Djungelvrål Skrevet 14. april #41 Skrevet 14. april Kapt.Chat skrev (14 timer siden): I sesongen så er det lammekjøtt som er det etterspurte, og lammekjøttet får man som regel avsetning på i motsetning til sauekjøtt. Sauekjøtt og Kjekjøtt/geitekjøtt er det veldig liten etterspørsel etter, eller ihvertfall ikke stor nok til at det er kommersiellt lønnsomt for de store matvarekjedene. Så da måtte det i tilfelle opprettes andre distribusjonsledd. Hadde de solgt sauekjøtt billig tror jeg folk hadde kjøpt. 2
Kapt.Chat Skrevet 14. april #42 Skrevet 14. april Djungelvrål skrev (4 timer siden): Hadde de solgt sauekjøtt billig tror jeg folk hadde kjøpt. De store matvarekjedene hadde nok kunne solgt sauekjøtt billig, de skal bare ha marginene sine uansett. Men samvirkene til bøndene vil nok ikke selge billig, for da kan det påvirke markedet for andre produkter. Så da går det heller på fryselager/overskuddslager. Det er tilbud og etterspørsel som gjelder, derfor gjelder det og holde en viss knapphet i markedet.
Stina234 Skrevet 17. april #43 Skrevet 17. april markpe skrev (På 9.4.2025 den 20.33): Vi er jo ikke selvforsynt på noen andre områder uten at det er noe problem. Vi er et lite land som uansett er avhengig det europeiske felleskapet for vår overlevelse. Vi er f.eks ikke selvforsynt på medisiner. Vi er helt avhengig av våre venner i Europa om en pandemi skulle rase. Vi er også ikke selvforsynt på forsvar. Vi er helt avhengig av våre venner i Europa om f.eks Russland skulle finne på å angripe. Hvorfor er det så viktig å være selvforsynt på akkurat mat? Hvis en katastrofe skulle treffe landet vårt er vår overlevelse uansett avhengig av vårt europeiske felleskap. Dette gjelder også mat. Skal vi sikre matforsyningen vår, er tettere integrering med europa den sikreste veien. Du tenker situasjonen ut fra dagens virkelighet. Ved en krig i Europa vil mye av det vi tar som gitt å importere ikke være så tilgjengelig lenger. Matvarer er det definitivt viktigtste vi trenger, uten mat er vi ferdige. Derfor må vi kunne være selvforsynte. 3
Rullerusk Skrevet 18. april #44 Skrevet 18. april Vi bør ha en stor porsjon av matproduksjonen vår her i Norge, men det utelukker jo ikke import. Det viktige her er at vi har noe å falle tilbake på både som en del av beredskapen, men også for å ikke bli så sårbare som vi ville vært om vi skulle importere alt fra andre land. også ble det skrevet over her at Norge var et land som ikke egnet seg for landbruk. Det kommer jo helt an på hvordan man ser på den saken og hva man måler. Hvis man ønsker seg storskalaproduksjon og høy dyretetthet så egner vi oss ikke. Hvis vi ønsker lav dyretetthet, god dyrevelferd, kompetente bønder, lite bruk av sprøytemidler, antibiotika og parasittmidler og dermed et snillere fotavtrykk på miljø og mennesker, så egner Norge seg faktisk perfekt. Bare det å ha et gårdsbruk med en traktor og en gjødselvogn du kan fylle med vann mange steder rundt om i landet er faktisk beredskap i seg selv når naturkatastrofer eller brann oppstår. Også er det for meg iallefall godt å vite at vi avliver dyrene våre på en mer human måte. Disse landene sørover Europa slakter alt halal -med den smerten og utålelige døden det innebærer for dyret. 2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå