Gå til innhold

Hvor blir ikke skjærebrettet rent?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei

Parterte hel kylling i går. Og skylte skjærebrettet godt med varmt vann og børste før jeg satte den i oppvaskmaskinen. Men den ble ikke rein. Og det er ikke første gang det skjer.

Hvorfor blir den ikke vasket ordentlig etter at jeg har brukt den til kylling?

20250513_082556.jpg

Anonymkode: 56e9e...cef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du må skylle med kaldt vann først, når du skal skylle av proteiner. 
Proteiner stivner i varmt vann. 

Hvordan står skjærefjølen i oppvaskmaskinen? Står det fritt, slik at skyllearmene treffer skikkelig? 

Anonymkode: 10d4e...160

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Du må skylle med kaldt vann først, når du skal skylle av proteiner. 
Proteiner stivner i varmt vann. 

Hvordan står skjærefjølen i oppvaskmaskinen? Står det fritt, slik at skyllearmene treffer skikkelig? 

Anonymkode: 10d4e...160

Oh ja visste ikke det.  Kan prøve med kaldt vann også🙂 ja den står fritt ja🙂

Anonymkode: 56e9e...cef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Her pleier vi å skylle i kaldt vann og vaske den med såpe og børste før vi putter både den og oppvaskbørsten i oppvaskmaskina. 

Anonymkode: ba4c4...544

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Hei

Parterte hel kylling i går. Og skylte skjærebrettet godt med varmt vann og børste før jeg satte den i oppvaskmaskinen. Men den ble ikke rein. Og det er ikke første gang det skjer.

Hvorfor blir den ikke vasket ordentlig etter at jeg har brukt den til kylling?

20250513_082556.jpg

Anonymkode: 56e9e...cef

Lærer ingen kjøkkenhygiene lengre? 
Smør det inn med Zalo, bruk en grytesvamp eller en opp vask børste og skrubb det rent før du setter det i maskinen. 
 

Neste gang legger du e5 arm med matpapir eller bakepapir under fuglen og opp på skjærefjøla så får du en mindre jobb med renhold etterpå.

Anonymkode: d54d9...4b0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Plastskjærefjøler får riper og merker etter kniv hvor kjøttet kyler seg fast. Det må skrubbes vekk med oppvaskbørste før oppvaskmaskin. Eller bare vaske den med zalo helt ren

Anonymkode: 6d4c4...28c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Varmt vann på kyllingrester og den sitter fast til evig tid nesten. Det er bare å skrubbe i vei.

Kaldt vann neste gang.

Anonymkode: 771b5...3fc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Lærer ingen kjøkkenhygiene lengre? 

Nei faktisk ikke. Har ikke blitt informert om at dette må gjøres når man kutter kjøtt.

Gikk ut av ungdomsskolen for 20 år siden. 

Anonymkode: 0ca94...bbe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hm, lurer på hva folk gjorde før oppvaskmaskinen sin tid 🤔

Man bruker faktisk Zalo og skrubber OG putter i oppvaskmaskinen!

Her har vi alltid skåret opp kjøtt på ei fjøl, skylt av i kaldt vann og enten vasket for hånd eller bare tørket av. Aldri blitt syk.

 

Anonymkode: 75324...00a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Oh ja visste ikke det.  Kan prøve med kaldt vann også🙂 ja den står fritt ja🙂

Anonymkode: 56e9e...cef

Enkel sammenligning: hva skjer med ett rått egg (mye proteiner) om du putter det i varmt vann?

Anonymkode: 10d4e...160

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...