AnonymBruker Skrevet 6. april #1 Skrevet 6. april På de frossene edamamebønnene jeg kjøpte står det at de må spises samme dag som de er tint. Hvorfor det? Jeg driver å prepper litt for uken og tenkte å fortelle de og ha de i kjøleskapet et par dager. Anonymkode: 1a55d...3c3
AnonymBruker Skrevet 6. april #2 Skrevet 6. april AnonymBruker skrev (Akkurat nå): På de frossene edamamebønnene jeg kjøpte står det at de må spises samme dag som de er tint. Hvorfor det? Jeg driver å prepper litt for uken og tenkte å fortelle de og ha de i kjøleskapet et par dager. Anonymkode: 1a55d...3c3 Jeg skal ikke fortelle de, men forvelle de Anonymkode: 1a55d...3c3
Daisy-love Skrevet 6. april #3 Skrevet 6. april Her forvelles de og brukes i prepping igjennom uken. Vil tro det går bra når de har blitt varmebehandlet. Det har I’m hvert fall gått bra her til nå, og her spises det nesten daglig.
AnonymBruker Skrevet 7. april #4 Skrevet 7. april Daisy-love skrev (7 timer siden): Her forvelles de og brukes i prepping igjennom uken. Vil tro det går bra når de har blitt varmebehandlet. Det har I’m hvert fall gått bra her til nå, og her spises det nesten daglig. Takk da gjør jeg det samme. Blir fryktelig tungvint ellers. Anonymkode: 1a55d...3c3 1
AnonymBruker Skrevet 8. april #5 Skrevet 8. april AnonymBruker skrev (På 7.4.2025 den 6.47): Takk da gjør jeg det samme. Blir fryktelig tungvint ellers. Anonymkode: 1a55d...3c3 Det er mer fordi noen utrolig nok spiser frosne frukt og grønnsaker uten å varmebehandle dem. Og da kan de påregnelig inneholde bakterier som kan gjøre deg skikkelig syk og som altså øker i mengde for hver dag de er tint. Tenk bare på arbeidsforholdene vi kjenner til fra det norske jordbruket - lange dager på jorder med en enkel portapotty eller grøft på deling og null tilgang til vann og såpe. Jordbruket er ikke bedre utenfor Norge. (Med andre ord, det kan være tarmbakterier på grønnsakene dine slik det ikke sjelden er på norske jordbær.) Anonymkode: 9e662...ac1 2
AnonymBruker Skrevet 7. august #6 Skrevet 7. august AnonymBruker skrev (På 8.4.2025 den 17.53): Det er mer fordi noen utrolig nok spiser frosne frukt og grønnsaker uten å varmebehandle dem. Og da kan de påregnelig inneholde bakterier som kan gjøre deg skikkelig syk og som altså øker i mengde for hver dag de er tint. Tenk bare på arbeidsforholdene vi kjenner til fra det norske jordbruket - lange dager på jorder med en enkel portapotty eller grøft på deling og null tilgang til vann og såpe. Jordbruket er ikke bedre utenfor Norge. (Med andre ord, det kan være tarmbakterier på grønnsakene dine slik det ikke sjelden er på norske jordbær.) Anonymkode: 9e662...ac1 Grønnsaker fryses ikke uten å forvelles, så det finnes ikke bakterier på dem. Samme med frukt, men ikke bær. Og jeg har spist frossen frukt og bær hver dag i ti år uten å få noen matforgiftning. Av Gilde's Sognemorr derimot, ble jeg veldig dårlig for en del år siden når de hadde funnet E. coli i den, men den anbefaler de ikke å koke av en eller annen grunn. Anonymkode: 0fb6f...36a
AnonymBruker Skrevet 7. august #7 Skrevet 7. august AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Grønnsaker fryses ikke uten å forvelles, så det finnes ikke bakterier på dem. Samme med frukt, men ikke bær. Og jeg har spist frossen frukt og bær hver dag i ti år uten å få noen matforgiftning. Av Gilde's Sognemorr derimot, ble jeg veldig dårlig for en del år siden når de hadde funnet E. coli i den, men den anbefaler de ikke å koke av en eller annen grunn. Anonymkode: 0fb6f...36a Rettelse: Frukt forvelles ikke. Anonymkode: 0fb6f...36a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå