Gå til innhold

Brødbaking


Anbefalte innlegg

Gjest Gjesten
Skrevet

Hei lurer på hva jeg skal gjøre for at brødene jeg baker ikke skal "sprekke"? Noen tips?

Videoannonse
Annonse
Gjest Virvel
Skrevet

Sprekk dem med vilje. :icon_smile: Skjær et lite snitt langs hele brødet før du setter det til etterheving, evt. flere snitt på tvers/skrå.

Gjest Gjest
Skrevet

skjøten på brødet må være under. Og så må du snitte brødene slik det ble nevnt her. Du snitter dem rett før du setter dem inn i ovnen. Brødene kan ha en tendens å sprekke opp hvis deigen har stått for lenge til heving.

Lykke til :)

Hilsene bakeren ;)

Skrevet

Bytt ut litt av væsken med melk, da blir skorpen mykere og sprekker ikke så lett.

Skrevet

Hm, har aldri dette problemet jeg? :roll: Men jeg legger skjøten i bunn av formen og sørger for å ikke ha for tørr deig. Kan det ha noe å si? Evnt. pensle brødene med vann før du steker? (jeg gjør ikke det, men vet moren min gjør det)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...