AnonymBruker Skrevet 22. april #1 Skrevet 22. april Hei. Min søster klarte å spise lammekjøtt som hun oppdaget var blodig/rå i midten. Hun spiste flere biter av denne før hun oppdaget dette. Hun bestilte legetime for å sjekke om fosteret er blitt smittet med toxoplasma, men hun fikk ikke time før om 2 måneder. Altså time en uke før termin. Blir ikke dette beregnet som hastetime? Eller i det minste at man ikke skal måtte vente så lenge? Anonymkode: 98593...870
AnonymBruker Skrevet 22. april #2 Skrevet 22. april Sannsynligheten for at det er smitte i de kjøttbitene er veldig lav. Anonymkode: 6cfde...86f 5
AnonymBruker Skrevet 22. april #3 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Sannsynligheten for at det er smitte i de kjøttbitene er veldig lav. Anonymkode: 6cfde...86f Det står at 50% av alt av lam og sau har toxoplasma i seg så vi anser det som ganske høyt. Anonymkode: 98593...870
AnonymBruker Skrevet 22. april #4 Skrevet 22. april Hun trenger vel ikke time hos fastlegen, jordmor bør kunne ordne det. Anonymkode: a9ae2...141 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #5 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Hun trenger vel ikke time hos fastlegen, jordmor bør kunne ordne det. Anonymkode: a9ae2...141 Jordmor sa at hun måtte ta blodprøve hos legen. Anonymkode: 98593...870
AnonymBruker Skrevet 22. april #6 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Jordmor sa at hun måtte ta blodprøve hos legen. Anonymkode: 98593...870 Men jordmor kan rekvirere blodprøven, så kan hun dra til legekontoret for å ta prøven, eller eventuelt lokalsykehuset hvis det er i nærheten. Anonymkode: a9ae2...141 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #7 Skrevet 22. april Fosteret kan vel kun sjekkes gjennom fostervannsprøve? Ikke blodprøve, det er vel kun henne selv? Anonymkode: 0937c...564 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #8 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Det står at 50% av alt av lam og sau har toxoplasma i seg så vi anser det som ganske høyt. Anonymkode: 98593...870 Ok, det visste jeg ikke. Takk for informasjon og håper alt går bra. Anonymkode: 6cfde...86f
AnonymBruker Skrevet 22. april #9 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Men jordmor kan rekvirere blodprøven, så kan hun dra til legekontoret for å ta prøven, eller eventuelt lokalsykehuset hvis det er i nærheten. Anonymkode: a9ae2...141 Jordmor hadde ikke nevnt noe på det da hun var der på time, men kan be henne høre igjen. AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Fosteret kan vel kun sjekkes gjennom fostervannsprøve? Ikke blodprøve, det er vel kun henne selv? Anonymkode: 0937c...564 Jeg vet ikke helt hvordan det er, men tror en blodprøve kan gi indikasjon på om mor er smittet eller ikke og deretter sjekke foster. Anonymkode: 98593...870
AnonymBruker Skrevet 22. april #10 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Fosteret kan vel kun sjekkes gjennom fostervannsprøve? Ikke blodprøve, det er vel kun henne selv? Anonymkode: 0937c...564 Fosteret må testes med fostervannsprøve, men om mor tester negativt er det jo en god indikator på at fosteret ikke har blitt smittet. Anonymkode: a9ae2...141 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #11 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Det står at 50% av alt av lam og sau har toxoplasma i seg så vi anser det som ganske høyt. Anonymkode: 98593...870 Du blander ikke med at det er funnet antistoffer i ca. halvparten av besetningene? Ellers er det en kilde jeg ikke har funnet. Rundt 80-90% av oss har ikke hatt toxoplasmose, og de fleste av oss har i løpet av livet spist både spekemat og blodig kjøtt, tømt kattedo, jobbet i hagen osv. Så at sjansen er så stor etter et måltid, det tror jeg ikke. Hvis kjøttet har vært fryst kan det og ha drept eventuelle parasitter. Anonymkode: cc40b...fb1 2 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #12 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (33 minutter siden): Det står at 50% av alt av lam og sau har toxoplasma i seg så vi anser det som ganske høyt. Anonymkode: 98593...870 Kilde på dette? Anonymkode: 69b47...c0c
AnonymBruker Skrevet 22. april #13 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Du blander ikke med at det er funnet antistoffer i ca. halvparten av besetningene? Ellers er det en kilde jeg ikke har funnet. Rundt 80-90% av oss har ikke hatt toxoplasmose, og de fleste av oss har i løpet av livet spist både spekemat og blodig kjøtt, tømt kattedo, jobbet i hagen osv. Så at sjansen er så stor etter et måltid, det tror jeg ikke. Hvis kjøttet har vært fryst kan det og ha drept eventuelle parasitter. Anonymkode: cc40b...fb1 Det var ikke fryst på forhånd. AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Kilde på dette? Anonymkode: 69b47...c0c Kan finne fram etterpå. Men et raskt Google søk så finner du nok det også. Anonymkode: 98593...870
AnonymBruker Skrevet 22. april #14 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Det var ikke fryst på forhånd. Det hender at kjøttet kommer fra fryselager til butikk. Sesongen for å slakte lam er om høsten. Jeg finner ingen kilde på 50% ved å google. Anonymkode: cc40b...fb1 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #15 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Det var ikke fryst på forhånd. Kan finne fram etterpå. Men et raskt Google søk så finner du nok det også. Anonymkode: 98593...870 Fant ikke det, nei. Bare at 44% av sauebesetningen har antistoffer, og at lam som er infisert blir abortert og derfor selvfølgelig ikke egner seg som slakt og ender opp på middagsbordet til søsteren din. Anonymkode: 69b47...c0c
AnonymBruker Skrevet 22. april #16 Skrevet 22. april Risikoen for smitte er helt minimal, også ved inntak av rått lam. Legen kan sjekke mors antistoffer. For å sjekke om et foster er smittet, må det tas fostervannsprøve - som det overhodet ikke er indikasjon for i dette tilfellet. Anonymkode: a21e6...a8d 2
AnonymBruker Skrevet 22. april #17 Skrevet 22. april Be søsteren din om å sjekke seg for antistoffer mot toxoplasmose. Veldig mange har det før de er gravid og da trenger hun ikke uroe seg. Om det tar så lang tid hos fastlegen bør hun heller gå privat. Eller ring inn for en hastetime på laben. Anonymkode: 8fb11...8e7
Laura84 Skrevet 22. april #18 Skrevet 22. april Jeg ser gjerne kildene på at lam som selges i butikk har 50% toxoplasma. Da ville de aldri solgt det... 1 3
AnonymBruker Skrevet 22. april #19 Skrevet 22. april Dersom hun mener at det er så risikabelt å spise lam, forstår jeg ikke hvorfor hun gjorde det i utgangspunktet. Hvis det tar så lang tid hos fastlege, gå privat. Anonymkode: 13002...ebb 1
AnonymBruker Skrevet 22. april #20 Skrevet 22. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): Det hender at kjøttet kommer fra fryselager til butikk. Sesongen for å slakte lam er om høsten. Jeg finner ingen kilde på 50% ved å google. Anonymkode: cc40b...fb1 De som hadde kjøpt lammet og servert det sa det ikke var fryst på forhånd. Frysing dreper uansett ikke toxoplasma virus. Jeg fant det ikke nå lengre selv, men sverger at jeg har lest det et sted. Anonymkode: 98593...870
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå