Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva spiser du typisk ila en dag på carnivore? Hvor lang tid tok det før du merket endringer og hva konkret merket du?

Anonymkode: 88ca7...d97

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg er ikke det beste eksempelet fordi jeg er litt av og på carnivore. Jeg ønsker egentlig å spise carnivore hele tiden fordi jeg føler meg så mye bedre på carnivore, men så er det alle disse fristelsene da som ødelegger... 😬 

Jeg fikk en liten prolaps for noen år siden og har gode og dårlige perioder med den. Tror at jeg er helt bra igjen og så løfter jeg noe litt for tungt og så kommer smertene tilbake og så er det vondt i flere uker/måneder. Jeg hadde en dårlig periode nylig. Ca en uke med ren carnivore og vips så var smertene borte. Helt borte. Har spist litt planter igjen etterpå, mens ryggsmertene har ikke kommet tilbake. Carnivore er et supert kosthold hvis man sliter med betennelse / inflammasjon.

Jeg har vært ren carnivore i 4 måneder i strekk på det meste og det var mye problemer som dabbet av som jeg egentlig ikke merket før jeg spiste litt planter og plagene plutselig kom tilbake. Jeg sover bedre, våkner uthvilt og klar for dagen, mental klarhet, restituerer fortere fra trening, stabilt humør, stabil energi, fjerter ikke, hikker ikke, får ikke sug etter godteri og snacks, når jeg blir syk så blir jeg mindre syk og fortere frisk igjen, klarere stemme (og dette har også gitt meg finere sangstemme), det hvite i øyet er hvitere (ikke rødlig som før) ++.

Hvor lang tid det tar spørs jo hva problemet er og hvor alvorlig det er. Mange av endringene merket jeg etter ca en måned.

Når jeg spiser rent så spiser jeg mye kjøttdeig stekt i animalsk fett. Det blir en del bacon når jeg jobber kveld eller natt fordi vi har kjøkken på jobb og bacon går raskt å steke. Sparer på fettet. Jeg prøver å spise litt lever eller hjerte hver uke. Jeg spiser en del ost og fullfete meieriprodukter som en rømmeklatt til saus på biffen. Jeg er glad i egg og spiser en del egg. Stekt, kokt, eggerøre eller omelett. Eller i carnivorebrød, cloudbread eller chaffles. Jeg drikker kun vann (liker ikke kaffe og te en gang, så det er ikke akkurat vanskelig å holde seg unna) og prøver å krydre minst mulig. Særlig pepper og chili holder jeg meg unna. Bruker vanligvis bare salt. Når man får en detox fra ultraprosessert og krydder, så smaker maten bedre og man ønsker ikke å ødelegge smaken med krydder. Jeg ønsker å smake maten, ikke krydderet. 

Anonymkode: 5a857...6b9

  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg er ikke det beste eksempelet fordi jeg er litt av og på carnivore. Jeg ønsker egentlig å spise carnivore hele tiden fordi jeg føler meg så mye bedre på carnivore, men så er det alle disse fristelsene da som ødelegger... 😬 

Jeg fikk en liten prolaps for noen år siden og har gode og dårlige perioder med den. Tror at jeg er helt bra igjen og så løfter jeg noe litt for tungt og så kommer smertene tilbake og så er det vondt i flere uker/måneder. Jeg hadde en dårlig periode nylig. Ca en uke med ren carnivore og vips så var smertene borte. Helt borte. Har spist litt planter igjen etterpå, mens ryggsmertene har ikke kommet tilbake. Carnivore er et supert kosthold hvis man sliter med betennelse / inflammasjon.

Jeg har vært ren carnivore i 4 måneder i strekk på det meste og det var mye problemer som dabbet av som jeg egentlig ikke merket før jeg spiste litt planter og plagene plutselig kom tilbake. Jeg sover bedre, våkner uthvilt og klar for dagen, mental klarhet, restituerer fortere fra trening, stabilt humør, stabil energi, fjerter ikke, hikker ikke, får ikke sug etter godteri og snacks, når jeg blir syk så blir jeg mindre syk og fortere frisk igjen, klarere stemme (og dette har også gitt meg finere sangstemme), det hvite i øyet er hvitere (ikke rødlig som før) ++.

Hvor lang tid det tar spørs jo hva problemet er og hvor alvorlig det er. Mange av endringene merket jeg etter ca en måned.

Når jeg spiser rent så spiser jeg mye kjøttdeig stekt i animalsk fett. Det blir en del bacon når jeg jobber kveld eller natt fordi vi har kjøkken på jobb og bacon går raskt å steke. Sparer på fettet. Jeg prøver å spise litt lever eller hjerte hver uke. Jeg spiser en del ost og fullfete meieriprodukter som en rømmeklatt til saus på biffen. Jeg er glad i egg og spiser en del egg. Stekt, kokt, eggerøre eller omelett. Eller i carnivorebrød, cloudbread eller chaffles. Jeg drikker kun vann (liker ikke kaffe og te en gang, så det er ikke akkurat vanskelig å holde seg unna) og prøver å krydre minst mulig. Særlig pepper og chili holder jeg meg unna. Bruker vanligvis bare salt. Når man får en detox fra ultraprosessert og krydder, så smaker maten bedre og man ønsker ikke å ødelegge smaken med krydder. Jeg ønsker å smake maten, ikke krydderet. 

Anonymkode: 5a857...6b9

Tusen takk for utfyllende og fint svar!! Veldig spennende hva kosthold kan gjøre med kroppen! 

Anonymkode: 88ca7...d97

AnonymBruker
Skrevet

Spiste egg til frokost, gjerne noe kjøttdeig og organer til lunsj, og biff/kylling til middag. Endret type dyr dag for dag.

Var mer sulten enn vanlig, og følte meg generelt ikke bra. Veldig begrenset sosialt også. Har PCOS, long covid og lavt stoffskifte, og ble verre. Forsøkte rundt 1 år, uten cheat days.

Har faktisk byttet til et plantebasert kosthold, hvor 90% av det jeg spiser er bønner, linser, kikerter, tofu, ris, havregryn, frukt og grønt. Er mye bedre i kroppen, har gått ned i vekt og har bedre blodprøver. Er aldri sulten eller har vondt i hodet. Masse overskudd og energi.

Anonymkode: 38b16...840

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Spiste egg til frokost, gjerne noe kjøttdeig og organer til lunsj, og biff/kylling til middag. Endret type dyr dag for dag.

Var mer sulten enn vanlig, og følte meg generelt ikke bra. Veldig begrenset sosialt også. Har PCOS, long covid og lavt stoffskifte, og ble verre. Forsøkte rundt 1 år, uten cheat days.

Har faktisk byttet til et plantebasert kosthold, hvor 90% av det jeg spiser er bønner, linser, kikerter, tofu, ris, havregryn, frukt og grønt. Er mye bedre i kroppen, har gått ned i vekt og har bedre blodprøver. Er aldri sulten eller har vondt i hodet. Masse overskudd og energi.

Anonymkode: 38b16...840

Spennende hvordan kroppene våre reagerer så forskjellig på ulik mat. Jeg har aldri prøvd 100% carnivore eller plantebasert, men føler meg absolutt bedre når jeg spiser mest mulig kjøtt i kosten! Føler du ikke det begrenser seg sosialt når du kun spiser plantebasert?

Anonymkode: 88ca7...d97

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (29 minutter siden):

Spiste egg til frokost, gjerne noe kjøttdeig og organer til lunsj, og biff/kylling til middag. Endret type dyr dag for dag.

Var mer sulten enn vanlig, og følte meg generelt ikke bra. Veldig begrenset sosialt også. Har PCOS, long covid og lavt stoffskifte, og ble verre. Forsøkte rundt 1 år, uten cheat days.

Har faktisk byttet til et plantebasert kosthold, hvor 90% av det jeg spiser er bønner, linser, kikerter, tofu, ris, havregryn, frukt og grønt. Er mye bedre i kroppen, har gått ned i vekt og har bedre blodprøver. Er aldri sulten eller har vondt i hodet. Masse overskudd og energi.

Anonymkode: 38b16...840

Kan det være at du ble så dårlig fordi du ikke inntok nok elektrolytter? Det var den største tabben jeg gjorde på lavkarbo/keto, vet det samme gjelder for carnivore; man trenger MYE salt og kalium, og det kan gå riktig galt hvis man ikke har fokus på det. 

Kjørte meg selv sønder og sammen på plantebasert kost etter mange år, men følte meg topp i en stundda. 

Anonymkode: 25563...0ce

  • Hjerte 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...