Gå til innhold

Hvorfor har vi ikke matstøtte?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Når strømprisene stiger er politikerne raske med p innføre støtteordninger.

Hvorfor ikke gjøre det samme på mat?

Staten kan ta 90% av prisen over 49,90 på kjøttdeig f.eks.

 

Anonymkode: 19c8f...3e1

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Fordi en plass trenger de inntjening ellers går staten konkurs.

Anonymkode: 8d26d...605

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det har man alt... Det heter sosial stønad 

Anonymkode: 15322...c7b

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har matstøtte i Norge, men den kalles subsidier.  F,eks. koster melken du kjøper  egentlig mye mer å produsere enn hva du betaler.  Den er subsidiert slik at folk flest skal ha råd til å kjøpe den.  OG fordi vi ønsker å ha egen produksjon av en del basisvarer i Norge av beredskapsgrunner.  

  • Liker 7
  • Nyttig 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må bli en god slave og spise max 300g kjøtt i uken. Da blir du såpass dum i hode at du blir lett å lure. Genialt! De ønsker selvsagt ikke at folk skal ha råd til å spise kjøtt, og de som har det har gjerne blitt hjernevasket slik at de er redd for kjøtt. Fantastisk smart. Og nå forer de oss med biller og insekter i brød og annet. Folk som har øynene åpne får med seg hva som skjer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Fordi det er grenser for hva staten (les: skattebetalerne) skal finansiere av fellesgoder. 

Anonymkode: ccfe2...f08

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

🤣🤣

Anonymkode: 3f05f...ea8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Matstøtte til alle enslige med mindre enn 400k brutto I året hadde gagnet uføre og pensjonister.

Anonymkode: 8eade...8c9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

frivis skrev (1 time siden):

Du må bli en god slave og spise max 300g kjøtt i uken. Da blir du såpass dum i hode at du blir lett å lure. Genialt! De ønsker selvsagt ikke at folk skal ha råd til å spise kjøtt, og de som har det har gjerne blitt hjernevasket slik at de er redd for kjøtt. Fantastisk smart. Og nå forer de oss med biller og insekter i brød og annet. Folk som har øynene åpne får med seg hva som skjer.

Joke’s on you, kjøtproduksjonen koster staten enormt med penger gjennom subsidier! For ikkje å snakke om dei auka utgiftene til behandling av hjarte-karsjukdom og div kreftformer som det høge inntaket av raudt kjøt (særleg prosessert) fører til. Men skjønar at det er behageleg å leve i konspiland.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

aazy skrev (1 time siden):

Joke’s on you, kjøtproduksjonen koster staten enormt med penger gjennom subsidier! For ikkje å snakke om dei auka utgiftene til behandling av hjarte-karsjukdom og div kreftformer som det høge inntaket av raudt kjøt (særleg prosessert) fører til. Men skjønar at det er behageleg å leve i konspiland.

Tull og propaganda, prisene stiger ikke fra 20kr til 60kr for 400g storfekjøttdeig på noen få år. Det er 300% stigning. 

Endret av frivis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

aazy skrev (1 time siden):

Joke’s on you, kjøtproduksjonen koster staten enormt med penger gjennom subsidier! For ikkje å snakke om dei auka utgiftene til behandling av hjarte-karsjukdom og div kreftformer som det høge inntaket av raudt kjøt (særleg prosessert) fører til. Men skjønar at det er behageleg å leve i konspiland.

Jepp. 90 prosent av alle landbrukssubsidier går til kjøttproduksjon. I en tid hvor vi spiser minst dobbelt så mye kjøtt som tidligere, så mye at det går ut over helsa vår. Det er høl i huet. 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det har vi allerede. Svært mye av Norges matproduksjon er subsidiert. 

At kjøttdeigen blir litt dyrere, tror jeg forøvrig ikke er noen krise. De fleste nordmenn spiser mer enn nok av kjøtt fra før av, mye mer enn hva som er anbefalt både for helsa og planetens bærekraft. Er på ingen måte i mot kjøtt, men nordmenn har ikke vondt av å vende inn en boks bønner eller to i fredagstacoen. 

 

Anonymkode: deb11...08f

  • Liker 2
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi har noe, grunnstønaden for fordyret kosthold som cøliaki feks. Ikke at den er voldsomt imponerende men alle monner drar.

For voksne er den på rett rundt 700kr pr mnd nå, den har ikke akkurat fulgt prisøkningene, glutenfrie varer har steget MYE mer enn vanlige matvarer de siste åra, det var vel opp 30% eller der omkring i fjor fra 2022.

Anonymkode: 2635a...0d5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Når strømprisene stiger er politikerne raske med p innføre støtteordninger.

Hvorfor ikke gjøre det samme på mat?

Staten kan ta 90% av prisen over 49,90 på kjøttdeig f.eks.

 

Anonymkode: 19c8f...3e1

Alt mulig folk klarer å tenke på og mene at skal være det offentliges ansvar. Vi bor i Norge, ikke på Cuba.   Her jobber de fleste eller mottar trygd de kan handle matvarer for. Lønn og trygder øker for å kompensere for prisoppgang. 

Anonymkode: 66673...e04

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Mtp de enorme mengdene mat privathusholdningene i Norge kaster er det absolutt ikke behov for noe «matstøtte». Maten bør heller bli dyrere slik at den faktisk blir verdsatt. Et land med så mange overvektige mennesker som Norge, som samtidig kaster enorme mengder mat? Vi har det alt for godt. 

Anonymkode: c740a...ad9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...