AnonymBruker Skrevet 13. april #1 Skrevet 13. april Etter et par måneder begynner olivenolje å lukte harskt, og da kaster jeg den, men kanskje man ikke skal gjøre det? Har brukt olje som lukter litt rart til å smøre hengsler med og en gang jeg var tom for bodylotion smørte jeg kroppen med det. Hva gjør dere? Anonymkode: a1ada...dc1
AnonymBruker Skrevet 13. april #2 Skrevet 13. april Bruker selvfølgelig ikke harsk olivenolje! Anonymkode: 9f1b2...dfa 4 1
AnonymBruker Skrevet 13. april #3 Skrevet 13. april Absolutt ikke! Det går i søpla. Jeg prøver unngå matsvinn, og hovedregel er "smak og lukt", og feiler noe på begge deler så er det ikke verdt ta vare på... Jeg ville heller ha fulgt bedre med, og brukt oljen før den har stått så lenge. Olje er ypperlig til å smøre kroppen, bruke som hårolje, beste sminkefjerneren og har flere andre bruksområder, så det burde egentlig ikke være stort problem bruke den opp før den blir dårlig. Anonymkode: 739c3...b7c 1
AnonymBruker Skrevet 13. april #4 Skrevet 13. april AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Etter et par måneder begynner olivenolje å lukte harskt, og da kaster jeg den, men kanskje man ikke skal gjøre det? Har brukt olje som lukter litt rart til å smøre hengsler med og en gang jeg var tom for bodylotion smørte jeg kroppen med det. Hva gjør dere? Anonymkode: a1ada...dc1 Nei. Olivenolje begynner ikke å «lukte harskt» etter noen måneder. Hvordan oppbevarer du oljen din? Hva putter du oppi den? Hvor billig olje og iblandet hva annet enn olivenolje kjøper du? For om det var ekte olivenolje i en helt normal glassflaske kunne du åpnet den april 2026 og den ville vært helt ok. Ikke optimal, men ikke harsk. Og trolig ville fallet i kvalitet vært umerkelig i og med at den oljen vi har i matbutikken i Norge er av veldig lav kvalitet. Anonymkode: 14248...135 7 1
AnonymBruker Skrevet 13. april #5 Skrevet 13. april Er par måneder? Den skal holde lengre enn det. Anonymkode: 361b5...1c9 3
AnonymBruker Skrevet 13. april #6 Skrevet 13. april Aldri opplevd harsknet olivenolje, selv om jeg har hatt den stående en god stund. Anonymkode: 3e81a...d91 1
AnonymBruker Skrevet 13. april #7 Skrevet 13. april AnonymBruker skrev (41 minutter siden): Etter et par måneder begynner olivenolje å lukte harskt, og da kaster jeg den, men kanskje man ikke skal gjøre det? Har brukt olje som lukter litt rart til å smøre hengsler med og en gang jeg var tom for bodylotion smørte jeg kroppen med det. Hva gjør dere? Anonymkode: a1ada...dc1 Jeg bruker ikke olivenolje, men solsikkeolje. Lukter ALLTID på den før bruk. Med en gang jeg kjenner den minste antydning til at det lukter «olje» av den så går den rett i søpla. Matsvinn eller ei. Harsknet fett er noe av det mest uappetittelige jeg vet om, og følgelig brukes det ikke. Olivenolje som er harsk innbiller jeg meg er enda verre enn annet harknet fett. Anonymkode: 50c0c...649
AnonymBruker Skrevet 13. april #8 Skrevet 13. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nei. Olivenolje begynner ikke å «lukte harskt» etter noen måneder. Hvordan oppbevarer du oljen din? Hva putter du oppi den? Hvor billig olje og iblandet hva annet enn olivenolje kjøper du? For om det var ekte olivenolje i en helt normal glassflaske kunne du åpnet den april 2026 og den ville vært helt ok. Ikke optimal, men ikke harsk. Og trolig ville fallet i kvalitet vært umerkelig i og med at den oljen vi har i matbutikken i Norge er av veldig lav kvalitet. Anonymkode: 14248...135 Jeg kjøper Eldorado Spansk Olivenolje på glassflaske Ts Anonymkode: a1ada...dc1
monican94 Skrevet 13. april #9 Skrevet 13. april æsj nei da smaker jo maten harskt..om du oppbevarer tørt og kjørlig holder den lenge
AnonymBruker Skrevet 13. april #10 Skrevet 13. april monican94 skrev (53 minutter siden): æsj nei da smaker jo maten harskt..om du oppbevarer tørt og kjørlig holder den lenge Mener du kjøleskapet? Jeg har oljen stående på kjøkkenbenken Ts Anonymkode: a1ada...dc1
monican94 Skrevet 13. april #11 Skrevet 13. april AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Mener du kjøleskapet? Jeg har oljen stående på kjøkkenbenken Ts Anonymkode: a1ada...dc1 nei ikke så kjølig, mørkt og tørt er viktigst, 10-20 grader er vel anbefalt https://www.godt.no/tipstriks/guider/i/L08MnV/slik-skal-du-oppbevare-olivenolje
Gaia Skrevet 13. april #12 Skrevet 13. april Hvis oljen harskner før holdbarheten går ut, bør man ha dem i kjøleskapet. Jeg har dem der, og tar den ut ca. 10 minutter før jeg skal lage mat. Gode råd i denne artikkelen, for øvrig. https://www.nrk.no/mat/hvilke-matoljer-trenger-du_-om-oppbevaring_-bruk-og-vanlige-feil-1.16510439 1
AnonymBruker Skrevet 15. april #15 Skrevet 15. april Jeg bruker ikke harsk olje om jeg vet at den er harsk, nei. Men tror nok den varer litt lengre enn som så. Jeg pleier å se litt på holdbarhet på olje før jeg kjøper. Jeg hørte en gang noen "eksperter" på olivenolje som sa at det er en viss tid på året denne høstes og produseres, og at det så går 1 år til neste gang. og at rundt denne tiden bør man passe på å få årets ferske fremfor fjorårets. Men vet ikke om det stemmer. Anonymkode: 2eb14...b3d
KatteLatte Skrevet 15. april #16 Skrevet 15. april Sett den i skap eller skuff så ikke den får lys på seg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå