Gå til innhold

andre med vestibulitt og vaginisme?


Stinemor!

Anbefalte innlegg

Min oppskrift på å bli helt bra ved hjelp av Josef Ekgren ved Majorstuaklinikken:

(Josef kaller forøvrig vestibulitt for "migrene i musa". Det er nemlig det samme som migrene, bare at det ikke sitter i hodet, men i musa...)

1. Daglige knipeøvelser.

2. Daglig massasje av vulva og vagina med xylocain gel, olivenolje, ACO krem fra Apoteket el.

3. Diflucan 1-2 ggr. i uka over minst et halvt år.

4. Josef Ekgrens Atropinkrem 1-2 ggr. daglig.

5. Josef Ekgrens chilipepperkrem 1-2 ggr. daglig. (Begge disse kremene hindrer nervene fra å produsere ulike betennelsesstoffer som opprettholder vestibulitten).

6. Antihistaminer daglig. (Atarax eller Zyrtec)

7. Forsiktighet med sex. Jeg var avholdene mht samleie de første 2-3 mnd av behandling, hadde deretter gradvis mer samleie. Sats på mye oralsex hvis samleie gjør vondt!

8. Tenk positivt! Denne sykdommen gjør deg deppa, og innimellom må man få lov til å synes synd på seg selv. Men prøv å ikke "bli" der. Tenkt at du kommer til å bli bra til slutt. Ikke la hele livet ditt kretse rundt vestibulitten og fokuser på den hele tiden. Tren, gå på fest og gjør andre ting som er gøy! Forsøk å "glemme" vestibulitten og KOS deg.

9. VIKTIGST AV ALT: Har du det bra? Er du stressa eller deppa? Hva er det i så fall som er problemet? Har du problemer med partner, på jobben el? Vedkjenner du deg at du har et problem? Går du og undertrykker masse negative følelser? Dette må du være modig og ordne opp i!! Ikke alt av slike problemer lar seg lett løse. Men kan du gjøre noe for at det skal bli bedre, f. eks snakke ut med partner, redusere ansvar og arbeidsmengde på jobben, få hjelp av psykolog til å håndtere angst eller depresjon el?

Disse 8 punktene gjorde meg HELT frisk! Jeg hadde hatt vestibulitt av og på i mange år, men først skikkelig ille og kronisk det siste året før jeg fikk behandling av Josef. Det tok meg i overkant av et år å bli helt frisk.

Hvis ikke disse punktene er nok for deg, tilbyr også Josef Ekgren botoxbehandling og antodepressiva. Men det klarte jeg meg uten. Nå har jeg samleie så ofte jeg vil! :)

Lykke til jenter!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fortsettelse på innelgg over:

OPS! Glemte helt å skrive at jeg faktisk også fikk god hjelp av fotsoneterapi. Musklene i skjeden/bekkenet var fullstendig forknytte, og fotsoneterapi løste faktisk opp i en god del av disse spenningene. Hadde ikke så stor tro på det da jeg bestemte meg for å prøve, men det virket faktisk etter bare et par ganger. Tok ikke bort alle muskelspeninninger, men mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_rikke_*

Takk for gode råd! Fantastisk at du har blitt frisk! :)

Gikk du til rikshospitalet før du oppsøkte Ekgren? Jeg har gått der i ca 1 år..men synes ikke jeg har fått noe ut av det. Vil det være rart å oppsøke han nå ettersom jeg allerede har vært i kontakt med spesialister? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei!

jeg har også gått til Josef Ekgren.Har bare behandlet meg i ca 3 uker,men jeg merker absolutt forbedring! har til og med hatt sex for første gang på lenge!absolutt å anbefale å gå til han:)

lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rensan:

Har du vært i kontakt med Rikshospitalet før du gikk til Ekgren? :)

Og hva koster det pr time?

jeg var ikke i kontakt med rikshospitalet. ren flaks gjorde at jeg dumpet borti ekgren som første spesialist. han er dyr. koster rundt 1000 kroner timen, men han tar seg god tid og er blant de flinkeste på dette i Norge. Så jeg vil helt klart si at han er verdt pengene. Gjør ikke noe at du har vært på riksen først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er skikkelig tragisk at vi er så mange som har det sånn som dette!! Hva med å få litt fokus på saken? Det er jo helt forferdelig at vi må betale tusenvis av kroner for å behandle noe som åpenbart burde dekkes av staten???!!!!!! Jeg jobber litt som freelance-journalist og tror det hadde vært kjempeaktuelt å skrive en sak om disse sykdommene (vestibulitt/vaginisme).

Er det noen som har lyst til å stille opp? Går sikkert an å stille opp anonymt, men er det noen som er så tøffe at de tør å stille med fullt navn og bilde? (jeg er ikke på det stadiet enda...lever i det skjulte...:( )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lily: Behandling dekkes av staten, gjennom behandling på Rikshospitalet. Det at noen velger å gå til privatpraktiserende er jo deres valg. Det er akkurat det samme som når folk går til Volvat eller andre steder for plager som blir behandlet på offentlige sykehus, men der det er veldig lang kø.

Nå skal det sies at Vulvaklinikken på Riksen kanskje ikke får behandlet så mange, men jeg tror det er fordi de ikke har holdt på så lenge, er mer bundet av medisinske tradisjoner, og at de får henvendelser fra hele landet. Hadde Josef Ekgren fått like mange henvendelser, hadde han også endt opp med enten lange ventelister, eller kunnet bruke mindre tid per pasient.

Sykehusledelsen på Rikshospitalet truet med å legge ned hele Vulvaklinikken for å få budsjettene til å gå rundt, men Sylvia Brustad stoppet det forsøket, og ga flere midler øremerket kvinnesykdommer. Så Staten er faktisk sterkt involvert nå, men var det kanskje ikke i begynnelsen. Manglende kapasitet går nok mer på at det ikke er så mange leger med kompetanse på problemet, slik at de ikke kan hoste opp 10 leger som er spesialister på diffuse underlivsplager.

Bevisstheten rundt området kan godt økes. Det er fortsatt mange leger som har null peil på vestibulitt og vaginisme. Det er også massevis av kvinner som ikke vet hvorfor de har vondt. Jeg skjønte det etter en artikkel i KK for 3 år siden. Da var det omtrent 2 artikler i Dagbladet og 4 korte kommentarer i div. helseressurser på nettet om problemet. Det er blitt mer av det nå, men det kan godt bli mer. Så hvis du skriver en artikkel, så er det bra. Men sjekk opp fakta om hva staten gjør, før du går ut med kanonene... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rensan:

Har du vært i kontakt med Rikshospitalet før du gikk til Ekgren? :)

Og hva koster det pr time?

Jeg ringte bare og bestillte time.Det er en privatklinikk,så trenger ikke henvisning.Jeg betalte 1500.var inne hos han i ca 1,5 t.Det er mye penger, men absolutt verdt det!

Jeg fikk time med en gang.Var godt å slippe å vente så lenge på å komme til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Catzy: Da jeg var på riksen ble jeg henvist videre til spesialfysio og sexolog. Jeg trodde dette var dyre tjenester som ikke dekkes av såkalt frikort (med ca 1600kr grense), altså at man må dekke utgiftene selv. Regnet med at jeg måtte ut med masse penger, men dersom dette er dekket av staten er det jo kjempegode nyheter!! Eller er det en annen behandling på riksen jeg ikke vet om? Litt forvirret her jeg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lilly: Da misforsto jeg deg. Hadde ikke fått med meg at du hadde vært på Riksen, beklager det. Den behandlingen får du satt på frikortet, men spesialfysio (mensendieck?) får du ikke satt på vanlig frikort. Sexolog er jeg neimen ikke sikker på. MEN det finnes et "frikort" til, som brukes for å dekke fysio og en del andre ting. Det heter Egenandeltak 2, og har i år vært på 2500. Tidligere har det vært på ca 3500.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1492103.ece

http://www.nav.no/page?id=355

Egenandelstak 1 (vanlig frikort) skal dekke psykolog. Er sexologen en psykolog med spesialutdanning, kan man kanskje sette det på sitt frikort? Det kan du sjekke ut i så fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Anne_*

Hei,

Til deg som skrev inn om opplegget fra Josef Ekgren, hvorfor skulle du ta antihistamin hver dag ? Mente han at vestibulitt har noe med allergi å gjøre ?

6. Antihistaminer daglig. (Atarax eller Zyrtec)

Anne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Til deg som skrev inn om opplegget fra Josef Ekgren, hvorfor skulle du ta antihistamin hver dag ? Mente han at vestibulitt har noe med allergi å gjøre ?

Anne

Josef sier at vestibulitten er en steril betennelse som oppstår pga stress og biologisk sårbarhet i kombinasjon. (Dvs en betennelse uten bakterier eller virus. Akkurat som når hjernehinnen blir betent ved migrene). Antihistaminer har flere positive virkninger for vestibulitt:

- Atarax virker lett beroligende uten at du blir avhengig som av f eks valium. Motvirker stress.

- Zyrtec inneholder belladonna, som i likhet med kremene du får hos Josef, hindrer nervene fra å produsere ulike betennelsesstoffer som f. eks acethylkolin.

- Antihistaminer demper oppsvulming og irritasjon av slimhinner.

Tror ikke antihistaminer er nok i seg selv, men alle monner drar.... Viktigst for meg var å jobbe med den psykiske biten, samt Canesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest_vesta_*

Hei!

Synes det er viktig å dele mulige løsninger på vestibulitt, så her kommer min, etter mottoet "det funker for meg". Jeg hadde en lang sykdomshistorie med vestibulitt og partiell vaginisme, ufrivillig sølibat, utallige kremer og tabletter av forskjellig art, behandling hos psykolog, fysioterapeut og mensendieckfysioterapeut og konsultasjoner på Kvinneklinikken på Rikshospitalet. Ingen fant ut hvorfor jeg hadde fått vestibulitt og heller ikke hvorfor musklene mine var veldig stramme og lite medgjørlige. Man visste heller ikke hva som kom først av vestibulitt og stramme muskler og ingen hadde en løsning som entydig virket.

I sommer begynte jeg mer eller mindre tilfeldig hos Thorbjørn Danbolt på Shape4life Instituttet i Oslo. Grunnen til det var at jeg tenkte jeg kanskje hadde stramme muskler fordi jeg "holdt inn" magen av frykt for å se ut som om jeg hadde stor mage. Shape4life tilbyr nemlig massasje som bl.a. skal gi deg høyere blodtilførsel i områder med fettdeponi, slik at fettet frigjøres, føres ut i blodet og dermed kan forbrennes. Jeg håpet altså på å miste noen centimeter rundt midjen så jeg kunne "slippe ut" magen og slappe av i magemusklene.

I stedet foreslo han en annen type massasje som er tilpasset min tilstand, med massasje av muskler som har med bekkenet å gjøre, bl.a. mage og sete. Og etter tre behandlinger hos ham (til 800,- for en time) kunne jeg ha mitt første samleie på 2,5 år! Det gjør ganske vondt å få massasjen, men det er det absolutt verdt. Jeg er ikke helt frisk ennå (etter 8 behandlinger), men det har jeg nå håp om å bli!

Jeg kan ikke være helt sikker på at det bare er denne massasjen som har hjulpet, i høst har jeg også tatt Lyrica i 3 måneder (har sluttet) og fått redusert arbeidsmengden min på jobb, men jeg regner det som 98% sikkert at det er dette som har gjort meg nesten frisk.

Lykke til til alle andre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare lurer litt, er det ingen her som har blitt frisk av den første behandlingen (i mitt tilfelle, 2 mnd uten sex og med xylocain)? Hvor lenge måtte dere andre vente på å komme inn på riksen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hei alle sammen:)

oppdateringer her! Nå er det en liten stund siden jeg har gitt noe lyd fra meg.. Er veldig trist å se at så mange jenter er i den samme situasjonen som meg! Jeg skulle så inderlig ønske at denne sykdommen ble litt mer kjent for allmennheten, slik at det går ann å oppsøke vanlige leger uten at de ser på deg med et uforsående blikk og trur du er helt bak mål! Hvorfor er det ingen som har tatt ordentlig fatt i dette i media, mye annet blir jo satt frem i lyset?

Hm.. nå har jeg som sagt hatt en dårlig periode.. vet ikke hvorfor det kommer eller hvordan jeg skal bli kvitt det.Jeg har vært så og si syntomfri i et 1/2år nå.. det har vært deilig, trudde at dette endelig var over.. men nei- fortere enn jeg kunne snu meg hadde jeg vondt igjen- verre enn noen gang?? Merkelig :overrasket: Jeg har nå forsøkt å bruke babyolje etter hver dusj, og smøre på zylocain... hjelper litt, men det er minimalt for å si det sånn.. jeg har for lengst avsluttet mine timer på riksen, så det blir jo ikke aktuelt med det første... da er det ventelister og alt slags.. Man blir en smule oppgitt av dette! hvorfor??? :grine:

Jeg vil kunne ha sex når jeg vil, uten at det skal svi, være vondt eller ubehagelig! skikkelig urettferdig er det!

Men nå er det sånn at jeg har fått dette da..... så da må man leve med det, men er jo ikke så forbanna lett det heller da! Derfor er det godt å ha dere.. Lese om deres erfaringer og råd! godt å vite at jeg ikke er alene her i verden........ :klem:

:ironi:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_gjest_*

Hei har nettop fått diagnosen selv, er så deppa. Hadde et perfekt sexliv med kjærsten min... Har analsex en negativ innvirkning, er dette noe som frarådes å gjøre med take på å bli bedre?

Undrende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Hanne_*

Hei igjen.

Blir også lei meg av å høre om alle som har det vondt. Ingen fortjener den smerten vi har, og det vi gjennomgår. Jeg er derimot i en veldig god periode. Har endelig fått familien til å forstå hva jeg gjennomgår, og at jeg har så vondt som jeg har. De har ikke helt skjønt hvorfor jeg kan ha SÅ vondt, og være i dårlig humør.

Hadde kanskje sex 4 ganger på et halvt år, bare det gjør noe med humøret. Men nå den siste uken, har jeg hatt sex utrolige 5 - FEM- ganger, og jeg har ikke fått vondt. Litt glidemiddel til å starte med, og ellers helt nydelig.

Kjæresten min er flink til å gjøre øvelser og "tøye" meg. Det har vært kjempe viktig å involvere han i dette. Han har vært til stor hjelp og støtte gjennom de siste årene.

Nå håper jeg bare denne bølgen av "lykke" ikke blir erstattet av en dårlig periode og smerter. Ønsker så gjerne at jeg skal ha en jul uten å ha sykdommen i tankene hele tiden, hver dag.

Til alle vil jeg bare anbefale å gjøre øvelser, bytte p-piller, (vet ikke 100 % om dette var det som hjalp men er verdt et forsøk). Det er mest sannsynlig det som har hjulpet meg.

Ønsker alle en god helg, og en riktig fin desember måned.

Mange hilsener fra Hanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

b

om typene deres fingrer dere blir dere vell på en måte tilfredstilt? eller med en liten dildo..? +mye glidekrem..

beklager om jeg spør helt feil nå-er bare litt interessert... er så lite opplyst dette temaet, men jeg utdannr meg til helsesøster nå og følger nøye med i tråden ders.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...