AnonymBruker Skrevet 30. mars #1 Skrevet 30. mars Eller blir den helt punktert til i morgen? Har fri og ikke så giret på å stå opp kl 7. Anonymkode: b897b...99a
AnonymBruker Skrevet 30. mars #2 Skrevet 30. mars Helt greit så lenge du setter den kaldt 😊 Anonymkode: d0311...162 2
AnonymBruker Skrevet 30. mars #3 Skrevet 30. mars Med lite gjær går det fint. https://trinesmatblogg.no/2016/12/kaldheving-av-sot-gjaerbakst/ Anonymkode: 2f3af...ccb 1
AnonymBruker Skrevet 30. mars #4 Skrevet 30. mars Ja, sett den til kaldheving. Anonymkode: 5e1e5...e09 1
AnonymBruker Skrevet 30. mars #6 Skrevet 30. mars Lag kald deig, med kun kalde ingredienser, utenom smør om du skal ha det i deigen, det kan vere romtemperert så det blir mykt, dette kutter du opp i biter og elter inn i deigen. Dekk til bollen med plast og sett den i kjøleskapet. Du bør ta ut deigen i morgen tidlig, gjerne i 7 tiden, la den stå en time eller to på kjøkkenbenken før du triller ut, så etterhever du som normalt og steker Anonymkode: 36466...563 1
Brunhilde Skrevet 30. mars #7 Skrevet 30. mars AnonymBruker skrev (4 timer siden): Eller blir den helt punktert til i morgen? Har fri og ikke så giret på å stå opp kl 7. Anonymkode: b897b...99a AnonymBruker skrev (1 time siden): Lag kald deig, med kun kalde ingredienser, utenom smør om du skal ha det i deigen, det kan vere romtemperert så det blir mykt, dette kutter du opp i biter og elter inn i deigen. Dekk til bollen med plast og sett den i kjøleskapet. Du bør ta ut deigen i morgen tidlig, gjerne i 7 tiden, la den stå en time eller to på kjøkkenbenken før du triller ut, så etterhever du som normalt og steker Anonymkode: 36466...563 Sett deigen, hev den i kjøleskapet og ta den ut når du står opp. Det går helt sikkert fint selv om klokken blir mer enn 7
Kvist Skrevet 2. april #8 Skrevet 2. april Jeg har hatt samme dilemma før, og prøvde med kaldhevet deig. Syns likevel det krevde for lang tid fra jeg måtte stå opp. Deigen må tempereres og trilles og etterheves... blir ikke boller til frokost av sånt. Så neste gang prøvde jeg samme kaldhevet-oppskrift. Men jeg trillet boller av deigen på kvelden og satt dem til heving ferdig trillet ut. Resultatet ble ok, men ikke så pene boller, de ble litt for flate og brede og satt litt for mye sammen. Så neste gangen laget jeg "lun" deig, men med lite gjær. Lot den heve/hvile en halvtimes tid før jeg trillet boller. Satt dem litt tettere i en langpanne og penslet litt smeltet smør på sidene av dem. Hevet over nattet i kjøleskapet og ble veldig bra. Smøret gjorde at de var enkle å ta fra hverandre. Og bursdagsbarnet fikk boller til frokost 1
NoaideBiehtar Skrevet 3. april #9 Skrevet 3. april Kvist skrev (8 timer siden): Jeg har hatt samme dilemma før, og prøvde med kaldhevet deig. Syns likevel det krevde for lang tid fra jeg måtte stå opp. Deigen må tempereres og trilles og etterheves... blir ikke boller til frokost av sånt. Så neste gang prøvde jeg samme kaldhevet-oppskrift. Men jeg trillet boller av deigen på kvelden og satt dem til heving ferdig trillet ut. Resultatet ble ok, men ikke så pene boller, de ble litt for flate og brede og satt litt for mye sammen. Så neste gangen laget jeg "lun" deig, men med lite gjær. Lot den heve/hvile en halvtimes tid før jeg trillet boller. Satt dem litt tettere i en langpanne og penslet litt smeltet smør på sidene av dem. Hevet over nattet i kjøleskapet og ble veldig bra. Smøret gjorde at de var enkle å ta fra hverandre. Og bursdagsbarnet fikk boller til frokost Du trenger jo ikke temperere deigen fra kjøleskapet. Jeg tar den ut, triller boller og lar etterheve (noe man bør gjøre uavhengig av metode). Syns faktisk den er enklere å håndtere når den kommer rett fra kjøleskapet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå