AnonymBruker Skrevet 25. april #22 Skrevet 25. april Knekkebrød med brunost. Anonymkode: 23850...18d 1
AnonymBruker Skrevet 25. april #23 Skrevet 25. april Nå er det noen år siden sist vi var på større 17. mai frokost, men da hadde vi tapas-opplegg. Lefserull med røkt laks eller provencefilet Baconsurrede dadler Eggerøre med spekeskinke Spekepølser og roastbiff Caprese (mozzarella m/ tomater og basilikum med litt balsamico saus og salt/pepper) Rundstykker eller en god loff/brød med diverse pålegg Ovnsstekte poteter og/eller potetsalat Kanskje et lite utvalg kjeks og oster Oppskåret frukt og grønnsaker Jeg er veldig glad i Himmelstund som alkoholfritt, billigst på Vinmonopolet 😊 Anonymkode: cef82...e85 2
AnonymBruker Skrevet 26. april #24 Skrevet 26. april Vi har alltid brunsj på 17. mai i stedet for frokost - da blir det mindre stress etter vår smak. Men rettene blir langt på vei de samme som til en typisk frokost samme dag. Mitt tips vil være å tenke på noe grønt og friskt, det gjør seg ved siden av salt og fett pålegg. Standard her: Spekeskinke (som regel italiensk, selv om det er nasjonaldag) og fenalår Røykelaks Eggerøre Roastbeef Hjemmelaget potetsalat med hjemmelaget majones i, og frisk gressløk og estragon. Et must! Lettkokte Hvasser-asparges (som er i sesong til 17. mai) med olivenolje og havsalt Ostefat med 3-4 sorter, gjerne norske som Blå Fønix og Prosten, pluss ristede hasselnøtter med akasiehonnig Fruktfat med melon, jordbær og druer En skikkelig god champagne Nybakte knafrie rundstykker og focaccia - setter deigen kvelden før, slik at brødet blir nystekt til brunsjtid Har også alltid en eske ispinner på lur til en kopp kaffe tilslutt i tilfelle noen har lyst på. Anonymkode: 332cd...b02 1 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai #25 Skrevet 2. mai Egg og bacon Fruktsalat Hjemmelaget smoothie Hvis fri dagen etter: Pils og cider Så buss til sentrum og puben Anonymkode: 9324b...571 1
AnonymBruker Skrevet 2. mai #26 Skrevet 2. mai Her blir det som regel en skive i hånda mens vi skyndter oss ut. Skjønner ikke at folk har tid til disse frokostene jeg 😅 Anonymkode: d4bb0...659
Queen19 Skrevet 2. mai Forfatter #27 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Her blir det som regel en skive i hånda mens vi skyndter oss ut. Skjønner ikke at folk har tid til disse frokostene jeg 😅 Anonymkode: d4bb0...659 Vi som er vertskap har ikke barn, og barna som kommer går i bhg, så de familiene har ingen forpliktelser enda. 2
AnonymBruker Skrevet 2. mai #28 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Her blir det som regel en skive i hånda mens vi skyndter oss ut. Skjønner ikke at folk har tid til disse frokostene jeg 😅 Anonymkode: d4bb0...659 Kanskje fordi de prioriterer annerledes enn deg😊 Ikke har barn, har tenåringer, voksne barn eller fordi de enten ikke feirer med kav og mas fra tidlig av eller ikke har kav og mas i det hele tatt men velger å feire 17. mai uten dette kavet og maset. Folk gjør ulikt. Anonymkode: ef9c6...356 4
Queen19 Skrevet 2. mai Forfatter #29 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Kanskje fordi de prioriterer annerledes enn deg😊 Ikke har barn, har tenåringer, voksne barn eller fordi de enten ikke feirer med kav og mas fra tidlig av eller ikke har kav og mas i det hele tatt men velger å feire 17. mai uten dette kavet og maset. Folk gjør ulikt. Anonymkode: ef9c6...356 Spot on med dette, vi har ikke barn, og med unntak av frokosten så har vi heller ingen bestemte planer utover dagen som vi må rekke 😊
AnonymBruker Skrevet 2. mai #30 Skrevet 2. mai Jeg hadde blitt skuffet hvis det bare var loff/fint brød, for jeg liker absolutt grovbrød best. Hjemmelagd er ikke så viktig, synes halvstekte rundstykker er helt ok. Men jeg er opptatt av hjemmelagd potetsalat, det er hundre ganger bedre enn kjøpt og veldig enkelt og rimelig å lage. Anonymkode: 0272a...bee
AnonymBruker Skrevet 2. mai #31 Skrevet 2. mai Standarden her *kokt skinke *smøreost på tube assosiert *leverposet Stabburet *god ost typ Synnøve Finden oppskjært *brelett *majones Mye deilig med andre ord 🥰 Anonymkode: a2d4a...8a1 1
Queen19 Skrevet 2. mai Forfatter #32 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg hadde blitt skuffet hvis det bare var loff/fint brød, for jeg liker absolutt grovbrød best. Hjemmelagd er ikke så viktig, synes halvstekte rundstykker er helt ok. Men jeg er opptatt av hjemmelagd potetsalat, det er hundre ganger bedre enn kjøpt og veldig enkelt og rimelig å lage. Anonymkode: 0272a...bee Det blir absolutt grovbrød også, men ikke hjemmelaget som loffen, potetsalaten blir også hjemmelaget 😊
AnonymBruker Skrevet 2. mai #33 Skrevet 2. mai Jeg går rett på jobb. Barna som er ganske store sover så lenge de vil. Møter familie på kvelden og griller. Anonymkode: 4bc60...bda
AnonymBruker Skrevet 2. mai #34 Skrevet 2. mai Queen19 skrev (På 23.4.2025 den 17.06): Min favorittdag nærmer seg med stormskritt, og vi skal være vertskap til 17. mai frokosten for første gang. Vi blir en god blanding av unge voksne og barnefamilier, og tanken er at gjestene også skal ta med seg en rett, snacks eller pålegg. Hva pleier dere å ha på frokostbordet? Jeg trenger litt inspirasjon, gjerne også vegetariske alternativer. Hittil har jeg selv tenkt: Hjemmebakt loff Spekeskinke/fenalår Røkt laks Lefserull med laks Eggerøre Potetsalat Diverse juicer Jeg spiser alltid frokost alene på 17.mai, blir nok ei grovskive med gulost foran tv’n, som vanlig. Anonymkode: 932ed...9b0
Ella-2 Skrevet 2. mai #35 Skrevet 2. mai Er imponert over at barnefamilier rekker store frokoster på 17. mai før man går ut….
AnonymBruker Skrevet 2. mai #36 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Standarden her *kokt skinke *smøreost på tube assosiert *leverposet Stabburet *god ost typ Synnøve Finden oppskjært *brelett *majones Mye deilig med andre ord 🥰 Anonymkode: a2d4a...8a1 Ganske basic hverdagsfrokost, dette? Kjører hverdagsfrokost jeg også😊 Anonymkode: 932ed...9b0
Queen19 Skrevet 2. mai Forfatter #37 Skrevet 2. mai AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Jeg spiser alltid frokost alene på 17.mai, blir nok ei grovskive med gulost foran tv’n, som vanlig. Anonymkode: 932ed...9b0 Takk for bidraget. 2
AnonymBruker Skrevet 4. mai #38 Skrevet 4. mai Vi serverer spekemat, eggerøre, hjemmelaget potetsalat, hjemmebakt brød, salat og litt forskjellig pålegg spesielt for barna ikke alle som er så glad i spekemat.Også serverer vi champagne. Tar toget til byen etterpå. Barna våre er vokst opp med et normalt forhold til alkohol. Går fint an å kose seg med noe godt i glasset uten å bli full. Anonymkode: 13d78...3db
AnonymBruker Skrevet 4. mai #39 Skrevet 4. mai Et fat med oppdelt frukt er ofte populært for barna (og mange voksne). Legg gjerne appelsin på eget fat i tilfelle noen er allergiske mot sitrusfrukter. En enkel pizza (gjerne frossen hvis du ikke har tid til å lage selv) er også populært. Det den i små stykker, så blir det ikke så mye svinn når barna bare spiser to biter av hvert stykke... Anonymkode: 21241...077
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå