Gå til innhold

Toksiner akkumulerer mer og mer dess høyere opp i matkjeden man kommer. Er ikke dette helt vanlig kunnskap fra barneskolen?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Er i en mat og helse-gruppe, der noen ikke visste dette. De skjønner ikke hvorfor det er mer toksiner i hai, sverdfisk og tunfisk enn i torsk og sei, makrell, sardiner...så jeg måtte linke til en artikkel som forklarer det.

Jeg trodde alle visste dette, er det ikke helt grunnleggende kunnskap?

Anonymkode: bb94f...e63

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Er i en mat og helse-gruppe, der noen ikke visste dette. De skjønner ikke hvorfor det er mer toksiner i hai, sverdfisk og tunfisk enn i torsk og sei, makrell, sardiner...så jeg måtte linke til en artikkel som forklarer det.

Jeg trodde alle visste dette, er det ikke helt grunnleggende kunnskap?

Anonymkode: bb94f...e63

Enig, Det burde være grunnleggende og intuitivt logisk. 

Ikke bare det at de på toppen av kjeden får i seg toksiner fra de under seg. Men også at de på toppen lever vanligvis betydelig lengre og på den måte akkumulere disse giftstoffene over mye lengre tid. 

Endret av Midgard
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...