Gjest Gjest_Guro_* Skrevet 15. mars 2006 #1 Skrevet 15. mars 2006 Noen som har en god dipp å dele bort?? Som passer til grønnsaker
Iceglow Skrevet 15. mars 2006 #2 Skrevet 15. mars 2006 En avokado eller to, litt hvitløk, litt tabasco el, litt salt og pepper, kjør alt med stavmikser til det er glatt og fint Litt linfrøolje kan og blandes i, grei måte å få i seg omega 3 på
Arkana Skrevet 15. mars 2006 #3 Skrevet 15. mars 2006 Denne hvitløksdipen er utrolig god, til alt: to hele hvitløker deles i fedd (skrelles ikke) og blandes med litt olje i en ildfast form, dekk med olivenolje. Stek ved 200 grader i 25 minutter. Avkjøl litt og klem ut hvitløken, dryss på litt salt og mos med en gaffel. Bland med 4-5 ss rømme og 4-5 ss majones (her liker jeg Helmans best), litt paprikapulver, litt pepper og evt mer salt. Sett kaldt til den skal brukes. Noen andre forslag: Paprikadip: To røde paprika grilles svarte i ovnen, legg i en plastpose og la stå 5 minutter, dra av skinnet. Mos i foodprocessor sammen med hvitløk, sitronsaft, rødløk og chili. Avocadodip: Mos avocado og bland med majones og/eller rømme, sitronsaft, presset hvitløk og finhakket chili. Ostedip: En boks snøfrisk blandes med rømme, presset hvitløk, salt/pepper og hakkede urter. Bønnedip: En boks hermetiske røde bønner moses i hurtigmikser med løk, hvitløk, sitronsaft, revet sitronskall, malt spisskummen og malt koriander. Pestodip: Kremost blandes med rød pesto, litt sitronsaft og hakkede urter. Auberginedip: Stek en hel aubergine i ovnen på 190 grader i ca 40 minutter, legg i en plastpose og la hvile 10-15 minutter. Del i to, grav ut kjøttet og mos sammen med hvitløk, presset sitron, yoghurt naturell og malt spisskummen.
Ginen Skrevet 15. mars 2006 #4 Skrevet 15. mars 2006 Aïoli! 4 store fedd hvitløk 1 klype salt 2 store eggeplommer 3 dl extra virgin olivenolje 1-2 ss sitronsaft 1 ss ferske smuler av loff salt pepper 1. Finhakk hvitløken. Ha en klype salt over hvitløken, og mos dette godt sammen. 2. Legg blandingen i en kjøkkenmaskin. Ha i eggeplommer og bland godt. 3. Hell i olivenolje til du har fått en tykk majones. 4. Ha i 1 ss sitronsaft og brødsmulene, og bland. Smak til med ekstra salt, pepper og sitronsaft. 5. Ha aïolien over i en bolle, sett i kjøleskap fram til serveringen. Holdbar i oppil 7 døgn. Enjoy!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå