Gå til innhold

Jeg vil begynne å bake brød


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei! 
Jeg vil gjerne begynne å bake GROVT brød, men de gangene jeg har prøvd syns jeg ikke at jeg får det til. Eneste jeg har fått til er grytebrød som en hever over natta og det er jo egentlig bare godt samme dag. 
 

Noen tips til oppskrifter ? Tips til at det holder seg godt, ikke smuldrer opp, sprø skorpe ja hvordan få til godt, men sunt brød! 

Anonymkode: 10312...1aa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Gjerne enkelt også! 

Anonymkode: 10312...1aa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg baker veldig gode brød, synes jeg da. 

900 gr hvetemel. 500 gr, blanding av grov sammalt hvete, grov rug, havregryn og kruska kli (mest grov hvete)

2-3 ts salt, 1 toppa ss sirup, 50 gr romtemp margarin, 9 dl lunka vann, 50 gr gjær. Dette blir 3 brød, stekes på 200 gr i 55-60 minutt

Anonymkode: 4e6eb...bd6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

https://www.bakerenogkokken.no/p/holm-brodform-mlokk-25x11cm-stopejern_15704/

Disse brødene koster ca 15 kr stk å lage. De er næringsrike. De har en hard skorpe, er saftige og myke inni. 

De trenger ikke så mye etterheving da de også hever litt i ovnen. 

Jeg pleier å skjære de opp i skiver og legge dem i frysa. Kommer an på hvor mye brød man spiser. Formene er ganske dyre, men de tjener man raskt inn igjen om man baker litt. Jeg baker fire brød av gangen. 

Screenshot_20241118-171629.png

17434000002455673322952109182008.jpg

Anonymkode: b0a0d...0b1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Tusen takk for gode tips 🥰

Anonymkode: 10312...1aa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Screenshot_20250330_180456_Samsung Notes.jpg

Anonymkode: d3e96...0c2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  AnonymBruker skrev (På 31.3.2025 den 21.35):

Tusen takk. Hvor mange brød blir dette? 

Anonymkode: 10312...1aa

Ekspander  

2 stk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Prøv surdeigbakst,det blir mye bedre og smuler ikke. 

Anonymkode: 77a33...94f

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
  AnonymBruker skrev (På 31.3.2025 den 21.35):

Tusen takk. Hvor mange brød blir dette? 

Anonymkode: 10312...1aa

Ekspander  

Det står i oppskriften!

Anonymkode: fd99f...12f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...