Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei! Vi som alle andre prøver å få litt bedre styr på økonomien i disse dager. I den anledning lurte jeg på hva andre folk brukte på mat og typiske husholdningsprodukter løpet av en måned? Ønsker å høre fra dere som har en familie på 3-5, som prøver å spise billig. Kom gjerne med eksempler på typiske middagsretter som blir spist også, med ca kostnadsestimat for måltidet.

Anonymkode: bd0c0...166

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Vi (2 voksne, gutter på 4 og 7), bruker ca 8-9 000 kr på mat, husholdningsartikler, hygieneartikler, og alt som kjøper på "matbutikken". 

Vi spiser mye frukt og grønt, det er høyt prioritert. Vi spiser også en del fisk. Vi handler på tilbud, lager ukesmeny, og holder oss til handlelisten. VI er også bevisste på næringsinnhold og pris - ofte er first price like god næringsmessig som de dyrere merkene, og like gode. 

 

Anonymkode: 9dd61...e07

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Dette er veldig imponerende! Vi er to voksne og to barn på 6 mnd og 2,5 år. Handler ca for 15.000,- på matbutikken per mnd. Mat, husholdningsartikler og bleier

Anonymkode: 7496c...fe3

  • Liker 4
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Vi (2 voksne, gutter på 4 og 7), bruker ca 8-9 000 kr på mat, husholdningsartikler, hygieneartikler, og alt som kjøper på "matbutikken". 

Vi spiser mye frukt og grønt, det er høyt prioritert. Vi spiser også en del fisk. Vi handler på tilbud, lager ukesmeny, og holder oss til handlelisten. VI er også bevisste på næringsinnhold og pris - ofte er first price like god næringsmessig som de dyrere merkene, og like gode. 

 

Anonymkode: 9dd61...e07

Takk for svar! Har dere en fast butikk dere velger? Og når dere handler på tilbud, bruker dere å gå gjennom ulike tilbudsaviser og planlegge uken etter hva som er på tilbud?

Anonymkode: bd0c0...166

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Dette er veldig imponerende! Vi er to voksne og to barn på 6 mnd og 2,5 år. Handler ca for 15.000,- på matbutikken per mnd. Mat, husholdningsartikler og bleier

Anonymkode: 7496c...fe3

ts: Vi har også to bleiebarn og det koster jo litt det også! Men i tillegg er vi fæle på å unne oss noe godt, og der går det en del penger. 🥲 Vi har bestemt oss for å ta tak i det nå, derfor jeg er nysgjerrig på andres vaner.

Anonymkode: bd0c0...166

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Kom gjerne med eksempler på typiske middagsretter som blir spist også, med ca kostnadsestimat for måltidet.

Anonymkode: bd0c0...166

Det du ber om her, krever endel jobb.

Du kan jo gjøre det selv? Regne ut hva det dere pleier å spise koster, og så justere derfra?

Anonymkode: a3c7f...d2a

  • Liker 2
  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Det du ber om her, krever endel jobb.

Du kan jo gjøre det selv? Regne ut hva det dere pleier å spise koster, og så justere derfra?

Anonymkode: a3c7f...d2a

Ts: beklager, var ikke ment så veldig grundig estimat, men ser at det kan bli mye jobb uansett. Men tar til takke med bare eksempler på middagsretter uten kostnadsestimat også! 

Anonymkode: bd0c0...166

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Vi er to voksne  og tre tenåringer. Vi spiser mye fisk, og mye frukt og grønnsaker. Det blir laget mye lunsjer/kveldsmat hjemme hos oss. Budsjett på 15.000 i måneden på matbutikken. Men det holder hardt. Sifo budsjettet tilsier ca 17.000 kr (+850 i andre dagligvarer og 980 i husholdningsartikler). Vi spiser take away/ute en gang i uka.

Noen av grepene;

Vi spiser mye frossen sei-blokk. Det er 1/2 pris av fersk laks. 

Bruker frosne bær istedenfor ferske

Gresk yoghurt i spann istedenfor smaksatt yoghurt beger

Planlegger for å bruke opp rester kontinuerlig så vi ikke kaster noe, og har restemat porsjonert i matbokser i kjøleskapet for å unngå raske og dyre løsninger før/etter trening

Mye gryterett/suppe/grateng/grønnsaker I form for å bruke mindre kjøtt/fisk som er dyrt og har da belgfrukter oppi i tillegg. (Får da også brukt opp alle rester av ting) 

Endret av Summeer
  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Vi er to voksne og to barn (2 og 7 år). 
 

Bruker ca 8500 i mnd på mat.

vi spiser lite kjøtt.

Retter vi spiser:

de vanlige som pizza, taco og lasagne.

indisk (kjøper strimlet kyllingfilet, og så har vi krydder, kokosmelk og tomat passata hjemme) og bønner, med ris.

kyllingkjøttdeig med bønner og pasta (oftest med løk, gulrot, hvitløk og eventuelle andre grønnsaker vi har hjemme)

kylling i form, med løk, tomat, hvitløk, gulrot og ev potet. Med ris eller pasta.

laks og ris, med erter, gulrot og løk.

lapskaus (kyllingkjøttdeig, lapskausblanding og potetmos)

fiskeboller og potet. Hjemmelagd hvitsaus.

kjøttboller og pasta til barna, bønner med grønnsaker til oss voksne og pasta.

Viltkjøtt med passende grønnsaker og potet.

Fiskepinner / nuggets / restemat en gang i uka (når eldste har tidlig trening og vi trenger noe kjapt).

lammekoteletter.

pannekaker og grønnsakssupper (hjemmelaget, kun buljong og 2-3 grønnsaker og ev pølser).


 

spiser ute 1 gang i mnd. 

 

 

Anonymkode: 75ed1...254

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har ikke finregnet på ting, men kan jo gi eksempler fra vår uke på middager som ikke koster mange kronene;

Mandag, kyllingsuppe. Hel kylling kjøpt rimelig. Partert, trakk denne i en drøy time. Plukket av kjøtt, silte kraft. Freste opp løk, selleristang, gulrot, kokte dette i kraften, og la tilbake resten av kyllingkjøttet.

Resten av kyllingkjøttet er lunsjmat i dag, i quinoasalat. 

I dag; Vegetarlasagne. Bruker linser og søtpotet i stedet for kjøtt. Har kjøpt blokk av gulost på salg, revet og fryst. Ellers samme (billige) grønnsaker som i går. Dette blir også lunsj onsdag. 

Onsdag; fiskepinner, engelsk stil. Kjøpt sei, det er rimelig og god fisk. Panerer i pankomel, og steker i airfryer. Har lagt erter på bløt, og har fortsatt mandelpoteter fra januarsalget. 

Fredag skal vi ha smash-burger-tacos. En stor favoritt. Men blander kidneybønner i kjøttdeigen. Baker lefser selv. Lager dressing selv, og har isbergsalat i. Ofte lager jeg også refried beans til meksikansk, det er veldig populært, sunt og mettende. 

Er generelt god på å følge med på salg, og har god kapasitet i fryser. Kjøper grønnsaker etter sesong, og oppbevarer uvasket i bod om mulig. Kjøper større poser med tørkede varer på eksotiske butikker. 

Anonymkode: 31430...640

AnonymBruker
Skrevet

Familie med 2 voksne og 2 bleiebarn (2 åring og 8 mnd baby). Fører regnskap og i januar brukte vi 9412kr, februar 6460kr, og så langt i mars 6692kr. Dette er alt vi kjøper på dagligvarebutikk og inkluderer ikke takeaway, kiosk osv, der hikk det 460kr i januar og 1472 i februar (ops🙈)

prøver å ukeshandle, men ender alltid opp med å gå på butikken flere ganger i løpet av en uke… enten fordi vi har glemt noe/gar lyst på noe, eller fordi andre butikker kan ha tilbud

- planlegger middager utifra det vi har hjemme/i frysen. Lager ukesmeny med fokus på å bruke opp råvarer, feks ha middager med frisk salat flere dager på rad for å bruke opp salaten.

- Velger alltid tilbud/rimelig alternativ når det kommer til kjøtt og fisk. Kjøper ekstra og fryser ned. F eks 2 for 99 på kjøttboller osv på rema.

- sjekker kilopris. F eks frossen laks i biter fra lerøy på kiwi er såvidt billigere pr kg enn first price remse laksefilet m/skinn. Sparer litt jobb/oppvask med å fjerne skinn og kutte laksen.

- frukt/bær velges utifra pris

- chips/godteri velges også utifra pris, går som regel mye i smågodt på tilbud

Anonymkode: e7b18...365

AnonymBruker
Skrevet

Må legge til; grunnen til at jeg ikke har kontroll på regnskapet, er måten jeg handler på. 

Lam i sesong, kalkun når det er priskrig, 12 kg vilt fra jaktlag i sesong. 60 egg fra gård. 30kg uvaskede poteter. Stor sekk med linser. Sekkesalg toalettpapir. 

Kyllingen jeg lagde i går plukket jeg med meg rett før jul en gang, på datosalg. Sei ble kjøpt fra kaisalg forrige uke. 

Tror det er mer å tjene på å være god på dette, enn å tenke budsjett fra måned til måned. 

Anonymkode: 31430...640

  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Vi er 2 voksne og 3 barn (5-12 år). 

Vi bruker ca 10.000 på mat i måneden.

Vi følger med på tilbud og hamstrer når det er gode tilbud. Kjøper kjøtt som er nedsatt pga. dato, og fryser det til en passende anledning. Spiser mye brødmat (ikke de dyreste brødene), grøt. müsli, pasta, grønnsaker og frukt, relativt lite kjøtt og fisk - og da går det mye i "billigmat" som sei, kjøttdeig, pølser, kylling. Vi spiser også mye egg. Vi kjøper aldri ferdigretter på butikken, ikke engang frossenpizza eller noe sånt. Samme med kaker og bakverk (unntatt brød), der baker vi alt selv. Vi holder oss til frukt og grønnsaker som er i sesong.

Hovedgrepene våre for å holde utgiftene nede er allikevel null restaurantbesøk eller take-away. Null alkohol og veldig lite brus. Ungene får godteri, is og sånt, men da er det vi voksne som kjøper inn og velger rimelige alternativer og små mengder - for eksempel må de "klare seg med" en toliters vaniljeis på deling istedenfor å få velge en is hver fra fryseren med små-is. Kjøper  nachos til 10-15 kr på Rema istedenfor en pose potetgull til rundt 40 kr. Annet godteri blir stort sett kjøpt i smågodtdisken og gjerne på tilbud det også.

 

 

Anonymkode: a1f7b...179

  • Liker 1
Skrevet

Jeg vet forbruket fordi vi har en egen konto som alt av mat handles fra, og vi har hvert vårt kort på den kontoen. Noen måneder er billigere enn andre, mars ble dyr fordi jeg måtte fylle opp mye basisvarer så vi alltid har mel/sukker/hakket tomat/frosne bær og grønnsaker/frossen fisk tilgjengelig. 

AnonymBruker
Skrevet

Vi bruker ca 9000 i måneden. Er 4 personer, og spiser en del vegetar. Handler det meste av frukt/grønt og ris/linser/bønner på grønnsaksbutikk, og ellers mye på tilbud. Denne uka står blant annet laks i fløtesaus, indisk daal, isgalt med risotto og pasta med tomat-og fetasaus på menyen. Har også en mann som baker brød

Anonymkode: 295c8...5a1

AnonymBruker
Skrevet

Vi er 2 voksne, og 5 barn5-16 år (hvor 4 er her annenhver uke) 

handler villtkjøtt på høsten. Laks og torsk får vi kjøpt i kasser på 5 kg, så det er ikke med her. 
 

alt av mat, dagligvarer, våtfor til katt og litt snus: 

i januar handlet vi for 9500

februar 7000kr

Hittil i mars 3400


spiser mye suppe (søtpotetsuppe, tomatsuppe), lasagne, chilli con carne, lapskaus, pizza, stekt ris, taco, gratenger, one pot pasta, pannekaker(50/50 med havremel). 
 

barna er veldig glade i frukt, smoothie og å bake. Så lager ofte pizzahorn, grove vafler og bananlapper de kan ha i matpakken. 

Anonymkode: 42618...bce

AnonymBruker
Skrevet

Tips 1) bruk kunstig intelligens.  Legg inn alt av matvarer dere har fra før i fryser/skap/kjøl. Legg inn hvor mange dere er og alder og at du ønsker å spise billig og be om matplan og handleliste. 

Anonymkode: 527de...c30

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Summeer skrev (På 18.3.2025 den 12.38):

Jeg vet forbruket fordi vi har en egen konto som alt av mat handles fra, og vi har hvert vårt kort på den kontoen. Noen måneder er billigere enn andre, mars ble dyr fordi jeg måtte fylle opp mye basisvarer så vi alltid har mel/sukker/hakket tomat/frosne bær og grønnsaker/frossen fisk tilgjengelig. 

Årsaken til at vi ikke gjør det slik er for å spare penger, og det er jo et godt tips i seg selv; 

Før brukte vi Ikano, og sparte 2% på alt. Nå er det en miks av Morrow (sparer 1% til det er fullt), deretter Norwegian (0,5%). Men også Trumf Visa, og to andre kort. Og disse brukes jo også igjen til andre ting som gir god rabatt. 

Anonymkode: 31430...640

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Årsaken til at vi ikke gjør det slik er for å spare penger, og det er jo et godt tips i seg selv; 

Før brukte vi Ikano, og sparte 2% på alt. Nå er det en miks av Morrow (sparer 1% til det er fullt), deretter Norwegian (0,5%). Men også Trumf Visa, og to andre kort. Og disse brukes jo også igjen til andre ting som gir god rabatt. 

Anonymkode: 31430...640

Og vi betaler med trumfpay. Får da 2% bonus på alt og 16% på frukt. Samme kortet er lagt inn på cooppay, med noe ala det samme fordelsprogrammet. Burde brukt Norwegian Visa, men det er så tungvint å få mannen til å bytte vaner 😆

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 18.3.2025 den 10.44):

Dette er veldig imponerende! Vi er to voksne og to barn på 6 mnd og 2,5 år. Handler ca for 15.000,- på matbutikken per mnd. Mat, husholdningsartikler og bleier

Anonymkode: 7496c...fe3

Villt 😅 Vi har brukt 12 000 kr I snitt det siste året, da inkludert jul hvor vi arrangerer julaften. Den siste mnd nå har vi brukt 10 800 kr.

Vi er 2 voksne, et bleiebarn, en 6-åring og en 15-åring.

 

 

Anonymkode: f69db...aa3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...