AnonymBruker Skrevet 22. mars #1 Del Skrevet 22. mars Jeg ønsker å ta en ny utdanning ved siden av jobben min i bhg og har sett litt på spesialpedagogikk. Jeg møter jo noen spespeder i jobben min og har skjønt at de som jobber i bhg drar til de ulike bhg og observerer og støtter barnet de jobber med. Men lurer på hvordan en typisk dag ser ut for dere som er i jobb? Jeg liker jobben min i bhg men savner litt mindre kaos og mer struktur i arb.hverdagen, jeg liker å jobbe målrettet og med konkrete mål. Veldig glad i en til en kontakt eller små grupper. Elsker å bidra til mestring hos barna jeg jobber med. Jeg trives ikke med veldig høyt støynivå som jo er litt ironisk siden jeg jobber i bhg men får jeg pauser iløpet av dagen går det bra. Håper å høre fra noen spespeder her inne. Anonymkode: 4f7cc...967 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mars #2 Del Skrevet 22. mars Akkurat organiseringen er vel litt ulik fra kommune til kommune. Jeg arbeider i en liten kommune ~30 000 innbyggere og arbeider i team på en opplæringsenhet. Jeg følger opp barn på tvers av barnehager. Deltar på tverrfaglige møter med foresatte og andre instanser, observerer barnet i barnehagen og skriver individuelle planer for hvordan barnet følges opp. Den daglige oppfølgingen er det de ansatte i den barnehagen som står for, men jeg følger opp, foreslår tiltak eller endringer i planene etter deres og foresattes tilbakemelding. En typisk arbeidsdag består av internt morgenmøte, så ut i barnehager og observere eller møter med eksterne, enten i barnehagen eller på vår avdeling. Veileder ansatte i barnehagen, særlig assistenter uten fagbakgrunn som blir satt inn 1:1 må følges opp mye. Gjør en del kontorarbeid i form av referater, rapporter, ringer eller mailer for å avtale videre oppfølging av sakene. Det positive med denne jobben er at den har en viss fleksibilitet. Jeg kan til en viss grad styre når jeg skal ha møter og observasjoner (gitt at det passer til de andre som er involvert), og gjøre kontorarbeidet som hjemmekontor. Innimellom organiserer vi kurs for foresatte eller andre ansatte i kommunen på kveldstid, som gir avspasering. Jeg har mye frihet til å ta avgjørelser, samtidig som jeg også har et godt nettverk av fagpersoner å støtte meg på hvis jeg trenger. Det negative er at det innimellom blir slik at f.eks. bup og barnehage skyver en del ansvar over på meg når det gjelder tilpasning til enkeltbarn samtidig som det er begrenset hvor mye jeg får vært med hvert barn når jeg jobber på tvers av barnehagen. Til tider litt frustrerende at planer man bruker tid på ikke blir tatt i bruk skikkelig, enten på grunn av ressursmangel eller fordi folk ikke følger opp. Man må av og til tørre å si ifra, være veldig tydelig. Ha en godt oversikt over gjeldende lovverk slik at barnas rettigheter blir kommunisert godt nok videre til de som trenger det. I en del barnehager er det mye utskiftning av personale slik at mye må repeteres mange ganger. Til tider blir det mye arbeid som kan hope seg opp. Hver høst når det begynner nye barn i barnehagen henvises det typisk mange saker på en gang. Jeg må derfor tåle at arbeidsåret blir litt mer intenst (mye jobb på høsten, mindre jobb andre perioder), men uten at det nødvendigvis trigger overtid da det er et ansvar som er «bakt inn» i stillingen. Anonymkode: 966f2...3a6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mars #3 Del Skrevet 22. mars AnonymBruker skrev (10 timer siden): Akkurat organiseringen er vel litt ulik fra kommune til kommune. Jeg arbeider i en liten kommune ~30 000 innbyggere og arbeider i team på en opplæringsenhet. Jeg følger opp barn på tvers av barnehager. Deltar på tverrfaglige møter med foresatte og andre instanser, observerer barnet i barnehagen og skriver individuelle planer for hvordan barnet følges opp. Den daglige oppfølgingen er det de ansatte i den barnehagen som står for, men jeg følger opp, foreslår tiltak eller endringer i planene etter deres og foresattes tilbakemelding. En typisk arbeidsdag består av internt morgenmøte, så ut i barnehager og observere eller møter med eksterne, enten i barnehagen eller på vår avdeling. Veileder ansatte i barnehagen, særlig assistenter uten fagbakgrunn som blir satt inn 1:1 må følges opp mye. Gjør en del kontorarbeid i form av referater, rapporter, ringer eller mailer for å avtale videre oppfølging av sakene. Det positive med denne jobben er at den har en viss fleksibilitet. Jeg kan til en viss grad styre når jeg skal ha møter og observasjoner (gitt at det passer til de andre som er involvert), og gjøre kontorarbeidet som hjemmekontor. Innimellom organiserer vi kurs for foresatte eller andre ansatte i kommunen på kveldstid, som gir avspasering. Jeg har mye frihet til å ta avgjørelser, samtidig som jeg også har et godt nettverk av fagpersoner å støtte meg på hvis jeg trenger. Det negative er at det innimellom blir slik at f.eks. bup og barnehage skyver en del ansvar over på meg når det gjelder tilpasning til enkeltbarn samtidig som det er begrenset hvor mye jeg får vært med hvert barn når jeg jobber på tvers av barnehagen. Til tider litt frustrerende at planer man bruker tid på ikke blir tatt i bruk skikkelig, enten på grunn av ressursmangel eller fordi folk ikke følger opp. Man må av og til tørre å si ifra, være veldig tydelig. Ha en godt oversikt over gjeldende lovverk slik at barnas rettigheter blir kommunisert godt nok videre til de som trenger det. I en del barnehager er det mye utskiftning av personale slik at mye må repeteres mange ganger. Til tider blir det mye arbeid som kan hope seg opp. Hver høst når det begynner nye barn i barnehagen henvises det typisk mange saker på en gang. Jeg må derfor tåle at arbeidsåret blir litt mer intenst (mye jobb på høsten, mindre jobb andre perioder), men uten at det nødvendigvis trigger overtid da det er et ansvar som er «bakt inn» i stillingen. Anonymkode: 966f2...3a6 Tusen takk for et utfyllende svar❤️ Høres overkommelig ut synes jeg. Kan jeg spørre hvor mange timer iløpet av en dag man er med barn og observerer? Og hvor mye tid går til møter og kontor? Anonymkode: 4f7cc...967 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. mars #4 Del Skrevet 22. mars Anbefaler å ta et studie som også gir mulighet for å jobbe i skolen, samt støttepedagog i barnehage. Har jobbet som ped.leder i 20 år og etter studier og 60 studiepoeng jobber jeg nå i skolen og stortrives. Ikke alle rektorer vil ansette spesialpedagoger uten undervisningskompetanse, men jeg fikk fast jobb. Rammene som adjunkt så har nå fri/ avspasering i alle skoleferier, undervisning/ støtte frem til kl. 14.00 og så planlegging og møtetid hver ettermiddag, er så godt. Jeg studerte spes.ped 1 og 2 ved Oslo Met, avd Kjeller: https://www.oslomet.no/studier/lui/evu-lui/spesialpedagogikk-1 Anonymkode: 95220...5fe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. mars #5 Del Skrevet 23. mars AnonymBruker skrev (10 timer siden): Anbefaler å ta et studie som også gir mulighet for å jobbe i skolen, samt støttepedagog i barnehage. Har jobbet som ped.leder i 20 år og etter studier og 60 studiepoeng jobber jeg nå i skolen og stortrives. Ikke alle rektorer vil ansette spesialpedagoger uten undervisningskompetanse, men jeg fikk fast jobb. Rammene som adjunkt så har nå fri/ avspasering i alle skoleferier, undervisning/ støtte frem til kl. 14.00 og så planlegging og møtetid hver ettermiddag, er så godt. Jeg studerte spes.ped 1 og 2 ved Oslo Met, avd Kjeller: https://www.oslomet.no/studier/lui/evu-lui/spesialpedagogikk-1 Anonymkode: 95220...5fe Jeg har ikke lyst til å jobbe i skolen med undervisning. Men jeg har en 5årig realfagsutdanning fra før som kanskje ser bra ut på papiret. Skal jeg være ærlig så foretrekker jeg å jobbe med de minste i barnehage alder. Ts Anonymkode: 4f7cc...967 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. mars #6 Del Skrevet 23. mars Jeg jobber som lærer på spesialskole og elsker det. Anbefales om man er tålmodig og kreativ, og glad i barn. Anonymkode: 83eeb...2de Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. mars #7 Del Skrevet 23. mars Jeg lurte på en ting til, er det slik at hvis jeg tar bachelor så kan jeg bare glemme å få jobb? Har lest om andre som bare får vikariat og angrer. Jeg skiller meg kanskje litt ut da jeg er eldre og allerede har en mastegrad så kanskje det blir mer verdsatt enn Vera på 23 som har ingen arb.erfaring og kommer rett fra vgs. Jeg bor ikke i Oslo men en time utenfor. Så har mulighet for å jobbe i en liten by eller pendle til drammen/oslo området. Anonymkode: 4f7cc...967 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars #8 Del Skrevet 24. mars AnonymBruker skrev (22 timer siden): Jeg har ikke lyst til å jobbe i skolen med undervisning. Men jeg har en 5årig realfagsutdanning fra før som kanskje ser bra ut på papiret. Skal jeg være ærlig så foretrekker jeg å jobbe med de minste i barnehage alder. Ts Anonymkode: 4f7cc...967 Så flott! Barnehagen trenger faglig oppdaterte og engasjerte ansatte! 😊 Jeg kastet inn håndkle etter over 20 år som ped.leder og er glad jeg fant noe nytt som engasjerer meg like mye. Masse lykke til videre! Anonymkode: 95220...5fe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå