfrisk blandes med rømme, presset hvitløk, salt/pepper og hakkede urter.

Bønnedip: En boks hermetiske røde bønner moses i hurtigmikser med løk, hvitløk, sitronsaft, revet sitronskall, malt spisskummen og malt koriander.

Pestodip: Kremost blandes med rød pesto, litt sitronsaft og hakkede urter.

Auberginedip: Stek en hel aubergine i ovnen på 190 grader i ca 40 minutter, legg i en plastpose og la hvile 10-15 minutter. Del i to, grav ut kjøttet og mos sammen med hvitløk, presset sitron, yoghurt naturell og malt spisskummen.

Skrevet

Aïoli!

4 store fedd hvitløk

1 klype salt

2 store eggeplommer

3 dl extra virgin olivenolje

1-2 ss sitronsaft

1 ss ferske smuler av loff

salt

pepper

1. Finhakk hvitløken. Ha en klype salt over hvitløken, og mos dette godt sammen.

2. Legg blandingen i en kjøkkenmaskin. Ha i eggeplommer og bland godt.

3. Hell i olivenolje til du har fått en tykk majones.

4. Ha i 1 ss sitronsaft og brødsmulene, og bland. Smak til med ekstra salt, pepper og sitronsaft.

5. Ha aïolien over i en bolle, sett i kjøleskap fram til serveringen.

Holdbar i oppil 7 døgn.

Enjoy!!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...