AnonymBruker Skrevet 1. april #1 Del Skrevet 1. april Huset vårt ligger i en fjellside, og etter at skogen over oss ble hugget har vi begynt å få veldig mye vann inn i hagen. Vannet samler seg på ett bestemt punkt og renner nedover gressplenen. På det verste har vi mer eller mindre en bekk igjennom hagen, oppå/inni gressplenen. Jeg er på jakt etter trær og busker som trives i veldig fuktig jord, og som kan hjelpe til litt med å "drikke opp" en del av vannet. 3-4 meter unna den våte plassen går det vannrør i bakken, på 1-2 meters dybde, og jeg er litt redd for at trær med store rotsystem kan skape trøbbel for rørene. Så hvis det finnes trær med "snille" rotsystem, er de å fortrekke. Vi er på nordvestlandet, klimasone H3/H4. Anonymkode: 9e325...2fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. april #2 Del Skrevet 1. april Fram til du skrev det med vannrørene tenkte jeg pil eller bjørk. Spesielt hengepil syns jeg er vakker og den liker å stå med føttene i vann. Men spesielt snilt rotsystem har de ikke. Anonymkode: 1e861...205 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. april #3 Del Skrevet 1. april Sikker på at det ikke er en vannlekkasje? Hørtes mye ut. Anonymkode: 9dbe4...595 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. april #4 Del Skrevet 1. april Vi har syrinhekk inntil 'sumpen' vår. Det står at syrin vil ha det veldrenert, men det har ikke vår, og den vokser og blomstrer hvert år. Anonymkode: a30f5...848 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 07:23 #5 Del Skrevet onsdag kl 07:23 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Fram til du skrev det med vannrørene tenkte jeg pil eller bjørk. Spesielt hengepil syns jeg er vakker og den liker å stå med føttene i vann. Men spesielt snilt rotsystem har de ikke. Anonymkode: 1e861...205 Jeg vurderte også pil, men så leste jeg at de har veldig "hissige" røtter. Jeg skal fremdeles kjøpe meg en pil, men det blir på et annet sted på tomta. AnonymBruker skrev (12 timer siden): Sikker på at det ikke er en vannlekkasje? Hørtes mye ut. Anonymkode: 9dbe4...595 Det er nok avrenning fra hugsfeltet. Fjellsiden her er veldig bratt, og de hugget mange dekar med eldgammel skog, som sikkert tok opp mye vann. Problemet startet etter hugsten. Så vidt jeg vet går det ingen vannrør eller slikt bak huset vårt, så jeg tviler sterkt på at det er vannlekasje. Det er mye mer vann når det regner, og i tørre perioder er det nesten ingenting. AnonymBruker skrev (10 timer siden): Vi har syrinhekk inntil 'sumpen' vår. Det står at syrin vil ha det veldrenert, men det har ikke vår, og den vokser og blomstrer hvert år. Anonymkode: a30f5...848 Interessant! Syriner er veldig fine så det skal jeg undersøke nærmere Anonymkode: 9e325...2fd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 07:34 #6 Del Skrevet onsdag kl 07:34 Vi har en "innsjø" nederst i hagen hver vår når snøen smelter før telen går. Og der står det tuja som stortrives. Ikke det mest spennende, men tåler visst godt vann. Anonymkode: 9d0c1...6ef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet onsdag kl 08:35 #7 Del Skrevet onsdag kl 08:35 Det problemet er veldig vanlig etter at store trær blir felt pga husbygging. I et boligfelt nær der jeg bor, måtte flere drenere rundt huset for å bli kvitt problemet. Ville snakket med rette vedkommende i kommunen om dette hvis jeg var deg. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 13:55 #8 Del Skrevet onsdag kl 13:55 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Fjellsiden her er veldig bratt, og de hugget mange dekar med eldgammel skog, som sikkert tok opp mye vann. Så trist at dette ble utført. Hva var grunnen? Trodde kommunene ble oppmuntret til å bevare gammel skog. Fant denne https://viivilla.no/hage/blomster-og-planter/planter-fuktig-jord/ Anonymkode: c0b02...5a7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:01 #9 Del Skrevet onsdag kl 14:01 De fleste typer tuja, hekk, jeg bor også slik til at det renner mye vann her fra fjellet, og jeg og alle naboer har tuja og evergreen hekkplanter, de drukner ikke og vokser fint. Anonymkode: a1d97...8d7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet onsdag kl 14:02 #10 Del Skrevet onsdag kl 14:02 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Så trist at dette ble utført. Hva var grunnen? Trodde kommunene ble oppmuntret til å bevare gammel skog. Fant denne https://viivilla.no/hage/blomster-og-planter/planter-fuktig-jord/ Anonymkode: c0b02...5a7 Hvis trær står grunt vil de fortere råtne og tippe over, det gjør de en gang likevel, men grantrær på fjellgrunn tas etter sine 60-80 år her. Anonymkode: a1d97...8d7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet torsdag kl 06:46 #11 Del Skrevet torsdag kl 06:46 Belima skrev (22 timer siden): Det problemet er veldig vanlig etter at store trær blir felt pga husbygging. I et boligfelt nær der jeg bor, måtte flere drenere rundt huset for å bli kvitt problemet. Ville snakket med rette vedkommende i kommunen om dette hvis jeg var deg. Huset ble bygget på 80-tallet, lenge før skogen ble hugget. Kommunen har ingenting med dette å gjøre, området er uregulert, og skogen er privateid. Dette var vanlig hugst i forbindelse med skogdrift, og kommunen synes nok dessverre bare det var kjempeflott at grunneier kunne tjene noen kroner på skogen. AnonymBruker skrev (16 timer siden): Så trist at dette ble utført. Hva var grunnen? Trodde kommunene ble oppmuntret til å bevare gammel skog. Fant denne https://viivilla.no/hage/blomster-og-planter/planter-fuktig-jord/ Anonymkode: c0b02...5a7 Den samme grunnen til at skog blir hugget generelt her til lands; skogeier mente at skogen var "hugstmoden" og hadde lyst på litt penger. Kommunen hadde ingenting med dette å gjøre, området er ikke vernet på noe vis. Som nordmenn flest ser de ikke på skog som noe annet enn en ressurs som skal høstes for å generere penger for grunneier. Verdien av naturmangfold osv. gir både bønder og kommuner generelt faen i, spesielt i høyrepolitiske områder som her på nordvestlandet. AnonymBruker skrev (16 timer siden): De fleste typer tuja, hekk, jeg bor også slik til at det renner mye vann her fra fjellet, og jeg og alle naboer har tuja og evergreen hekkplanter, de drukner ikke og vokser fint. Anonymkode: a1d97...8d7 Takk for tips, men jeg ønsker å unngå tuja, det glemte å jeg nevne. Men vintergrønne bartrær er med i vurderingen, spesielt de norske artene! Anonymkode: 9e325...2fd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå