AnonymBruker Skrevet 27. april #1 Skrevet 27. april I oppskriftene står det at jeg må bruke lettsaltet i lapskaus. Har kjøpt saltet. Kan jeg koke opp og bytte vann eller noe for å bruke den likevel? Anonymkode: e53fe...4ec
AnonymBruker Skrevet 27. april #2 Skrevet 27. april Om du trekker den i vann som du bytter vil jeg tror det kommer til å gå helt kurant Anonymkode: ee33a...5b6
Fru Uperfekt Skrevet 27. april #3 Skrevet 27. april Husk og at rå poteter trekker til seg salt og kan brukes til å få vekk over salting 1
AnonymBruker Skrevet 27. april #4 Skrevet 27. april AnonymBruker skrev (37 minutter siden): Om du trekker den i vann som du bytter vil jeg tror det kommer til å gå helt kurant Anonymkode: ee33a...5b6 Da bør en bytte vann mange ganger. Jeg la en lettsaltet svineknoke i vann for å vanne ut saltet, den var likevel så salt at den var uspiselig.. Anonymkode: 4e7a1...f6c
AnonymBruker Skrevet 27. april #5 Skrevet 27. april jeg bruker bare saltet. Smaker på vannet/kraften. Og bruker ofte ikke mer salt. Balanser med andre smaker - laubær, sjarlottløk,hvitløk, korianderfrø, pepperkorn. Anonymkode: 20a2b...13b 1
Djungelvrål Skrevet 27. april #6 Skrevet 27. april Jeg bare koker den, og bruker kjøttet i ertesuppe uten å salte mer. Blir akkurat passelig. Trenger ikke vannes ut 1
Illuminatum Skrevet 27. april #7 Skrevet 27. april Da mister du masse av den gode kraften. Sikker at den er for salt? Du skal jo ha masse annet i lapskausen.
AnonymBruker Skrevet 27. april #8 Skrevet 27. april Jeg har aldri byttet vann. Når knoken er ferdig og jeg har tatt den ut, så koker jeg potetene og grønnsakene i kraften. Men smak først! En gang måtte jeg vanne ut kraften siden det var litt vel salt, men da var knoken et annet merke enn det jeg pleier å kjøpe. Med Gilde har det brukt å være passe. Anonymkode: f7fcd...05d 1
AnonymBruker Skrevet 28. april #9 Skrevet 28. april AnonymBruker skrev (15 timer siden): I oppskriftene står det at jeg må bruke lettsaltet i lapskaus. Har kjøpt saltet. Kan jeg koke opp og bytte vann eller noe for å bruke den likevel? Anonymkode: e53fe...4ec Ikke bytt vann, da ødelegger du krafta. I en stor gryte med kilovis med grønnsaker vil det sjelden bli for salt. Du må smake på kraften før du koker grønnsakene. Anonymkode: 25df5...5e5
Brunhilde Skrevet 28. april #10 Skrevet 28. april Jeg bruker som regel røyket svineknoke til ertesuppe og da koker jeg den, smaker på kraften og justerer med litt vann hvis den er for salt. Jeg vanner aldri ut.
AnonymBruker Skrevet 28. april #11 Skrevet 28. april Jeg vanner alltid ut knoke minst 8 timer før jeg lager betasuppe/lapskaus og har på nytt vann før kokoing. Jeg synes maten blir for salt hvis knoken ikke er vannet ut, selv om jeg av 1 knoke lager ca 10 l suppe med poteter, kålrot, purre, gulrot og løk. Koker stor porsjon og fryser ned. Anonymkode: 323d1...d23
Million Skrevet 28. april #12 Skrevet 28. april (endret) Jeg har laget ertesuppe med saltet svineknoke mange ganger over mange år, og kun èn gang viste det seg å være noe galt med saltingen av knoken. Den var råsalt, altfor salt, og suppen ble såvidt spiselig. Veldig mye saltere enn man normalt liker. Jeg salter aldri ertesuppen utenom, for knoken tilfører normalt mer enn nok salt i suppa under kokingen. Saltet heller ikke noe som helst den gangen knoken viste seg å gjøre suppen altfor salt. Erfaringen min er altså at saltet svineknoke PLEIER å være passelig saltet, men at det har skjedd ett unntak, èn gang, da den ikke var det. Endret 28. april av Million
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå