AnonymBruker Skrevet 17. april #1 Skrevet 17. april Kan man fortsatt bruke det? Eller er kvaliteten mest sannsynlig forringet? Har stått i et langskap på kjøkkenet, rom-temp og mørkt. Gikk ut i November 2024. Anonymkode: 7a487...d02
AnonymBruker Skrevet 17. april #2 Skrevet 17. april Det går HELT FINT Å BRUKE!!!!! Ser det normalt ut? Lukter det normalt? DA BRUKER DU DET VEL. Anonymkode: 2c75c...379
AnonymBruker Skrevet 17. april #3 Skrevet 17. april November 2024 er ikke lenge siden for en tørrvare med lite fett. Regner med at det går helt fint, er ikke verre enn å smake Anonymkode: bdc53...861 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #4 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det går HELT FINT Å BRUKE!!!!! Ser det normalt ut? Lukter det normalt? DA BRUKER DU DET VEL. Anonymkode: 2c75c...379 Takk for svar😁 lukter ingenting og det ser ut som nytt, så da bruker jeg det bare! Anonymkode: 7a487...d02 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #5 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (3 minutter siden): November 2024 er ikke lenge siden for en tørrvare med lite fett. Regner med at det går helt fint, er ikke verre enn å smake Anonymkode: bdc53...861 Den både ser ut, og lukter som ny, så da bruker jeg bare av den imorgen!😄 takk for svar 😊 Anonymkode: 7a487...d02 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #6 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (3 timer siden): Kan man fortsatt bruke det? Eller er kvaliteten mest sannsynlig forringet? Har stått i et langskap på kjøkkenet, rom-temp og mørkt. Gikk ut i November 2024. Anonymkode: 7a487...d02 Problemet med mel, fra ol er at det er tørket, i friluft, der det er normale og naturlige mengder muggsopper i luften. Når produktene så blir oppbevart så formerer disse muggsoppene seg og kan danne giftstoffer i melet m.m. Disse muggsoppene er usynlige for det blotte øyet, det samme er giftstoffene de produserer. Giftstoffene er skadelig for nyrer og lever, og det er det evige spørsmålet om dose/respons som gjør seg gjeldene. Derfor er det dato på disse produktene og derfor skal du tenke deg om to ganger før du bruker produktene. Spørsmålet her er hvor ofte og hvor mye du får i deg over hvor lang tid. Det jeg gjør er å kaste når det er over tre måneder siden produktene gikk ut på dato, men dette har og sammenheng med at jeg har kunnskap om mugg, alvorlig sykdom og ikke vil risikere mer trøbbel enn nødvendig. Anonymkode: 38c6d...f77
Knutekålmor85 Skrevet 27. april #7 Skrevet 27. april AnonymBruker skrev (På 18.4.2025 den 1.34): Problemet med mel, fra ol er at det er tørket, i friluft, der det er normale og naturlige mengder muggsopper i luften. Når produktene så blir oppbevart så formerer disse muggsoppene seg og kan danne giftstoffer i melet m.m. Disse muggsoppene er usynlige for det blotte øyet, det samme er giftstoffene de produserer. Anonymkode: 38c6d...f77 Det stemmer at det kan være muggsporer og/eller giftstoffer i melet. Men så lenge melet blir oppbevart tørt, så er det for tørt til at det blir mer mugg i melet. Mel har mindre enn 15% vanninnhold. Melet kan derimot begynne å smake gammelt etter lang tid, for det lille fettet som er i melet kan harskne. Særlig gjelder det grovt mel. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå