Gå til innhold

velger du økologisk hvis det koster det samme som "ikke økologisk"?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Var på butikken i sted og så at agurk kostet det samme uansett om den var økologisk eller ei, og jeg valgte da den økologiske.

Lurer på om alle gjør det?

Anonymkode: 7525f...d01

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvis kilosprisen er lik, så tar jeg det som ser best ut.

Anonymkode: 95677...8c6

  • Liker 3
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg tar økologisk hvis det koster det samme.

Anonymkode: ba731...576

  • Liker 6
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Velger økologisk der jeg finner det alternativet. Pris er ikke like viktig

Anonymkode: eb70c...891

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Det varierer. Mer vesentlig for meg hvor noe er produsert enn om det er økologisk. 

Anonymkode: ff342...3dd

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Nope. Økologisk landbruk i Norge er tilnærma svindel. 
Som tidligere avløser har jeg heller ikke samvittighet til å handle økologisk animalsk, dyrevelferden var i 100% av tilfella langt dårligere enn i tradisjonelle gårder i min erfaring. Kyr med jurbetennelser, gris med åpne sår og en milion andre plager og utfordringer som lett kunne hjelpes men bøndene valgte å la være. 
Ingenting er rosenrødt i tradisjonellt landbruk heller men der later man iallefall ikke som i samme grad som i økologisk.

Anonymkode: d8173...3f8

  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Skrevet

Velger alltid økologisk så langt jeg kan forsvare det ifh lommeboka. Noen unntak som sitrusfrukter og druer, der kjøper jeg aldri med mindre det er økologisk uansett.  

AnonymBruker
Skrevet

Velger ofte økologisk og hvertfall norsk. Kjøper ikke importert mat der det finns norske alternativer. 

Anonymkode: 331c2...d4d

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Bare kjøtt. Grønnsaker frukt bær ser alltid så kjassent ut økologisk 

Anonymkode: da0dc...e60

AnonymBruker
Skrevet

Vet ikke spesifikt hvordan det er med frittgående agurk, men sånn generelt så har økologiske matvarer et større CO2-avtrykk enn den "industrielle" maten der effektivitet har betydd mer. Inkludert energieffektivitet. Hvis hele verden skulle spist økologisk ville det ikke vært nok dyrkbar jord. Muligs hvis langt flere ble vegetarianere ville økologisk til alle gått bedre.

 

Anonymkode: 5e52f...92a

  • Liker 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Har ikke råd til å velge annet enn billigst alternativ, og da helst fra halv pris kurven. Har ikke råd til ideologier, her er det næringsverdi og kostnad som er første prioritet.

Anonymkode: 9ae24...e9d

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Nei,

AnonymBruker
Skrevet

Velger som regel økologisk om mulig. Så helt klart om prisen i tillegg er den samme. Bortsett fra tomater, der er de norske ikkeøkologiske tomatene mindre sprøytet enn de økologisk som som regel kommer fra utlandet. 

Anonymkode: 4a66b...04a

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Selvfølgelig. Jeg velger alltid økologisk hvis det er et valg. Jeg ønsker ikke å utsette meg og mine for mer glyfosat enn nødvendig. Og jeg vasker alt av planter i natronbad i 15 minutter.

Anonymkode: bc9e8...5b7

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Var på butikken i sted og så at agurk kostet det samme uansett om den var økologisk eller ei, og jeg valgte da den økologiske.

Lurer på om alle gjør det?

Anonymkode: 7525f...d01

Nei. Økologisk kan ha muggsopper i mengder som er helseskadelige. Ikke økologiske har sprøytemidler som er brukt i årevis, der vi er sikrere på at de ikke gir helseskader enn muggoppene. Muggsopper har skadet mennesker i tusenvis av år. 

Anonymkode: 97880...9ad

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Nope 

Anonymkode: d7b53...0c8

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Nei. Økologisk kan ha muggsopper i mengder som er helseskadelige. Ikke økologiske har sprøytemidler som er brukt i årevis, der vi er sikrere på at de ikke gir helseskader enn muggoppene. Muggsopper har skadet mennesker i tusenvis av år. 

Anonymkode: 97880...9ad

Dette er en gammel myte. Det er mindre muggsopp i økologisk, i alle fall i korn. https://www.forskning.no/jordbruk-landbruk-mat/mindre-muggsopp-i-okologisk-dyrket-korn/2371106

Anonymkode: bc9e8...5b7

  • Liker 2
  • Nyttig 3
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper bare økologisk, så langt det lar seg gjøre. Og særlig frukt, grønnsaker og bær- der velger jeg aldri andre alternativer.

Kjøtt og fisk handler jeg også så rent som mulig.

Anonymkode: 96a5c...a90

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper alt økologisk så langt som mulig. Og hører med bøndene på Reko osv hvis de ikke har økologisk om hvordan de sprøyter osv. Matbutikken har jeg nesten sluttet å handle i, her går det i gårdsutsalg, reko, Røtter osv. Prøver å støtte dem som prøver å tilby noe bra. 

Er ikke interessert i å spise sprøytemidler. Prioriterer gjerne bort noe annet. 😊

Anonymkode: 08b7d...e88

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg velger økologisk når varen ikke er for høyt priset, og kvaliteten på maten er bra. Jeg kjøper selvsagt ikke-økologisk brokkoli som er grønn og fresh, fremfor en øko brokkoli som er gul og gusten. 

Noen varer er jeg mer nøye på enn andre, f.eks jordbær MÅ være økologisk. 

Anonymkode: d9cef...c87

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...