Gå til innhold

Forslag til god helgemiddag som man kan drikke rødvin til?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi lager så ofte de samme rettene i helgen, og til rødvin pleier det fort å bli boeuf bourgignon, andebryst, coq au vin, pastaretter eller risotto. Mannen er ikke så glad i biff (dessverre).

 Har dere noen gode, gjerne litt forseggjorte retter som vi kan nyte en god rødvin til? Håper på nye ideer 😃

Anonymkode: 7b3bf...a83

AnonymBruker
Skrevet

Anonymkode: c9c31...0ab

AnonymBruker
Skrevet

Lammelår med potet/sellerirotmos, rosenkål, gulrot og brokkoli. Saus av stekesjy og fløte. Rester kan fryses og brukes i gryte. 

Viltgryte 

Bakt potet med godt fyll 

Tapas 

Hjemmelaget pizza med italiensk bunn. Feks spekeskinke, sopp, mozarella. Ruccola og parmesan. 

Hjemmelaget burger. Ha i feks chilli, hvitløk, løk og krydder. God ost, salat, tomat. Briochebrød. 

 

Anonymkode: 52ed3...fdb

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Beef Wellington !

Anonymkode: 42982...8f0

AnonymBruker
Skrevet

Ferske svinekoteletter fra frittgående gris med god marmorering i kjøttet, stekt i panne med hvitløk, kviteseid smør, biffkrydder. Ved siden av lager jeg pommes frites av selleri og pepperrot, det gir utrolig god smak og nesten ingen karbohydrater. Så lager jeg en tykk bernaisesaus med fløte, den er så tykk at den minner mest om remulade. Og så en god salat med yoghurtdressing til. Jeg pleier å nyte en Odfjell inntil dette, velger da en med lite sukker og høyere alkoholprosent, f eks Odfjell Armador Cabernet Sauvignon. Det blir nydelig.

Anonymkode: 01b03...7a7

Skrevet

Lammekoteletter, eller carré med godt tilbehør av ymse slag:)

AnonymBruker
Skrevet

Og så må man ikke glemme hvordan en god rødvin komplimenterer et fullspekket ostefat, med litt kjeks, litt grønt og kanskje litt spekemat inntil.

Anonymkode: 01b03...7a7

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Torsk 

Anonymkode: 89142...636

  • Liker 2
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Sesongen nærmer seg kanskje slutten men - bakt Mont d’Or med spekemat, cornichons og godt brød 😋

 

 

Anonymkode: d94f7...245

Skrevet

kjøtt av hjortedyr, elg som gryte, rein som finnebiff, hjort og rådyr som helstek, gjerne med bacon i grytene, og saus med rikelige mengder fløte. til stek er fløtepoteter godt, selv er jeg ikke glad i rosenkål, og bruker brokkoli, gulerøtter og pastinakk. Selerirot som tilbehør eller i saus gir fine nyanser.  

AnonymBruker
Skrevet

Crispy duck, svinekam med fløtegratinerte poteter, langtidsstekt svinefilet med sylta gulrøtter, bankekjøtt i mørkebrun saus, hjemmelaget pasta, italiensk pizza, fylt aubergine eller auberginegryte, grillet hvit fisk, pinnekjøtt, stifado, nøttestek, mezeh, tapas, birria taco, njera, storfugl.... 

Kjøp et par tre kokebøker du liker temaet til og bruk som inspirasjon! Anbefaler sultne gutter og spis sammen. 

Anonymkode: 25017...63e

AnonymBruker
Skrevet

Pinsa pancetta, eller en annen variant av pinsa 😋

Ps! Pinsaen må lages dagen i forveien 

Anonymkode: 6a1f0...fe5

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Vi lager så ofte de samme rettene i helgen, og til rødvin pleier det fort å bli boeuf bourgignon, andebryst, coq au vin, pastaretter eller risotto. Mannen er ikke så glad i biff (dessverre).

 Har dere noen gode, gjerne litt forseggjorte retter som vi kan nyte en god rødvin til? Håper på nye ideer 😃

Anonymkode: 7b3bf...a83

For min del kommer det helt an på hvilken rødvin det er snakk om. Rødviner kan være veldig ulike, og ikke alle passer godt til det samme. Noen ganger er faktisk en hvitvin et bedre valg til retter der mange automatisk tenker rødvin.

Anonymkode: 0dacf...c4d

  • Liker 3
Skrevet

Biff, viltkjøtt.pizza, og så mye mer.

AnonymBruker
Skrevet

Takk for mange gode ideer! Vi har mange slags rødvin så uansett hva vi lager, har vi en vin som kan passe til.

Ts

Anonymkode: 7b3bf...a83

Annonse
Skrevet

Beef borgognon. Rødvin til maten og til kokken samt til selve maten. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Og så må man ikke glemme hvordan en god rødvin komplimenterer et fullspekket ostefat, med litt kjeks, litt grønt og kanskje litt spekemat inntil.

Anonymkode: 01b03...7a7

Veldig ofte passer det bedre med hvitvin til ostefat, spesiet til myke oster. ;) Jeg syns vinmonopolet har fine forslag og gode forklaringer til hva og hvorfor forskjellig drikke passer til forskjellige oster. Det er alltid gøy å prøve.

Til ts, kokt torsk (som jeg ser noen over ogå har nevnt) er nydelig med en lett rødvin ved siden av. Jeg liker også en lett rødvin til reker, men jeg vet at jeg er i mindretall der. :ler:

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...