AnonymBruker Skrevet 16. mars #81 Del Skrevet 16. mars AnonymBruker skrev (På 16.3.2025 den 13.33): Og derfor legger man litt penger i grytene slik at det blir pent, sammen med et pent dekket bord. Anonymkode: 422b3...1ff Ekspander Nå er det som regel bare meg som skal spise,så da gidder jeg ikke å pynte bordet. Anonymkode: 25802...48f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. mars #82 Del Skrevet 16. mars Her kommer det an på hvor mye energi jeg har og hvor mye jeg har å gjøre utenom matstellet. Av og til legger vi på tallerken rett fra kjeler på komfyr, noen ganger har vi kjeler rett på bordet , noen ganger legger vi opp noe på fat mens potetkjelen er på bordet og atter andre ganger er det all mat på fat. Anonymkode: f1e4d...510 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flintis Skrevet 16. mars #83 Del Skrevet 16. mars AnonymBruker skrev (På 16.3.2025 den 13.00): Jeg er medlem av noen matforum på Facebook. Det er ganske underholdende å se hva slags mat folk lager - noen ganger også inspirerende, selvsagt. Men det jeg stusser mest på (ved siden av at så mange bruker margarin) er at såpass mange sette grytene rett på bordet når de serverer maten. Tenker ikke på fine gryter som man serverer en gryterett i, men mer eller midre slitte stålkjeler som presenteres med uskrellede poteter og ligende. I oppveksten på 70-tallet, før vi fikk oppvaskmaskin, forekom det at man satte grytene rett på bordet, men etter oppvaskmaskinen kom, var det aldri aktuelt å sette kasseroller rett på bordet. Hvordan gjør dere det - det er vel høvelig å bruke anretningsfat- og boller til middagsbordet... Anonymkode: a65fe...482 Ekspander Maten kommer til bordet, om det er i kjele eller på fat varierer med rett og lyst. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mars #84 Del Skrevet 17. mars AnonymBruker skrev (På 16.3.2025 den 13.00): Jeg er medlem av noen matforum på Facebook. Det er ganske underholdende å se hva slags mat folk lager - noen ganger også inspirerende, selvsagt. Men det jeg stusser mest på (ved siden av at så mange bruker margarin) er at såpass mange sette grytene rett på bordet når de serverer maten. Tenker ikke på fine gryter som man serverer en gryterett i, men mer eller midre slitte stålkjeler som presenteres med uskrellede poteter og ligende. I oppveksten på 70-tallet, før vi fikk oppvaskmaskin, forekom det at man satte grytene rett på bordet, men etter oppvaskmaskinen kom, var det aldri aktuelt å sette kasseroller rett på bordet. Hvordan gjør dere det - det er vel høvelig å bruke anretningsfat- og boller til middagsbordet... Anonymkode: a65fe...482 Ekspander Anretningsfat- og boller brukes kun til høytid og selskaper med gjester invitert. Til hverdags (også søndag) når det bare er oss kommer kasserollene rett på bordet. Skrelte poteter har vi kun på julaften. Vi har 100 andre bedre ting å foreta oss enn å rydde og vaske dobbelt sett med oppvask etter middag. Ikke har vi barn heller, så hvordan småbarnsfamilier orker slikt er over min fatteevne. Ja man har oppvaskmaskin men oppvasken må likevel skylles. 3 kasseroller git tre ekstra fat og boller som må tas vare på og vaskes. Da går det mer vann og strøm. I tillegg liker jeg ikke kald mat.Når maten settes på bordet i en glovarm kasserolle med lokk så holder den seg varm. Anonymkode: f6038...545 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 17. mars #85 Del Skrevet 17. mars Det er ingen grunn til å generere mer oppvask ved å ha maten over på serveringsfat her eneste dag. Det gjør vi når vi har gjester eller til spesielle anledninger, i hverdagen er det grytene rett på bordet og det lever vi veldig fint med. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå