AnonymBruker Skrevet 17. april #1 Skrevet 17. april At noen gidder lage mat fra såkalt "bunnen av" er en gåte for meg. Har da virkelig andre ting å bruke tida på, enn å stå på kjøkkenet. Nei, kjøper gjerne Fjordland til hele familien, ikke dyrt på tilbud, og jeg er sikker på at det er like sundt som noe "fra bunnen av". Bruker gjerne Toro gryter og frossenpizza også. Ingen i familien er overvektige, alle har god helse og perfekte blodprøver. Tror ikke på langtidsskader heller. Da skulle halve befolkningen i Norge vært daue før tida. Anonymkode: 23f9d...3c2 6
AnonymBruker Skrevet 17. april #2 Skrevet 17. april Hvis du kun er opptatt av overlevelse og er villig til å gå på en rekke medisiner i fremtiden så er det greit nok. For oss som er opptatt av livskvalitet og unngå medisinbehandling med de bivirkninger som følger med så blir saken en annen. Anonymkode: 4ee83...ad5 13 4
AnonymBruker Skrevet 17. april #3 Skrevet 17. april Det jeg savner i dette synkende skip av et samfunn er den gyldne middelvei. Likevekt. Anonymkode: 44c89...c3f 11 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #4 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (31 minutter siden): Hvis du kun er opptatt av overlevelse og er villig til å gå på en rekke medisiner i fremtiden så er det greit nok. For oss som er opptatt av livskvalitet og unngå medisinbehandling med de bivirkninger som følger med så blir saken en annen. Anonymkode: 4ee83...ad5 Beklager, men dette er virkelig bare tull. "livskvalitet" er altså å stå på kjøkkenet og skrelle gulrøtter. Jeg er 100% sikker på at gulrøttene i feks Fjordland er like sunne. Kanskje til og med det er helsebringende å bruke tida til fritidssysler utenfor kjøkkenet også. Anonymkode: 23f9d...3c2 8
AnonymBruker Skrevet 17. april #5 Skrevet 17. april Hvorfor må alt være så ekstremt eller enten/eller? Hva med en sunn mellomting? For min del synes jeg det aller meste er greit i moderasjon. Anonymkode: db30f...9b9 7 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #6 Skrevet 17. april Hysteriet? Hvis du har så lite kunnskap om ernæring at du kaller dette "hysteri", så har du mye å lære. Å bare servere barna sine ultraprosessert mat er trist for ungene dine. https://www.kry.no/helsenytt/ultraprosessert-mat-hvordan-reagerer-kroppen/ Du syns det tar lang tid å steke fisk/kjøtt og koke grønnsaker, og tenker at det er en belastning å skrelle gulrøtter og slenge dem i litt kokende vann? Enten bor du under en stein, eller så er du et forum-troll. Det går ikke an å være så treig. Anonymkode: bdaa2...4af 6 6
HMK Skrevet 17. april #7 Skrevet 17. april Og jeg kan ikke forstå hvorfor folk ikke liker mat, men heller vil servere industrielt fremstilt drit. 7 7
AnonymBruker Skrevet 17. april #8 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Beklager, men dette er virkelig bare tull. "livskvalitet" er altså å stå på kjøkkenet og skrelle gulrøtter. Jeg er 100% sikker på at gulrøttene i feks Fjordland er like sunne. Kanskje til og med det er helsebringende å bruke tida til fritidssysler utenfor kjøkkenet også. Anonymkode: 23f9d...3c2 Der er ikke ferdigskrella gulrøtter som er problemet. Vet du egentlig hva ultraprosessert mat er? Anonymkode: 62e65...c7b 4 6
AnonymBruker Skrevet 17. april #9 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Hysteriet? Hvis du har så lite kunnskap om ernæring at du kaller dette "hysteri", så har du mye å lære. Å bare servere barna sine ultraprosessert mat er trist for ungene dine. https://www.kry.no/helsenytt/ultraprosessert-mat-hvordan-reagerer-kroppen/ Du syns det tar lang tid å steke fisk/kjøtt og koke grønnsaker, og tenker at det er en belastning å skrelle gulrøtter og slenge dem i litt kokende vann? Enten bor du under en stein, eller så er du et forum-troll. Det går ikke an å være så treig. Anonymkode: bdaa2...4af Husk at du har tilegnet deg denne "kunnskapen om ernæring" gjennom alt du har lest og forstått. Svært, svært lite av denne kunnskapen har du oppdaget selv. Kan man da vite om det er sant.. ? Anonymkode: 154e5...7e4 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #10 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Husk at du har tilegnet deg denne "kunnskapen om ernæring" gjennom alt du har lest og forstått. Svært, svært lite av denne kunnskapen har du oppdaget selv. Kan man da vite om det er sant.. ? Anonymkode: 154e5...7e4 Fagfellevurdert forskning. Men du tror vel ikke på forskning heller? Anonymkode: 62e65...c7b 1 3
AnonymBruker Skrevet 17. april #11 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (46 minutter siden): Beklager, men dette er virkelig bare tull. "livskvalitet" er altså å stå på kjøkkenet og skrelle gulrøtter. Jeg er 100% sikker på at gulrøttene i feks Fjordland er like sunne. Kanskje til og med det er helsebringende å bruke tida til fritidssysler utenfor kjøkkenet også. Anonymkode: 23f9d...3c2 Sånn bortsett fra at nå viser seg at det trolig ikke er sunt å koke maten i plast (det har jeg uansett aldri tatt sjansen på å gjøre), så handler ikke skepsis mot ultraprosessert om at gulrøttene er ferdig skrelt. Det er snakk om frokostblandinger f,eks, der kornet er behandlet til det ugjennkjennelige, og at sånt kan føre til betennelser i kroppen. Jeg spiser veldig mye ultraprosessert. Men skjønner at folk er skeptisk. Det er jo neppe sunt når det blir for mye av det. Tarmen trenger ordentlig mat. Anonymkode: a2467...02a 2 2
AnonymBruker Skrevet 17. april #12 Skrevet 17. april Det med ultraprossesert mat har tatt helt av i folks oppfatning. - En stund var det farlig å spise mettet fett, men nå er det bedre enn noe annet. - En annen gang var det parabener som var i vinden. - E-stoffer var også kjempeskummelt, helt til det viste seg at mye av det finnes i naturen. Helt greit å lage maten fra bunnen av, men også spise mat fra Toro e.l. Folk døde av kreft for i tiden også. Bestefar var gartner og levde på grønnsaker og kjøtt, - fikk kreft han og. Anonymkode: 11206...4ad 1 6
AnonymBruker Skrevet 17. april #13 Skrevet 17. april Veeeeeeeldig avslappet til såkalt ultraprosessert mat. Man er jo ikke engang enig om hva definisjonen er 😆🫢 Hysteri, helt åpenbart, for lettpåvirkelige mennesker. Anonymkode: 5e32f...b86 1 2
aazy Skrevet 17. april #14 Skrevet 17. april Folk vil ha enkle svar. Vitskap er for komplisert, og fagfolk som er ueinige med deg har ein agenda/er kjøpt og betalt (dei som derimot er einige med deg er til å stole på). Nyanse er keisamt, må ha svart-kvitt svar! Gjerne eit som passer med eksisterande spisemønster. 4 2
AnonymBruker Skrevet 17. april #16 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (1 time siden): Det jeg savner i dette synkende skip av et samfunn er den gyldne middelvei. Likevekt. Anonymkode: 44c89...c3f Jepp. Det er så ekstremt enten/eller her inne. Jeg føler meg av og til nesten litt alene om å stort sett lage hjemmelaget mat, men at vi har saus fra Toro et par ganger i uka eller en Toro lasagne av og til eller at vi bruker buljong fremfor å koke kraft selv i timesvis. Men jeg har likevel inntrykk av at de fleste er litt som oss, at man spiser noe hjemmelaget mat fra bunnen og noe ultraprosessert. Anonymkode: 94283...d22 4
AnonymBruker Skrevet 17. april #17 Skrevet 17. april Som flere sier her, det er så dørgende uinteressant og unyttig med den ekstreme svart/hvitt-tankegangen. Det er null stress med Toro og frossenpizza innimellom, ingen som dør av det. Om du derimot i i all hovedsak spiser Toro og frossenpizza, så vil du ha høyere sannsynlighet for kreft og dårlig helse enn en som i all hovedsak spiser ren mat. så kan man selvsagt spise supersunt og likevel få kreft, eller man kan røyke og spise ultraprossesert og bli 80 år gammel. Mye sykdomsrisiko er ren genetikk/utenfor vår kontroll. men risiko for tarmkreft f.eks øker om man spiser mye ultra prosessert. Ultraprosessert er en risikofaktor slik f.eks lite mosjon, fedme, mye alkohol osv øker risiko for helseplager. Og det er det ingen vits i å debattere en gang. Anonymkode: aa635...ffb 5 3
AnonymBruker Skrevet 17. april #18 Skrevet 17. april Fordi vi biologisk ikke er ment for å spise ultraprossesert mat og det nå kobles til en rekke livsstilssykdommer. I tillegg er det mye dyrere med UP mat og det generere for mange en overspisingstendens, veldig synlig i befolkningen i usa. UP er ikke farlig i mindre mengder men det bør ikke være hoveddelen av maten. F.eks. er det bedre med ost og skinke på skiven enn skinkeost på tube, og du får langt mer for pengene ved å kjøpe ost og skinke! Det finnes lettvint ikke-UP mat altså. Man MÅ ikke stå på kjøkkenet i timesvis. Anonymkode: af925...bcb 2 2
AnonymBruker Skrevet 17. april #19 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): At noen gidder lage mat fra såkalt "bunnen av" er en gåte for meg. Har da virkelig andre ting å bruke tida på, enn å stå på kjøkkenet. Nei, kjøper gjerne Fjordland til hele familien, ikke dyrt på tilbud, og jeg er sikker på at det er like sundt som noe "fra bunnen av". Bruker gjerne Toro gryter og frossenpizza også. Ingen i familien er overvektige, alle har god helse og perfekte blodprøver. Tror ikke på langtidsskader heller. Da skulle halve befolkningen i Norge vært daue før tida. Anonymkode: 23f9d...3c2 Det kan jo fort hende at UP-generasjonen dør før tida. Vi får vente å se Anonymkode: 4fde6...21e
Anonym11223344 Skrevet 17. april #20 Skrevet 17. april Minimal risiko for sykdom om man spiser ultraprosessert mat. Og hvorfor kaller folk det "dritt"? Og mat av ubehandla råvarer for "ren"? Det er uforståelig. Det som virkelig er farlig er å ikke trene. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå