Gå til innhold

andre med vestibulitt og vaginisme?


Stinemor!

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_lille persille_*

jeg sitter ofte og lurer på hvorfor jeg har hatt så mye sex opp i gjennom årene, når det aldri har vært digg..... jeg har tvunget meg gjennom sex i samtlige forhold. Det ene forholdet varte i 5 år........, 5 år med helvete. Jeg legger skylden ene og alene på doktor heggelund på lillestrøm, som i gjennom alle disse årene ba meg smøre med Canesten.....Jeg vil tro at han har en viss plikt til å oppdatere seg om sykdommer. vestibulitt er ikke akkurat en ny sykdom. for første gang er jeg i et forhold hvor jeg er helt ærlig.....og det er veldig deilig. kjæresten min lar meg styre alt som har med kos å gjøre. Så hvis dere har samleie til tross for at du har smerter så STOPP MED DET. det gjør bare vondt værre. det var faktisk en enorm lettelse når gynekologen på volvat sa at vi ikke kunne ha sex på 3 mnd, jeg kunne ikke huske sist jeg hadde gått så lenge uten smerter. håper det er mindre vondt neste gang vi prøver :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei alle!

Jeg har lest gjennom innleggene her, og er så glad for at forumet eksisterer!! Men er frustrert. Kunne ønske meg mer solskinn, som så mange andre sier også.

Jeg ble diagnostisert med vaginisme i 2004, men har hatt det siden 2000.

Det begynte med at jeg og exen skulle ha sex første gang, men det sa bare stopp. Det var som om det var en vegg der nede, ikke noe åpning slik som normalt. Jeg gikk til en gynekolog i Bergen, en ekling for øvrig, som videresendte meg til Kvinneklinikken (KK). Her ble jomfruhinnen min åpnet, det var visst det som var problemet mente de. Det som må ha skjedd (tror jeg) er at jeg har fått en tanke i hodet om at jeg er for trang og at jeg ikke kan ha normal sex etter de første sexforsøkene, for til tross for at jeg fulgte rådene de ga meg på KK (øve med tampong, fingre osv) var det fremdeles ille.

Jeg møtte min nåværended kjæreste i oktober 2001. Vi har vært sammen i 5 år, uten å ha hatt normal sex. Vi har prøvd, og to ganger har vi fått det til, den ene gangen var det ganske ok, noe som gir meg håp.

I 2004 gikk jeg til Kristina Johannessen i Bergen. Hun skal visst være ekspert, men jeg synes hun var lite medfølende. Hun er sikkert flink, men fikk bare en følelse av at hun ikke hadde tid til meg ordentlig. Var litt brå også, noe som er veldig uheldig på en med sånn angst der nede som meg. Hun avsluttet med et 'kjekt' "dette går sikkert an å ordne". Hele stemningen var bare feil. Hun sa jeg hadde vaginisme og henviste meg til KK igjen, hvor jeg ble undersøkt og fikk dillatorsett. Jeg begynte å prøve meg frem med disse, men det gikk ikke kjempebra. Får dem inn av og til, men utsetter å gjøre det fordi det er kjipt, vondt og føles unaturlig. 'Sexlivet' mitt (alt utenom samleie) blir mindre og mindre interessant, har lite lyst på sex, da det minner meg om hvor mislykket jeg er. Har 'sex' ca to ganger i mnd fordi jeg ikke orker å bli påminnet om min ufulkommenhet oftere.

I sommer prøvde jeg meg med dilatorene igjen, med vedlagte glidekrem. Det gikk greit, men det som skjedde var at jeg fikk en voldsom reaksjon på glidekremen. Jeg fikk soppinfeksjon beyond alt jeg har hatt før, og gikk til fastlegen. Jeg skulle i utgangspunktet bare behandle soppen, men ble sittende og grine på legens kontor. Fortalte ham alt, og han henviste meg med hastesak til Rikshospitalet.

Hadde gledet meg til Riksen i flere mndr. I dag var dagen. Jeg var full av forhåpninger, trodde nemlig at Vulvaklinikken var et sted der de behandlet vaginisme. Det som skjer er at jeg nok en gang blir sendt videre. Til fysio og sexolog. Jeg er så skuffet, har grett helt siden jeg gikk ut fra Riksen, hadde håpet at det var et team med spesialkompetanse der oppe som kunne behandle meg DER, isteden må jeg løpe rundt mellom tre forskjellige steder og før det stå måndesvis i kø.

Jeg har sett på nettet at de i USA behandler dette med Botox. Jeg vurderer å reise over å prøve. Er det noen som har noe erfaring med Botoxbehandling? Eventuelt med Riksen og behandlingen de gir der? Har noen søkt behandling i utlandet (skal kanskje flytte til England).

Og disse kremene dere snakker om, er de for vaginisme eller vestibulitt?

Jeg er desperat, sliten, frustrert, deppa og sint.

SOS :ironi:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_lille persille_*

uff da, så trist at du ikke fikk den behandlingen du håpet på på riksen. jeg kan varmt anbefale helena enger på volvat i oslo, hun er en veldig varm og medmenneskelig lege. kjæresten min likte også henne veldig godt. Hun var veldig opptatt av å inkludere han slik at han skulle forstå hvor vondt dette gjorde og at det ikke er noe jeg finner på for å unngå sex. jeg kjenner meg veldig igjen i din historie, ønsker deg lykke til. Opp i alt det kjipe får vi tenke på hvor flotte kjærester vi har. stor klem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Det første jeg ble sjekket for var jomfruhinnen, men den var allerede brutt (sikkert ved å sykle eller noe sånt....). Trodde også det var det som var problemet først. Så bra du er blitt bra igjen.

Jeg var imidlertid hos mensendieck- fysioterapeut på fredagen, og jenter; GÅ DIT!

Jeg fikk et treningsprogram jeg skal følge en gang om dagen, noe tidkrevende, men hva gjør man ikke? Jeg fikk så mange gode tips fra henne og hun lærte meg å kjenne muskler jeg ikke visste jeg hadde en gang, og følte virkelig at jeg fikk kontakt med kroppen min. Etter timen var jeg litt sliten, men du verden så mye bedre jeg følte meg, endelig noen som kan hjelpe meg!!

Kan på det sterkeste anbefale dette, de har hatt gode tilbakemeldinger på denne typen behandling. Dessuten gav hun meg et par tips på hvordan utflodsproblemet kan bli bedre, noen andre som har dette problemet? Litt pinlig for kjæresten egentlig, føler meg jo litt møkkete. Så forresten en reklame på tv for noe man kan få kjøpt reseptfritt på apoteket, noen som har prøvd dette?

Nå er det bare for meg å starte å trene!! Skal fortelle hvordan det går...

Klem fra Stinemor!  ;)

utflodsproblemet? Hvilke tips var det hun kom med? har problemer med utflod selv :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå er jeg helt i villrede her, hva er egentlig vestibulitt og vaginisme? Er det det samme og hvordan får man det?

Ble så redd her nå, har brukt en del canesten kremer opp gjennom tida, og nå har jeg først brukt en kur med Pevaryl(samme som canesten) men den virket ikke, så jeg ringte til legen og fikk utskrevet diflucan, men fremdles har jeg en del kløe, men ikke sånn kjempemasse. kan jeg få noe av dere har skrevet her da?

Håper noen kan svare kjempefort :tristbla:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her finner du noen definisjoner på vestibulitt og (partiell) vaginisme:

http://www.rikshospitalet.no/pasientinfo/a...94&nPubID4=2893

Her er noe av det som står:

Vestibulitt er en langvarig smertetilstand som først og fremst rammer unge kvinner. Området rundt skjedeinngangen er svært smertefullt og smerten utløses ved berøring, som samleie og bruk av tampong. I det smertefulle området finnes en økt mengde overflatiske nervefibre som er overfølsomme for berøring, og smerten kjennes som svie og brenning.

(...)

Partiell vaginisme er navnet på en smertefull spenningstilstand i bekkenbunnsmuskulaturen. Dette gjelder de muskelgruppene som omgir skjeden og det vil kunne føles trangt å ha samleie.

Tilstanden kan ha oppstått som et muskelforsvar etter gjentatte smertefulle samleier, som ved vestibulitt.

Hvis du klør, men det ikke gjør vondt å ha samleie, så er det nok ikke vestibulitt. Hvis det er sopp som er problemet ditt i første omgang, bør du kanskje ta Diflucan i flere uker. Sist jeg hadde oppblomstring av sopp fikk jeg resept på 1 Diflucan i uka i 7 uker, av legen på Vulvaklinikken. Det ble slutt på soppen da, ja. Det tar gjerne et par dager etter at man har tatt Diflucan, før soppen er skikkelig ute av systemet.

Hvis det gjør vondt å ha sex, selv når du er våt og klar, så er det kanskje greit å sjekke det hos en gynekolog med litt peil. Fastleger er ikke alltid helt oppdatert på litt diffus gynekologi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk èn diflucan av legen, han mente at det var ikke vits å prøve flere, selv ikke når det ikke virket med bare en. Han sa jeg bare måtte gå i to uker og se om ikke det ble borte og hvis det ikke ble det skulle jeg ta kontakt.

Men to uker med kløe... =( høres ikke så fristende ut

Og før jeg fikk diflucan av legen hadde jeg prøvd en canestenkur uten at det hjalp.

Også spurte jeg om det kansje hadde vært bra for meg å ikke gå på p-pillen fordi jeg blir plaget med sopp, men han anbefalte meg å fortsette på pillen uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle sammen!

Jeg fikk diagnosen vestibulitt for ca 1 mnd siden.Jeg hadde da vert hos 3 forskjellige allmennleger som ikke hadde peiling på hva det kunne vere.(hadde da hatt plager i ca 3 mnd)Jeg fikk etter mye mas edelig time hos eg gynekolog som kunne konstantere at det var vestibulitt.Han visste egentlig ikke noe særlig om det ,så han sendte meg hjem med beskjed at jeg måtte slutte på p-pillen og holde meg unna sex i ca 2 mnd.Jeg fikk ikke tilbud om behandling ,noe jeg syntes var veldig frustrerende...

Så fant jeg denne siden!der var det en del jenter som anbefalte Josef Ekgren på Majorstuaklinikken.Jeg reiste til Oslo i går(fra stavanger)til time hos han.

Han brukte to timer på å forklare meg hva det var og hva han trodde kunne vere årsak til det.Jeg fikk en del tips til hva jeg kunne gjøre,som å massere,gjøre knipe øvelser,fikk også resept på en krem (husker ikke hva den heter her og nå) og diflucan 150 mg. Jeg gleder meg til å komme i gang med behandlingen og krysser finger og tær for at det virker!

Følte jeg fikk god hjelp med informasjon av Josef Ekgren.Han er den eneste i norge som har forsket på vestibulitt.Så han har litt peiling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Rikke_*
Hei alle sammen!

Jeg fikk diagnosen vestibulitt for ca 1 mnd siden.Jeg hadde da vert hos 3 forskjellige allmennleger som ikke hadde peiling på hva det kunne vere.(hadde da hatt plager i ca 3 mnd)Jeg fikk etter mye mas edelig time hos eg gynekolog som kunne konstantere at det var vestibulitt.Han visste egentlig ikke noe særlig om det ,så han sendte meg hjem med beskjed at jeg måtte slutte på p-pillen og holde meg unna sex i ca 2 mnd.Jeg fikk ikke tilbud om behandling ,noe jeg syntes var veldig frustrerende...

Så fant jeg denne siden!der var det en del jenter som anbefalte Josef Ekgren på Majorstuaklinikken.Jeg reiste til Oslo i går(fra stavanger)til time hos han.

Han brukte to timer på å forklare meg hva det var og hva han trodde kunne vere årsak til det.Jeg fikk en del tips til hva jeg kunne gjøre,som å massere,gjøre knipe øvelser,fikk også resept på en krem (husker ikke hva den heter her og nå) og diflucan 150 mg. Jeg gleder meg til å komme i gang med behandlingen og krysser finger og tær for at det virker!

Følte jeg fikk god hjelp med informasjon av Josef Ekgren.Han er den eneste i norge som har forsket på vestibulitt.Så han har litt peiling.

Så bra at du har fått hjelp!! :)

Kan du fortelle litt mer om knipeøvelsene og hvilken krem du fikk resept på? Jeg har vært til rikshospitalet, men føler ikke jeg har fått noe særlig hjelp der egentlig....fikk beskjed sist at mange som går til behandling der blir ikke friske, og må bare leve med sykdommen. Sånn er det bare....

Har fått resept på Sarotex, men jeg er veldig skeptisk til å begynne på dette pgr av at det faktisk er et antidepressiva. Kanskje er det bare teit av meg.... Noen som har erfaring med disse tablettene og som kan fortelle litt om hvordan det fungerer? Og hvordan dere gikk på det, om dere kombinerte med krem eller øvelser? Og om det innvirker på psyken osv?

På forhånd takk! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En Mensendieck-fysioterapeut kan gi deg mye hjelp, og det finnes slike terapeuter i de fleste byer:

http://www.fysio.no/undersider/mensendieck...andling_grupper

Jeg gikk til en en stund, og hun viste meg både knipeøvelser og hvordan man kan fokusere på å slappe av i skjeden, og å tøye skjedeveggen. De har over tid sett at hvis du øver på å knipe uten å klare å slappe av, så kan man bli anspent, og gjett hva det fører til?

Kniping: Prøv å få kontakt med bekkenbunnmusklene dine. Tenk deg hvordan du kniper hvis du må tisse, men du kan ikke gå på do helt enda. Knip og slapp av. Fokuser på å slappe av musklene. Du kan putte en eller flere fingre i skjeden og knipe til, og se om du kjenner trykket. Og så må du prøve å slappe av ordentlig. Når det gjelder tøying, viste hun meg hvordan du kan presse ut skjedeveggen, først på den ene siden og så den andre, ved å presse med tommelen. Veldig kjekt med Xylocain gel, babyolje eller glidemiddel når du prøver.

Tror ikke man trenger henvisning for å gå til en Mensendieck-terapeut, men man kan jo spørre når man bestiller time. Hvis man trenger henvisning, så kan fastlegen skrive ut det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei jenter! :klem:

Nå har det virkelig blitt fart på siden! Veldig hyggelig å se at så mange engasjerer seg, men synd å lese så mange triste historier.... Blir så sint av å lese om leger som ikke vet opp ned på noe så viktig! :sur:

Legger inn mer senere...

Stor klem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Takk for svar angående botox/Josef Ekgren "gjest", men vet du om han gir botox-behandling for vaginisme?

Jeg skal forresten til homeopat i morgen, hun sier hun kan hjelpe meg å bli kvitt dette dritet. Jeg håper!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Rikke_*

Hei siste innlegg!

Kan du være så snill å fortelle oss hvordan det går med homeopat behandlingen?? Så vi kan følge med og få litt tips? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal jeg gjøre!

Timen ble utsatt, men er veldig positiv. Homeopaten sier hun virkelig har troen på at vi kan løse dette. Problemet mitt er at om det ikke går, ryker jeg på nok en smell og blir kjempedeppa!:(

Krysser alt som kan krysses!!

Lily

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Gjest_Hanne_*

Hei hei alle.

Kommer med en liten oppdatering. Har endelig gode nyheter, har gått på xylocain nå noen måneder, og har byttet p-pille merke, og vært flink å gjøre alle øvelsene hver dag, og jeg er på bedringens vei. Har til og med hatt sex 2 ganger sist uke, og kjæresten min er glad....hehe. Merker på meg selv at humøret har gått opp, og det er deilig å føle seg bedre. Har ikke hatt skikkelig vondt nå på en stund. Så det går fremover.

Skal ikke legge skjul på at det ligger hardt arbeid bak. Men de gode dagene driver meg fremover nå.

Har funnet ut at det å være i aktivitet gjør meg bedre, både fordi jeg setter tankene på noe annet, og pga det fysiske.

Håper alle andre der ute kan oppleve det samme som meg. Etter all motgang jeg har hatt, er det befriende og deilig å nå være på riktig vei.

Klem Hanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg er veldig trøtt...men skal skrive min lille historie. Det er vel en solskinnshistorie.

Jeg fikk påvist sykdommen i 2000. Prøvde salver og øvelser. Det hadde en viss effekt, men jeg ble ikke helt bra.

Til slutt fikk jeg tilbud om antidepressiva i lav dose. Legen forklarte at antidepressiva hjelper mot MYE annet enn bare depresjon. Og det hadde han jammen rett i. Nå skal jeg heller ikke se bort i fra at jeg var litt deprimert...

Idag er jeg helt frisk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sent ute til denne diskusjonen jeg, men:P har lest det meste som er å lese på denne diskusjonen nå, og må si jeg blir litt deppa.. fikk beskjed om at jeg har vestibulitt i slutten av oktober. gynekolog på volvat sa at jeg har det i svært liten grad, men hun henviste meg til riksen likevel. har gått på antidepressiva snart et halvt år pga div andre plager. nå har jeg oxo begynt å bruke 2 sorter xylocain + ovesterin. fikk beskjed om at jeg skulle bruke dette i 2 mnd og absolutt samleie forbud (hvilket er meget frustrerende) og at det deretter bør bli bra.

jeg tenkte liksom at det skulle bli bra jeg da, har så mye annet jeg sliter med, så dette ble på en måte toppen av kransekaka. beundrer den tålmodige forloveden min som holder ut uten samleie. har dårlig samvittighet hver eneste dag. Hadde aldri hørt om denne sykdommen før den plutselig var der.

ser det er mange andre jenter rundt min alder (18) som har dette. kunne gjerne tenke meg å utveksle mail adr med noen av dere, og snakke litt med andre med samme problem.

trodde liksom ikke at jeg kom til å få bruk for henvisningen på riksen jeg, men utifra andres erfaringer å dømme ser det jo ut til at jeg dessverre får det :icon_frown:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Takk for svar angående botox/Josef Ekgren "gjest", men vet du om han gir botox-behandling for vaginisme?

Jeg skal forresten til homeopat i morgen, hun sier hun kan hjelpe meg å bli kvitt dette dritet. Jeg håper!!

Jeg vet ikke. Men det tror jeg nok. Henger jo ofte sammen de to tingene der...vestibulitt og partiell vaginisme. Har skjønt at Botox "forgifter" forbindelsen mellom visse nerver og musker, slik at musklene slapper av. Derfor virker det nok på vagninisme også. I følge Josef Ekgren hindrer også botox nervene fra å produsere stoffer som opprettholder betennelsen/vestibulitten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...