tånegla Skrevet 14. april #1 Del Skrevet 14. april Hadde noen poteter som begynte å bli dårlig, så jeg kokte dem nå og tenker å lage smashed potatoes. Hva kan jeg servere til? Hvilke type kjøtt passer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Slarti Skrevet 14. april #2 Del Skrevet 14. april Svinesjake er veldig godt sammen med moste/knuste poteter. Eller klassikeren svenske kjøtbullar med potatismos, lingon og greddsaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 14. april #3 Del Skrevet 14. april Det er jo egentlig veldig mye som kan passe til. Hele stykker av kjøtt, både varianter av biff eller koteletter, kylling i ulike varianter, men gjerne kyllinglår (eller bryst) tror jeg kan være bra. Hva har du alt? Kan godt være noe du har gjemt i fryseren vil passe ypperlig 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april #4 Del Skrevet 14. april Mener du potetmos?? Anonymkode: 2881e...1a1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 14. april #5 Del Skrevet 14. april AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Mener du potetmos?? Anonymkode: 2881e...1a1 Jeg er ikke ts, men dette er ikke det samme som potetmos. Det er noe ala dette TS tenker på vil jeg tro: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/knuste-spro-poteter/ 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april #6 Del Skrevet 14. april Er nok bare fantasien som stopper en der. Du kan bruke all slags kjøtt til. Helstekt svinefilet f.eks. Anonymkode: 67284...a23 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april #7 Del Skrevet 14. april Det jeg lurer på er hvordan poteter blir dårlige? De varer da i evigheter i kjøleskap. Anonymkode: 2b359...809 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april #8 Del Skrevet 14. april Og smashed potatoes kan du ha alt mulig til, og en hot saus, f.ex. denne: https://boldappetite.com/roasted-red-pepper-sauce/ Anonymkode: 2b359...809 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april #9 Del Skrevet 14. april Daisy-love skrev (8 timer siden): Jeg er ikke ts, men dette er ikke det samme som potetmos. Det er noe ala dette TS tenker på vil jeg tro: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/knuste-spro-poteter/ Kan vi ikke slå et slag for å skrive hva det heter på norsk? Ser så rart ut å skrive "hva passer til smashed potatoes" når vi bare kan skrive "hva passer til knuste/sprø poteter". Det er jo masse forskjellig som passer til det, kun fantasien setter begrensinger. Kjøtt, kylling, fisk, skalldyr, bare å velge. Anonymkode: 80eb4...369 5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 15. april #10 Del Skrevet 15. april AnonymBruker skrev (7 timer siden): Kan vi ikke slå et slag for å skrive hva det heter på norsk? Ser så rart ut å skrive "hva passer til smashed potatoes" når vi bare kan skrive "hva passer til knuste/sprø poteter". Det er jo masse forskjellig som passer til det, kun fantasien setter begrensinger. Kjøtt, kylling, fisk, skalldyr, bare å velge. Anonymkode: 80eb4...369 Jeg er ikke T S, men jeg forstod med en gang hva hun mente, og sett flere norske oppskrifter bruke det også. Jeg tipper flere her ikke ville forstått hva knuste poteter er, og sprø kan jo være hauger av varianter. Jeg er veldig for å bruke det norske språket, men når ord og uttrykk ikke er innarbeidet så er det ofte lettere å få folk til å forstå en å bruke det opprinnelige navnet. «Smash burgers» er jo alt innarbeidet i språket vårt, så det sier jo litt om hvilke type poteter en mener. Får se om vi får inn knuste poteter i språket, da vil jeg personlig heller bruke det 😊 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kniv & gaffel Skrevet 15. april #11 Del Skrevet 15. april Pølse og potetstappe er en klassiker! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønnastar Skrevet 15. april #12 Del Skrevet 15. april (endret) tånegla skrev (På 14.4.2025 den 12.07): Hadde noen poteter som begynte å bli dårlig, så jeg kokte dem nå og tenker å lage smashed potatoes. Hva kan jeg servere til? Hvilke type kjøtt passer? Alle typer kjøtt passer. Du snakker tross alt om poteter. Endret 15. april av Grønnastar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. april #13 Del Skrevet 15. april Daisy-love skrev (5 timer siden): Jeg er ikke T S, men jeg forstod med en gang hva hun mente, og sett flere norske oppskrifter bruke det også. Jeg tipper flere her ikke ville forstått hva knuste poteter er, og sprø kan jo være hauger av varianter. Jeg er veldig for å bruke det norske språket, men når ord og uttrykk ikke er innarbeidet så er det ofte lettere å få folk til å forstå en å bruke det opprinnelige navnet. «Smash burgers» er jo alt innarbeidet i språket vårt, så det sier jo litt om hvilke type poteter en mener. Får se om vi får inn knuste poteter i språket, da vil jeg personlig heller bruke det 😊 "Smash burgers"? Det har jeg faktisk aldri hørt om så så innarbeidet er det ikke. Ang knuste poteter så blir ikke det brukt om vi ikke bruker det. Eller skal vi gå rundt og si "Smashed potatoes" frem til noen andre sier "knuste poteter"? Jeg er veldig enig med den du siterer. La oss bevare det norske språket. Nei til språklig latskap. Men det var mildt sagt en digresjon. Anonymkode: fedf0...b5c 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. april #14 Del Skrevet 15. april AnonymBruker skrev (3 minutter siden): "Smash burgers"? Det har jeg faktisk aldri hørt om så så innarbeidet er det ikke. Ang knuste poteter så blir ikke det brukt om vi ikke bruker det. Eller skal vi gå rundt og si "Smashed potatoes" frem til noen andre sier "knuste poteter"? Jeg er veldig enig med den du siterer. La oss bevare det norske språket. Nei til språklig latskap. Men det var mildt sagt en digresjon. Anonymkode: fedf0...b5c Da er du nok heller ikke oppdatert på trender i matveien for vi har flere restauranter som baserer konseptet sitt på nettop smashburgere og de har vært trendy så lenge at de for lengst har blitt gammelt nytt blant de som er trendsøkende og innarbeida nytt for de fleste som bare liker å prøve ting. Selv min mor på 72 som bor innerst i en fjordtarm får kjøpt smashburgere på den lokale campingplassen, stedets eneste mulighet for å få kjøpt hurtigmat, et sted som ellers ikke mener andre varianter av salat enn kinakål med mais er mulig å kombinere med hamburgere i noen form, altså ikke akkurat trendsøkere. Smashed potatoes som smashburgere er egne retter og oversettes ikke så lett, feks er ikke en smashburger bare en flat eller tynn burger og det minner ikke om løvstek, det er en egen ting med teknikker og utstyr (om en virkelig vil nerde) som fører til en burger som er noe eget og derfor har et eget navn. Smashed potatoes er også en litt særegen rett i form av at resultatet man jakter på er en kombinasjon av teksturer. Det finnes allerede knuste poteter, disse er hakket mer egna for søndagsmiddag, spises med kniv og gaffel, gjerne et større kjøttstykke med saus og rotgrønnsaker ala en typisk britisk søndagsmiddag mens smashed potatoes er tynnere, sprøere og minner mer om en form for tapas. Man spiser de gjerne uten bestikk. De fleste som snakker om smashed potatoes ser for seg en eller flere dipper og gjerne lettere tilbehør som salater og fingermat. Anonymkode: 50775...a51 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 15. april #15 Del Skrevet 15. april AnonymBruker skrev (49 minutter siden): "Smash burgers"? Det har jeg faktisk aldri hørt om så så innarbeidet er det ikke. Ang knuste poteter så blir ikke det brukt om vi ikke bruker det. Eller skal vi gå rundt og si "Smashed potatoes" frem til noen andre sier "knuste poteter"? Jeg er veldig enig med den du siterer. La oss bevare det norske språket. Nei til språklig latskap. Men det var mildt sagt en digresjon. Anonymkode: fedf0...b5c AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Da er du nok heller ikke oppdatert på trender i matveien for vi har flere restauranter som baserer konseptet sitt på nettop smashburgere og de har vært trendy så lenge at de for lengst har blitt gammelt nytt blant de som er trendsøkende og innarbeida nytt for de fleste som bare liker å prøve ting. Selv min mor på 72 som bor innerst i en fjordtarm får kjøpt smashburgere på den lokale campingplassen, stedets eneste mulighet for å få kjøpt hurtigmat, et sted som ellers ikke mener andre varianter av salat enn kinakål med mais er mulig å kombinere med hamburgere i noen form, altså ikke akkurat trendsøkere. Smashed potatoes som smashburgere er egne retter og oversettes ikke så lett, feks er ikke en smashburger bare en flat eller tynn burger og det minner ikke om løvstek, det er en egen ting med teknikker og utstyr (om en virkelig vil nerde) som fører til en burger som er noe eget og derfor har et eget navn. Smashed potatoes er også en litt særegen rett i form av at resultatet man jakter på er en kombinasjon av teksturer. Det finnes allerede knuste poteter, disse er hakket mer egna for søndagsmiddag, spises med kniv og gaffel, gjerne et større kjøttstykke med saus og rotgrønnsaker ala en typisk britisk søndagsmiddag mens smashed potatoes er tynnere, sprøere og minner mer om en form for tapas. Man spiser de gjerne uten bestikk. De fleste som snakker om smashed potatoes ser for seg en eller flere dipper og gjerne lettere tilbehør som salater og fingermat. Anonymkode: 50775...a51 Siste her svarte veldig godt og utfyllende til det første her svarte meg på et punkt. Jeg har i hvert fall hørt om smash burgere lenge, og vi får bare se hvordan språket tilpasser seg. Om det blir en fornorskning eller forblir et engelsk uttrykk. Godt er det i hvert fall med poteter i ulik form, inkludert smash potatoes, og artig når det kommer «nye» måter å bruke en så rimelig og tilgjengelig matvare. Jeg hadde sett hva jeg hadde, for dette er en veldig allsidig potetrett som passer til mye. Lett å tilpasse det en tilsetter også til hva en skal ellers spise. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meowmere Skrevet 15. april #16 Del Skrevet 15. april (endret) Må innrømme at jeg aldri hadde hørt om smashed potatoes før nå, så jeg tenkte med en gang på knuste poteter. Så jeg gjorde som jeg pleier da jeg hører et nytt uttrykk, jeg googlet det, og opp kom bilder av smashed potatoes, og jeg kan si med en gang at jeg ville sett for meg noe helt annet hvis det ble skrevet knuste poteter. Det ser veldig godt ut. Endret 15. april av Meowmere Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april #17 Del Skrevet 16. april Slarti skrev (På 14.4.2025 den 12.11): Svinesjake er veldig godt sammen med moste/knuste poteter. Eller klassikeren svenske kjøtbullar med potatismos, lingon og greddsaus ...kjake.. kanskje.. 😅 Anonymkode: 40b96...195 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. april #18 Del Skrevet 16. april Vi bruker det til alt av kjøtt på grillen. Anonymkode: 067ce...a1c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet fredag kl 02:18 #19 Del Skrevet fredag kl 02:18 Meny kaller det faktisk "knuste sprø poteter" i sin oppskriftsdatabase. Smashburger? Hvorfor kan vi ikke bare kalle det knuseburger? Anonymkode: 5222d...ef3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet fredag kl 07:09 #20 Del Skrevet fredag kl 07:09 Det heter potetmos/stappe, på norsk. Anonymkode: 4464a...ad9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå