AnonymBruker Skrevet søndag kl 12:11 #21 Del Skrevet søndag kl 12:11 Ugresset skrev (15 minutter siden): Smaksfull og umamirik. Denne 👇 Den er fantastisk Anonymkode: 3dac2...dd0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet søndag kl 12:18 #22 Del Skrevet søndag kl 12:18 Ugresset skrev (20 minutter siden): Smaksfull og umamirik. Denne 👇 Skulle skrive det samme! 😁😋 Denne gjør underverker. Ellers er næringsgjær utrolig godt. Liker også litt balsamico eddik, røykaroma, sennep, og selvsagt urter, nykvernet salt og pepper. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 12:19 #23 Del Skrevet søndag kl 12:19 Buljong, msg, løk og soyasaus er veldig viktig. Og tid. Anonymkode: 630ce...042 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 12:27 #24 Del Skrevet søndag kl 12:27 Det aller, aller viktigste for å spisse og heve smaken på en rett (særlig saus, suppe og gryter) er friskpresset sitron. Hvis man ikke vet dette vet man ikke nok om matlaging, vil jeg våge å påstå. Merket meg at Charles Tjessem også svarte sitron en gang han ble spurt om det samme like etter at han hadde vunnet Bocuse d'Or. Når man smaker til en rett tilslutt, selv om det er en saus eller langtidskokt rett med annen syre som feks rødvin, må det nesten alltid en skvis frisk sitron til for å løfte og spisse smaken. Sitronen har en unik evne til å få alle de andre smakene til å stå tydeligere fram, fordi den har en så ren syresmak. Hvis man har laget feks en purésuppe av grønnsaker må ofte sitronen kombineres med salt og sukker/honning, fordi mange grønnsaker har mye bitterhet som må balanseres. Men sitronen er virkelig et universaltriks som er gull å kjenne til. Jeg spiser heller aldri fersk fisk uten sitronbåt på tallerkenen. Hvis man lager mye søreuropeisk mat og retter fra Midt-Østen er det i tillegg gull med passe sterke chiliflak av god kvalitet, gjerne det som for noen år siden gjerne ble kalt Aleppo pepper. Det gjør en enorm forskjell for mange enkle pastaretter feks. Anonymkode: 192dd...a9f 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 12:44 #25 Del Skrevet søndag kl 12:44 Alkohol. Dvs, selve alkoholen er det ikke mye igjen av, men jeg smaksetter sauser og gryter med hvitvin, rødvin, cognac, vodka, whisky o.l., alt etter hva som passer best til den aktuelle retten. Bruker likører og musserende vin i ulike typer desserter. Anonymkode: 6831e...5eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 12:50 #26 Del Skrevet søndag kl 12:50 Krydder. Hva slags krydder kommer jo an på hva jeg lager, men bruker cayennepepper i ganske mye. Veldig godt i f.eks omelett. Ikke mye, det skal ikke være veldig sterkt, men bare litt for å gi det en liten "omph". Anonymkode: 9684c...f25 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 14:14 #27 Del Skrevet søndag kl 14:14 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Fiskesaus. Altså ikke hvit saus til fiskemåltider, men konsentrert saus av fermentert fisk. Den løfter enhver gryte til et nytt nivå. Anonymkode: 23e72...971 Enig. Men verdt å nevne at det ikke er likegyldig hvilken fiskesaus man velger. De ulike merkene smaker ulikt. Man bør sjekke ingrediensene på fiskesausen. I tillegg så vil sausen make ulikt avhengig av hvor lenge fisken har fermentert. Dette gjelder mange ingredienser. Man kan gjøre maten bedre ved å velge riktig merke på ingrediensene. Så kan være lurt å teste ut ulike merker. I tillegg til å lese på pakningen for å se om det er vesentlige forskjeller mellom merkene. Ulike merker kan også passe til ulike retter. Anonymkode: 1280e...832 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 15:40 #28 Del Skrevet søndag kl 15:40 Kraft eller fond, krydder, løk og hvitløk. Anonymkode: f59dd...34f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet søndag kl 17:04 #29 Del Skrevet søndag kl 17:04 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Enig. Men verdt å nevne at det ikke er likegyldig hvilken fiskesaus man velger. De ulike merkene smaker ulikt. Man bør sjekke ingrediensene på fiskesausen. I tillegg så vil sausen make ulikt avhengig av hvor lenge fisken har fermentert. Dette gjelder mange ingredienser. Man kan gjøre maten bedre ved å velge riktig merke på ingrediensene. Så kan være lurt å teste ut ulike merker. I tillegg til å lese på pakningen for å se om det er vesentlige forskjeller mellom merkene. Ulike merker kan også passe til ulike retter. Anonymkode: 1280e...832 Hvilken anbefaler du? Anonymkode: 3dac2...dd0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå