Gå til innhold

Hvordan regne ut kalorier av hjemmelaget mat?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Spiste 2 av disse pølsebrødene i går. I følge meg veide begge pølsebrødene 100 gram. Stemmer det?

 

Ts

20250313_074037.jpg

Anonymkode: d56f0...0dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Spiste 2 av disse pølsebrødene i går. I følge meg veide begge pølsebrødene 100 gram. Stemmer det?

 

Ts

20250313_074037.jpg

Anonymkode: d56f0...0dd

Det var 8 stk til sammen oppi posen.

Ts

Anonymkode: d56f0...0dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (58 minutter siden):

Det var 8 stk til sammen oppi posen.

Ts

Anonymkode: d56f0...0dd

Totalt i posen 410 g/ 8 pølsebrød i posen= hvert pølsebrød veier 51,25 g

Anonymkode: 14ffd...359

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Totalt i posen 410 g/ 8 pølsebrød i posen= hvert pølsebrød veier 51,25 g

Anonymkode: 14ffd...359

Takk

Anonymkode: d56f0...0dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 11.3.2025 den 11.06):

Ok så da får jeg vite hvor mange kalorier det er tilsammen i en gryte. Men hvordan regner jeg ut hvor mye jeg har spist? Jeg skal jo ikke spise opp hele gryte selv

Anonymkode: d56f0...0dd

sett skåla på kjøkkenvekta, ha i gryteretten, se hvor mange gram du tar.

 

F.eks, det er 2500 kcal totalt, og alt innholdet i gryta er 2 kg. Porsjonen din veier 570 gram. 2500 kcal delt på 2000 gram = 1,25 kval per gram. 1,25 kcal x 570 gram = 712,5 kcal.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Summeer skrev (På 11.3.2025 den 11.40):

Enten veier du rå vekt eller når gryta er ferdig. Ikke noe poeng å veie ferdig gryte. Kcal i tabeller er stort sett basert på rå råvare.

Jeg er ikke supernøye på ulike grønnsaker. Jeg fører faktisk nesten alt som blomkål eller salatmix, men angir feks hakket tomat siden det er bokser og enkelt å beregne. Det er ikke i rene grønnsaker kaloriene gjemmer seg. Det er 1 vs 2 spiseskjeer olje. Avocado, nøtter og krutonger på toppen av salaten. Om du spiser Humus vs pannestekte kikerter 🙂

Jo, man må jo veie ferdig gryte, for å kunne måle hvor mye man spiste. Legg sammen kaloriene for alle ingrediensene, vei den ferdige gryta med den væske som er igjen. Så veier man porsjonen sin.

AnonymBruker skrev (På 11.3.2025 den 11.42):

Det blir jo på ingen måte rett.

Da har mye av vannet i grønnsakene, tomatsausen, med mer, fordampet. 

Anonymkode: b5053...4fe

Derfor må man veie den ferdige gryta.

AnonymBruker skrev (På 11.3.2025 den 11.44):

Dette er veldig sant. Og akkurat slik jeg gjør det.

Jeg tror man bare blir lei, og mulig også slurver, om man skal begynne å veie ting som tomater, brokkoli og løk. Det er virkelig ikke der kaloriene ligger. 

Nå har jeg brukt chapt gpt en god stund, så da sier jeg "en gulrot", og "en løk", utelukkende fordi det er så raskt. Men før hoppet jeg gjerne bare over det, eller to det på ca basert på hukommelsen. 

Anonymkode: b5053...4fe

Enig i at man ikke trenger å veie før man fører inn kaloriene for et hvitløksfedd, en sjalottløk etc. Legg inn ca de totale kaloriene, vei den ferdige maten, regn ut hvor mange kalorier det er per gram eller per 10 gram eller whatever, og vei porsjonen.

Anonymkode: 0a05b...30c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...