Gå til innhold

Muffins


Megan

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Amerikanske Muffins

Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:

4,8 dl hvetemel

ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)

3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:

1 egg

3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks: most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. vaniljesmak (-dråper eller -sukker), bruk en kakesprøyte til å sette en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Nyyyyydelige!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...