Gå til innhold

Skreller du ingefær?


Dyp pust

Anbefalte innlegg

Inntil jeg så noen som ikke gjorde det skrelte jeg alltid ingefær før jeg kutter den opp og bruker den i matretter, nå gjør jeg det ikke lenger. 

Hva gjør du? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, men jeg vasker dem og skrubber dem (jeg bruker skrubbehansker fordi de kan vaskes i vaskemaskin i vaskepose)

Anonymkode: 80dfb...54f

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker en teskje og skreller enkelt sånn. Går raskt, men gjør sikkert ikke noe med litt skrell i, selv om jeg foretrekker uten. Er ikke ekstremt nøye, men får vekk en del. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sniff76 skrev (6 timer siden):

Jeg skreller ingefær. Bruker som regel en skarp kniv.

Jeg så nylig det var en som brukte en teskje. 
Så da fins det kanskje to leire, da, de som skreller og vi som ikke gjør det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Daisy-love skrev (7 timer siden):

Jeg bruker en teskje og skreller enkelt sånn. Går raskt, men gjør sikkert ikke noe med litt skrell i, selv om jeg foretrekker uten. Er ikke ekstremt nøye, men får vekk en del. 

Ja, jeg så en kokk som også brukte teskje. Du er kanskje kokk selv? 
Uansett, hvorfor vil vi ikke ha skallet i maten? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dyp pust skrev (Akkurat nå):

Ja, jeg så en kokk som også brukte teskje. Du er kanskje kokk selv? 
Uansett, hvorfor vil vi ikke ha skallet i maten? 

Takk, det må jeg ta som et kompliment 🤪🥰🫣 Jeg er ikke kokk, men brukt trikset i mange år nå. Aner ikke om det har noe å si, men jeg synes det blir som små flak i maten, små brede tråder nesten. Skreller ikke veldig nøye, men tar det verste, og føler det blir bedre da. 

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sniff76 skrev (34 minutter siden):

Hmm, skal prøve teskje😊 Bruker dere den skarpe kanten og skraper, eller hvordan gjør dere?

Her er en kort video på hvordan du gjør det 😊 Veldig enkelt 😊
https://www.bama.no/kokkens-tips/slik-tilbereder-du-rotgronnsaker/slik-tilbereder-du-ingefar/?gad_source=1&gad_campaignid=13789089542&gbraid=0AAAAAC4twWtGI5g1BnEB80inT2_ou4huA&gclid=CjwKCAjw8IfABhBXEiwAxRHlsE748xma8nh-uIt-YCueNHHNUatPqm-I9ZZyYBII_o38Bh3ox9ROBhoCnlIQAvD_BwE

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En til som skreller med teskje. Eller skraper, er en mer riktig betegnelse.

Anonymkode: 7f419...9af

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg skreller alltid ingefær, bruker skarp liten kniv. Synes det går mye raskere enn med teskje. 

Anonymkode: 60e6d...ef5

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer litt an på bruk. Når jeg har det i varmt vann, eller en smoothie, gidder jeg ikke. Men skal det i wok og slik så skraper jeg av det meste med en skje. 

Anonymkode: 0b609...da5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skreller stort sett bare appelsiner og bananer . . .

Ingefæren børster jeg og rensker litt ekstra med en kniv der børsten ikke kommer til.

Jeg drikker ofte ingfærte med honning. Ingefæren skjærer jeg løvtynn og tilsetter kokende vann og honning. Ingefæren spiser jeg også . . .

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...