Gå til innhold

Jeg får aldri bakverk til å bli luftig


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg vil tippe at du bruker for mye mel. Bruk visp eller maskin med eltekrok/er og visp på lav hastighet til deigen samler seg. Pass på at deigen ikke blir for varm. Tilsett melet litt og litt. Ikke tilsett alt melet som står i oppskriften. Personlig bruker jeg mye mindre mel enn det som vanligvis står.

Når deigen har samlet seg, men fremdeles er klissete, tar du matolje på kjøkkenbenken og velter deigen ned på oljen. Deretter ruller du deigen i oljen og former den som en ball. Oljen vil hjelpe deg til å kunne forme deigen uten at den blir for klissete. Legg deigballen i en plastboks/beholder med lufttett lokk og hev i 60 minutter. Da hever deigen garantert masse.

Jeg bruker 25 gram gjær til 5 dl melk. Og litt over 700 g mel.

Anonymkode: 67fd3...2b2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg dreper selv min mors perfekte bolledeig ved å være for hard på hånden når jeg triller dem ut. :fnise: Hennes blir luftige og nydelige, mine blir små og harde. Lett på hånden! :opplyser:

Anonymkode: d49e1...dab

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...