Gå til innhold

Sylting av "gamle" bær fra fryseren?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har rundt 10 kilo solbær liggende i en fryser, halvparten fra i fjor og halvparten fra året før. Har dessverre aldri fått somlet meg til å sette igang med syltingen. 😕

Spørsmålet er om det går greit å gjøre det nå, eller om det har ligget for lenge? Forringes smak, kvalitet samt innholdet av vitaminer og antioksidanter?

Anonymkode: 7b71a...c58

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Har hørt at bær holder seg lenge, siden det er lite fett i dem. 

Anonymkode: 2be9e...73d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Sylt i vei, det går helt fint og er uansett bedre enn å kaste mat.

Evt kan du lage saft, min far gikk for noen år siden løs på min bestemors årgangsbær - alder ukjent, men langt over to år - og det ble veldig god saft.

Anonymkode: a583c...acf

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Takk for påminnelsen, jeg har også masse blåbær i fryseren 

Anonymkode: edb69...6e2

Skrevet

Det er bare å sylte i vei. 👍

AnonymBruker
Skrevet

Takk, da kjører vi på. 🙂

Anonymkode: 7b71a...c58

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Har rundt 10 kilo solbær liggende i en fryser, halvparten fra i fjor og halvparten fra året før. Har dessverre aldri fått somlet meg til å sette igang med syltingen. 😕

Spørsmålet er om det går greit å gjøre det nå, eller om det har ligget for lenge? Forringes smak, kvalitet samt innholdet av vitaminer og antioksidanter?

Anonymkode: 7b71a...c58

Du kan helt fint sylte bør fra 2023 sesongen. Bruk dem først så tar du 2024 sesongens bør. De har det greier i frysen enn i sylteglass og flasker før de blir fortært. 

Anonymkode: 9a2bc...18e

  • Nyttig 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...