Gå til innhold

Spise mat som bare har vært fryst


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Om strømmen i Norge går og man mangler mat. Men har frossenpizza i fryseren, kan den spises tint? Og hvilket kjøtt ellers kan man spise uten å varme den opp? Pølser? 

Anonymkode: 83c8d...f55

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Pizza er ikke noe å satse på i slike situasjoner. 

Men kjøtt kan du røyke, tørke, salte, hermetisere, sylte eller fermentere. I likhet med mye annet av rene råvarer. Alt avhengig av energikilder og andre produkter og utstyr du har tilgjengelig. 

Anonymkode: e75e1...a7a

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Alle kjøttvarer har veldig begrenset varighet i tint tilstand, også pølser, så jeg ville vært forsiktig med det. Jeg tror heller du bør sørge for noen alternative varmemuligheter. En vedovn du kan sette ei gryte på, et gassbluss, stormkjøkken eller en grill kan gjøre nytten for å tilberede trygg mat i tilfelle strømme blir lenge borte.

Å oppbevare mat lenge uten fryser og kjøleskap er en utfordring, men det finnes mange mer eller mindre glemte teknikker for å konservere all slags mat, både frukt, bær, kjøtt og fisk. Å begynne med det når fryseren har tint, er nok for seint, så det må tenkes på lnge før det, i så fall.

Anonymkode: ed245...d96

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizza hadde jeg ikke satset på 

Kjøtt , fisk kan du salte, røyke, tørke og hermetiske.

Frukt og bær kan du og hermetiske og koke

 

Men én kan steke pizza på bål eller kull i stekepanne med lokk

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Alle kjøttvarer har veldig begrenset varighet i tint tilstand, også pølser, så jeg ville vært forsiktig med det. Jeg tror heller du bør sørge for noen alternative varmemuligheter. En vedovn du kan sette ei gryte på, et gassbluss, stormkjøkken eller en grill kan gjøre nytten for å tilberede trygg mat i tilfelle strømme blir lenge borte.

Å oppbevare mat lenge uten fryser og kjøleskap er en utfordring, men det finnes mange mer eller mindre glemte teknikker for å konservere all slags mat, både frukt, bær, kjøtt og fisk. Å begynne med det når fryseren har tint, er nok for seint, så det må tenkes på lnge før det, i så fall.

Anonymkode: ed245...d96

Men før det blir ødelagt kan du legge det i salt, tørke det, røyke det osv for å kunne beholde det lengre

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi har bokseutstyr, ris, pasta ol som er lett å varme/koke på primus. Prøver å spise sunnere mat men akkurat til ett nødlager tenker vi først og fremst hva som kan lagres lenge og som krever lite varme til tilberedning. Som frossent anbefaler jeg heller oppkuttet brød, bær og grønnsaker. Utover det har vi lagret gryteretter og sauser fra toro (ikke det vi ønsker å spise men må man så må man).

Anonymkode: bf175...409

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bedre å ha beredskap med hermetikk, tetrapak (eller hvordan det staves, men kortere holdbarhet enn hermetikk da), tørrvarer og ting som er tørket, eller frysetørket. 

Om fryseren først er blitt så lunken at du like gjerne kan åpne den for maten må enten spises eller kastes, så hadde jeg gått for fryste grønnsaker, brødprodukter, og ferdige retter som normalt tåler å stå litt. Fryseren bør åpnes minst mulig, og helst ikke i det hele tatt i håp om at maten kan holdes kald og fin i lengst mulig tid, og helst til strømmen kommer igjen. 

Vi har litt vegetariske alternativer som kan spises som de er som ikke er ferdig preppet mat (røkt tofu, seitan, og litt ulikt fra datodisken). Mulig jeg hadde fisket de ut lynkjapt ved et strømbrudd som kunne vare en stund. De kan spises kalde også, og er ferdig stekt. Kan gjøre det samme med ferdig stekt kylling eller kjøttdeig også. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvis strømmen hadde vært borte over lang tid, så hadde jeg fyrt opp strømaggregatet og koblet fryseren til den. Et strømaggregat og et fat med drivstoff kan være en lur investering. :) 

Anonymkode: 8fa1e...0e2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ha heller en primus på lager, så kan du spise alt.

Anonymkode: a5731...a21

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Om strømmen i Norge går og man mangler mat. Men har frossenpizza i fryseren, kan den spises tint? Og hvilket kjøtt ellers kan man spise uten å varme den opp? Pølser? 

Anonymkode: 83c8d...f55

Hvis du har en vanlig fryseboks som holder under minus 20 vil det holde seg frossent i 3-4 døgn og kaldt i 2-3 døgn ekstra. Så det vil i praksis holde max en uke. Ville heller satset på tryggere mat som hermetikk, real turmat eller spekemat.

Anonymkode: 79294...6a0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Du kan pakke pizza i aluminiumsfolie og steike den på grill eller bål. Hilsen gammel speider.

Anonymkode: d8fd9...8d1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Gå for rene råvarer , de kan saltes, syltes, graves osv. Ferdigmat er null verdt i en slik krise. 

Anonymkode: daa8c...466

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...