Flugelhorn Skrevet 14. mars 2006 #1 Skrevet 14. mars 2006 Klarer ikke få til den skikkelige "kina" smaken når jeg lager stekt ris.... Hva må til? Har reker, egg, frosne grønnsaker, skinke oppi. bruker litt vanlig soyasaus og littn oyster-saus.. Hva overser jeg på veien????
Nilma Skrevet 14. mars 2006 #2 Skrevet 14. mars 2006 Jeg synes hakket løk og sopp er veldig godt i stekt ris, og dessuten temmelig mye soyasaus. Vet ikke hvor autentisk det er, men godt er det.
Arkana Skrevet 14. mars 2006 #3 Skrevet 14. mars 2006 Ingefær og hvitløk gir god smak, mye soyasaus ja, litt sesamolje og kinesisk femkrydder.
Gjest Gjest Skrevet 14. mars 2006 #4 Skrevet 14. mars 2006 Stek løk og hvitløk i oljen først, og så tilsett soyasaus og la det surre før du tilsetter noe annet. Gir mye mer smak. Sesamolje er også veldig godt, men blir nok ikke helt kinarestaurant.
Fakse Skrevet 14. mars 2006 #5 Skrevet 14. mars 2006 På kinarestaurante bruker de også mye smaskforsterker. Du får kjøpt det i velassorterte butikker, står sammen med krydder. Det kan også stå BCG på boksen. Eller du kan bruke gastromat, det gir litt av samme effekten. Sesamoljen som Arkana nevner er også et must for nær autentisk smak, men helt likt orginalen har jeg aldri klart å få det.
Gjest Gjest Skrevet 16. mars 2006 #6 Skrevet 16. mars 2006 Er det Nasi Goreng/Fried rice du prøver på??? Da har jeg oppskriften: Mye hodekål(nesten et helt hode!) og purre(1-2 stk.) stekes. Tilsett mye karri, og salt. Bland inn ferdig kokt ris og løk/hvitløk. Pøs på m soyasaus. La stå og frese en stund. Tilsett stekte kyllinbiter og reker tilslutt. Server m ett stekt egg(begge sider!) til hver pers. Dette er iallefall autentisk stekt ris som finnes i Indonesia, Malaysia og thailand.........
Flugelhorn Skrevet 16. mars 2006 Forfatter #7 Skrevet 16. mars 2006 Er det Nasi Goreng/Fried rice du prøver på??? Da har jeg oppskriften: Mye hodekål(nesten et helt hode!) og purre(1-2 stk.) stekes. Tilsett mye karri, og salt. Bland inn ferdig kokt ris og løk/hvitløk. Pøs på m soyasaus. La stå og frese en stund. Tilsett stekte kyllinbiter og reker tilslutt. Server m ett stekt egg(begge sider!) til hver pers. Dette er iallefall autentisk stekt ris som finnes i Indonesia, Malaysia og thailand......... ← Tror ikke det er denne jeg mener, men hørtes knallgodt ut!!!!!! Den skal prøves Mmmmmm....... Fra nå av skal jeg som jeg blir fortalt pøse på med soyasaus.. (men blir ikke risen svart da??????? ) Skal også prøve å få tak i smaksforsterkeren derr nevner. Takktakk for all hjelp
Gjest Gjest Skrevet 16. mars 2006 #8 Skrevet 16. mars 2006 Er det Nasi Goreng/Fried rice du prøver på??? Da har jeg oppskriften: Mye hodekål(nesten et helt hode!) og purre(1-2 stk.) stekes. Tilsett mye karri, og salt. Bland inn ferdig kokt ris og løk/hvitløk. Pøs på m soyasaus. La stå og frese en stund. Tilsett stekte kyllinbiter og reker tilslutt. Server m ett stekt egg(begge sider!) til hver pers. Dette er iallefall autentisk stekt ris som finnes i Indonesia, Malaysia og thailand......... ← (Bare for å pirke, så betyr Nasi Goreng stekt ris på malaysisk. Det finnes altså utallige oppskrifter for dette. Din ser veldig god ut, men at akkurat den serveres i INdonesia, Malaysia og Thailand er litt å ta i. )
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2006 #9 Skrevet 17. mars 2006 (Bare for å pirke, så betyr Nasi Goreng stekt ris på malaysisk. Det finnes altså utallige oppskrifter for dette. Din ser veldig god ut, men at akkurat den serveres i INdonesia, Malaysia og Thailand er litt å ta i. ) ← Hæ? Jeg har vært i de tre landa- lenge!, og det var iallefall slik "stekt ris" ble servert på mange steder, særlig i Malaysia og på Bali. Såklart det finnes lokalevariasjoner, men jeg spiste akkurat dette omtrent hver dag da jeg f.ex var på på Bali. Retten kalles Nasi Goreng i Indonesia og.
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2006 #10 Skrevet 17. mars 2006 Hæ? Jeg har vært i de tre landa- lenge!, og det var iallefall slik "stekt ris" ble servert på mange steder, særlig i Malaysia og på Bali. Såklart det finnes lokalevariasjoner, men jeg spiste akkurat dette omtrent hver dag da jeg f.ex var på på Bali. Retten kalles Nasi Goreng i Indonesia og. ← Beklager, mente Indonesia, ikke Malaysia! Og ja, du fikk nok lignende retter servert i alle landene, men oppskriftene varierer nok. Har også vært mye i Sørøst-Asia og fått mange ulike Nasi Goreng. Men som sagt, din oppskrift ser god ut!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå