Gå til innhold

Billig kjøtt som er undervurdert om du tilbereder det rett?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Selv kjøttdeigen er jo blitt en formue.

Anonymkode: baf47...572

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvalbiff er skikkelig godt

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Lever! Finn alle oppskriftene med fløte til, fløtesaus med lever i er nydelig😍

Anonymkode: 472ff...c69

  • Liker 2
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Hvalkjøtt, definitivt! Her lager vi både gryter, former, taco og pizza med hval. 

Og så får du ikke oppdrettshval/burhval, som er et pluss om du bryr deg om dyrevelferd. 

Anonymkode: ac4b5...13e

  • Liker 6
Skrevet

Jeg spiser ikke kjøtt selv, så vet ikke kvaliteten, men First Price-kjøttdeigen på Kiwi har pleid å koste 100 kr/kg.

AnonymBruker
Skrevet

Høns. Jeg koker de i to timer, så har jeg to varianter jeg lager: høns som vilt eller hønsefrikasse.

Anonymkode: 8f7e6...056

  • Liker 7
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (28 minutter siden):

Hvalkjøtt, definitivt! Her lager vi både gryter, former, taco og pizza med hval. 

Og så får du ikke oppdrettshval/burhval, som er et pluss om du bryr deg om dyrevelferd. 

Anonymkode: ac4b5...13e

Er det billig?

Anonymkode: 6a2bb...372

Skrevet

Jeg kjøper ofte koteletter som jeg tilbereder til mange retter som strengt tatt skal ha storfe. Pris er én årsak, men jeg er veldig glad i svin, så det er minst en dobbel bonus her.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Nakkekoteletter, oksehaler, oksekjaker, svineskank.

Anonymkode: cadda...80f

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Nyretapp. Bedre enn indrefilet 🙂

Anonymkode: a553b...70f

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nyretapp. Bedre enn indrefilet 🙂

Anonymkode: a553b...70f

Men er ikke kjempebillig. Dog enig i at det er veldig godt. 

Høyrygg er kjempegodt i pai og stuinger og betydelig billigere enn biffkjøtt. 

Elg er jo billig om du er i eller kjenner jaktlaget. 

Hval smaker høgg så den gidder jeg ikke. 

Anonymkode: 11af9...5b7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Er det billig?

Anonymkode: 6a2bb...372

Her koster det ca 100kr/kg, og er nede i 40 kr/kg når det er på tilbud. Kjøpte nettopp 10x500g på tilbud, så da har vi en stund. Har bare sett det frossent, så kan jo hende det er dyrere om man kjøper det ferskt?

Anonymkode: ac4b5...13e

Skrevet

Nakkekoteletter er ikke så verst, men jeg syns pakkene er altfor store. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Lever! Finn alle oppskriftene med fløte til, fløtesaus med lever i er nydelig😍

Anonymkode: 472ff...c69

🤢🤮 :spy: 

Anonymkode: cb789...c8c

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

🤢🤮 :spy: 

Anonymkode: cb789...c8c

Ikke så høflig av deg, du. 

Anonymkode: 472ff...c69

  • Liker 6
Skrevet
17.11 skrev (1 time siden):

Nakkekoteletter er ikke så verst, men jeg syns pakkene er altfor store. 

Jeg fryser dem ned én og én. Tiner rask og er klart til bruk.

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Koteletter / evt annet svinekjøtt på tilbud. Bruker med typisk husmannskost-tilbehør eller lager en annen vri som asiatisk. Kan også skjære opp og bruke i wok, topping i supper, taco osv. 

Hel kylling. Koker og lager suppe/gryte. Tar vare på skrotten og lager kraft. Kan også lage pulled kylling til taco. 

Oksehaler, høyrygg 

Svineknoke

Hjort (får hos bekjente billig)

Anonymkode: 05028...526

Skrevet

Helstekt indrefilet av svin er veldig godt. Ikke spesielt dyrt, men kjempeenkelt å tilberede.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hva som er billig er relativt - billig i forhold til hva?

Uansett, mitt tips er hel lammebog, som jeg antar er billig i forhold til lammestek, og i hvert fall i forhold til lammeskanker, som er uforholdsmessig dyre av en eller annen grunn (pga hype i årevis?). Når man har hel bog kan man nemlig tilberede den i langpannen i ovnen på 140-150 grader, dekket med folie, i 5 timer, til den blir så mør at den omtrent kan inntas med sugerør. 

Eksempler på oppskrift:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-roasted-shoulder-lamb
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-roast-persian-lamb-pomegranate-salad

Anonymkode: 47dbc...0b3

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Hvalkjøtt, definitivt! Her lager vi både gryter, former, taco og pizza med hval. 

Og så får du ikke oppdrettshval/burhval, som er et pluss om du bryr deg om dyrevelferd. 

Anonymkode: ac4b5...13e

Hvalfangst er da langt fra dyrevelferd... Vet du hvor mange timer det går på å ta livet av en hval, og hvor mye frykt og smerte det forårsaker i den tiden? Og frykt blant resten av familien også 

Anonymkode: d54df...02f

  • Liker 2
  • Hjerte 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...