Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Dere som er flinke på ciabatta. Hva gjør jeg feil når de bare får en litt råaktig, tynn og hard skårpe på. Og hva gjør dere for å få ciabattaene fine når deigen er så løs? 

  • 2 uker senere...
AnonymBruker
Skrevet

Det høres ut som om du sliter litt med skorpen på ciabattaene dine!  Jeg har en fantastisk oppskrift som løser akkurat dette problemet, og gir deg en luftig og sprø skorpe hver gang, selv med løs deig.
-------------------------------------
Ingredienser:

* 500g Tipo 00 mel
* 350g vann (litt kaldere enn romtemperatur)
* 10g tørrgjær
* 10g salt
* 20g olivenolje

Fremgangsmåte:

1. Bland vann, gjær og olivenolje i en bolle. La stå i 5 minutter til gjæren løser seg opp.
2. Tilsett mel og salt. Bland til en løs deig. Deigen skal være klebrig, men ikke flytende.
3. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i 2-3 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
4. Strø godt med mel på benken. Vend deigen forsiktig ut på melet. Del deigen i to like store deler.
5. Form hver deigdel til en avlang oval. Ikke elt deigen for mye, da mister den luftigheten.
6. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss med mer mel.
7. Dekk til med plastfolie og la deigen etterheve i 30 minutter.
8. Forvarm ovnen til 250 grader Celsius. 
9. Skjær noen få, grunne snitt i overflaten av deigen med en skarp kniv.
10. Stek i 20-25 minutter, eller til ciabattaene er gyllenbrune og har en sprø skorpe. Bruk gjerne en stekeplate med vann i bunnen av ovnen for å få ekstra damp og sprø skorpe.
11. Avkjøl på rist før servering.

Anonymkode: 9fde0...34b

Skrevet

Å,  takk. Dette skal jeg prøve. 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 14.5.2025 den 17.34):

Det høres ut som om du sliter litt med skorpen på ciabattaene dine!  Jeg har en fantastisk oppskrift som løser akkurat dette problemet, og gir deg en luftig og sprø skorpe hver gang, selv med løs deig.
-------------------------------------
Ingredienser:

* 500g Tipo 00 mel
* 350g vann (litt kaldere enn romtemperatur)
* 10g tørrgjær
* 10g salt
* 20g olivenolje

Fremgangsmåte:

1. Bland vann, gjær og olivenolje i en bolle. La stå i 5 minutter til gjæren løser seg opp.
2. Tilsett mel og salt. Bland til en løs deig. Deigen skal være klebrig, men ikke flytende.
3. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i 2-3 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
4. Strø godt med mel på benken. Vend deigen forsiktig ut på melet. Del deigen i to like store deler.
5. Form hver deigdel til en avlang oval. Ikke elt deigen for mye, da mister den luftigheten.
6. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss med mer mel.
7. Dekk til med plastfolie og la deigen etterheve i 30 minutter.
8. Forvarm ovnen til 250 grader Celsius. 
9. Skjær noen få, grunne snitt i overflaten av deigen med en skarp kniv.
10. Stek i 20-25 minutter, eller til ciabattaene er gyllenbrune og har en sprø skorpe. Bruk gjerne en stekeplate med vann i bunnen av ovnen for å få ekstra damp og sprø skorpe.
11. Avkjøl på rist før servering.

Anonymkode: 9fde0...34b

Haha, Chatgpt er fin til å bruke for sånne spørsmål ja😅

Anonymkode: d6215...03e

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 14.5.2025 den 17.34):

Det høres ut som om du sliter litt med skorpen på ciabattaene dine!  Jeg har en fantastisk oppskrift som løser akkurat dette problemet, og gir deg en luftig og sprø skorpe hver gang, selv med løs deig.
-------------------------------------
Ingredienser:

* 500g Tipo 00 mel
* 350g vann (litt kaldere enn romtemperatur)
* 10g tørrgjær
* 10g salt
* 20g olivenolje

Fremgangsmåte:

1. Bland vann, gjær og olivenolje i en bolle. La stå i 5 minutter til gjæren løser seg opp.
2. Tilsett mel og salt. Bland til en løs deig. Deigen skal være klebrig, men ikke flytende.
3. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i 2-3 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
4. Strø godt med mel på benken. Vend deigen forsiktig ut på melet. Del deigen i to like store deler.
5. Form hver deigdel til en avlang oval. Ikke elt deigen for mye, da mister den luftigheten.
6. Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss med mer mel.
7. Dekk til med plastfolie og la deigen etterheve i 30 minutter.
8. Forvarm ovnen til 250 grader Celsius. 
9. Skjær noen få, grunne snitt i overflaten av deigen med en skarp kniv.
10. Stek i 20-25 minutter, eller til ciabattaene er gyllenbrune og har en sprø skorpe. Bruk gjerne en stekeplate med vann i bunnen av ovnen for å få ekstra damp og sprø skorpe.
11. Avkjøl på rist før servering.

Anonymkode: 9fde0...34b

synes 10 gram salt hørtes mye ut!

Anonymkode: c3f11...4ea

  • Nyttig 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 18.5.2025 den 22.22):

synes 10 gram salt hørtes mye ut!

Anonymkode: c3f11...4ea

Det er bare litt mer enn en teskje. En teskje salt veier ca 7 gram.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...