Million Skrevet 14. mai #1 Skrevet 14. mai Meg og suppen min igjen... Jeg har en gammel oppskrift på ertesuppe med svineknoke og noen grønnsaker i som jeg følger. Kjøttet som koker gjør at det danner seg et gråhvitt skum på overflaten litt etter at det begynner å koke. Det står i oppskriften "skum godt av". Men hva skjer om man ikke gjør dette? Jeg kløner nemlig veldig med å få av alt dette skummet, for små løkbiter etc følger med øsen opp. Så da lurte jeg på hva deres erfaring (eller viten) om dette er, hva skjer om man lar være å skumme av, bare rører rundt så det blir borte? Takker for svar! 👍
AnonymBruker Skrevet 14. mai #2 Skrevet 14. mai Det blir ikke borte og blir en ekkel bismak på suppen er min erfaring Anonymkode: 7fba9...b34 3 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #3 Skrevet 14. mai Kraften blir grumsete. Muligens kan det også ha betydning for smaken til en viss grad, men de fleste oppgir at det er mest for utseendet at man skummer av. Anonymkode: 8194c...cd4 6 2
Sparkling_Pink Skrevet 14. mai #4 Skrevet 14. mai Du koker opp kraft og svineknoke først, skummer av og så tilsetter du det andre etter de minuttene det tar å skumme av. Krafta blir først og fremst grumsete og smaker mindre raffinert om du ikke skummer av. 2 4
AnonymBruker Skrevet 14. mai #5 Skrevet 14. mai Sparkling_Pink skrev (1 minutt siden): Du koker opp kraft og svineknoke først, skummer av og så tilsetter du det andre etter de minuttene det tar å skumme av. Krafta blir først og fremst grumsete og smaker mindre raffinert om du ikke skummer av. Dette Anonymkode: 689e9...f54 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #7 Skrevet 14. mai AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Hvordan skummer man av? 🙈 Anonymkode: ced80...b2c Jeg bruker ofte en tesil. Eller en øse. Det er blod og annet grums. Greit å fjerne Anonymkode: ffd13...b09 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #8 Skrevet 14. mai AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Jeg bruker ofte en tesil. Eller en øse. Det er blod og annet grums. Greit å fjerne Anonymkode: ffd13...b09 Jeg har også en gammel tesil til dette. Det skummer jo bare under oppkok og kok, så skal temperaturen ned, så bare å skumme noen minutter så roer det seg. Anonymkode: 7fba9...b34
AnonymBruker Skrevet 14. mai #9 Skrevet 14. mai AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Jeg bruker ofte en tesil. Eller en øse. Det er blod og annet grums. Greit å fjerne Anonymkode: ffd13...b09 Eh, nei, det er det ikke 😅 Det er kollagenet i kjøttet som skilles ut og klumper seg sammen når kjøttet varmes opp. Anonymkode: 97a76...15c 5 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #10 Skrevet 14. mai Dyre knekkebrød med frø, frukt, bær, juice fra kjøledisken, Biola, fisk. Kjøper bare godteri, is og kaffe på tilbud. Resultatet: har gått ned i vekt. Ufrivillig. Trenger ikke bli noe tynnere. Anonymkode: 134db...954 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #11 Skrevet 14. mai AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Dyre knekkebrød med frø, frukt, bær, juice fra kjøledisken, Biola, fisk. Kjøper bare godteri, is og kaffe på tilbud. Resultatet: har gått ned i vekt. Ufrivillig. Trenger ikke bli noe tynnere. Anonymkode: 134db...954 Havnet i feil tråd på merkelig vis. Anonymkode: 134db...954
Million Skrevet 14. mai Forfatter #12 Skrevet 14. mai (endret) AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Dyre knekkebrød med frø, frukt, bær, juice fra kjøledisken, Biola, fisk. Kjøper bare godteri, is og kaffe på tilbud. Resultatet: har gått ned i vekt. Ufrivillig. Trenger ikke bli noe tynnere. Anonymkode: 134db...954 Har du bommet på tråden du skulle svare i? For øvrig, dere andre; takker for svar. Da fortsetter jeg å skumme av etter beste evne. Kanskje kjøpe meg en sånn flat sleiv med huller i til å skumme av med. Jeg har bare brukt vanlig øse til nå. Klønete å få til da. Det var forresten et godt tips å ha bare kjøtt og vann i gryta til det har kokt opp og skummet seg. Da får man jo ikke med noe annet fra gryta når man skummer av! Det var jo enkelt tips! Takker! Endret 14. mai av Million
Million Skrevet 14. mai Forfatter #13 Skrevet 14. mai Sparkling_Pink skrev (36 minutter siden): Du koker opp kraft og svineknoke først, skummer av og så tilsetter du det andre etter de minuttene det tar å skumme av. Krafta blir først og fremst grumsete og smaker mindre raffinert om du ikke skummer av. Supert tips! Jeg planlegger å dra og kjøpe meg hullsleiv snart, og sammen med ditt tips vil avskummingen gå som en lek (håper jeg). 1
AnonymBruker Skrevet 14. mai #14 Skrevet 14. mai AnonymBruker skrev (39 minutter siden): Hvordan skummer man av? 🙈 Anonymkode: ced80...b2c Bruker hullsleiv Anonymkode: bcd6e...ae2
AnonymBruker Skrevet 15. mai #15 Skrevet 15. mai AnonymBruker skrev (12 timer siden): Hvordan skummer man av? 🙈 Anonymkode: ced80...b2c Man tar vekk det som flyter opp og legger seg på overflaten med en skje, hullsleiv, tesil. Noe lignende skjer også om man koker opp saft og tilsetter sukker. Da er det greit å få det vekk for ikke å ha skum i safta/sausen. Anonymkode: d184b...6df
Brunhilde Skrevet 15. mai #16 Skrevet 15. mai Jeg bruker bare en helt vanlig spiseskje, det fungerer fint.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå