Montezuma Skrevet 10. mars 2006 #1 Skrevet 10. mars 2006 Jeg skulle gjerne ha brukt opp en del egg og noen røkte kjøttpølser fra kjøleskapet, men er tom for ideer. Tenkte på noe litt mer spennende enn en vanlig eggeomelett eller stekte pølser med potetmos. Noen gode tips, anyone? På forhånd stooor takk!
Gjest 1111 Skrevet 10. mars 2006 #2 Skrevet 10. mars 2006 Fyll opp en ildfast form med makaroni og kjøttpølse, eventuelt noen grønnsaker. Visp sammen noen egg og litt melk, salt og pepper, og hell over det hele. Gratiner i ovnen. Nam!
Malama Skrevet 10. mars 2006 #3 Skrevet 10. mars 2006 Om du i tillegg har en del poteter... "potetpannekake"? Rasp poteter og forvell det. slå av vannet og bland med egg og krydder og pølse/skinke/annet, og legg hele greia på stekepanna. Og etter en stund kommer den store utfordringen... å snå hele greia og steke på andre siden. Smaker nam
Arkana Skrevet 10. mars 2006 #4 Skrevet 10. mars 2006 Pytt i panne: pølsebiter, potetterninger, hakket løk og evt hakket paprika stekes sammen. Serveres med speilegg. Gratinerte pølser: Pølser i skiver, aubergine i skiver, hakket løk og hvitløk stekes. Ha i en boks hermetiske tomater, salt/pepper og litt basilikum. La koke litt og hell i en ildfast form. Rør sammen en halv boks cottage cheese, et par egg, revet ost og noen dl melk. Hell over i formen og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Purre/pølsepai: Lag en paideig av 125 g smør, 3 dl mel og nok vann til en fast deig. Kjevle ut ¾ av deigen i en paiform og prikk bunnen. Stek ved 200 grader i 20 minutter. Fordel pølsebiter og strimlet purre i formen. Pisk sammen 4 egg og 200 g rømme med litt salt og pepper og hell i formen. Kjevle ut resten av deigen til et lokk som legges over, lag et lite luftehull i midten. Stek ved 225 grader i 20-25 minutter. Pølsegrateng: Selleri og gulrot i terninger kokes knapt møre. Lag en hvit saus og visp inn 3 hele egg. Rør inn grønnsakene, pølseterninger, strimlet purre og kokte poteter i terninger. Hell i en ildfast form og dryss ost på toppen. Stek ved 200 grader i ca 45 minutter.
Gjest Gjest_montepulciano_* Skrevet 10. mars 2006 #5 Skrevet 10. mars 2006 Tusen, tusen takk!!! Nå har vi jo middag til flere dager, og jeg får brukt opp masse råvarer jeg har liggende. Kjempesnilt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå