Gå til innhold

Det var den ribba da...


Gjest Starya

Anbefalte innlegg

Nylig fikk jeg rare blikk da jeg ytret at jeg måtte ha ertestuing til ribbemiddagen på julaften :roll:

Så da lurer jeg på: For de av dere som spiser ribbe, enten julaften eller andre dager i julen, hva slags tilbehør må dere ha med (på tallerkenen din, tenker ikke på alt som kanskje lages for å gjøre alle til lags.. :wink: )

På min tallerken skal det være:

ribbekjøtt +svor

en potet eller to

kokt gulrot, mmmm

ertestuing

brunsaus (jada, gjerne fra pose...)

-har ingenting mot litt blomkål også, men det er ikke et "må ha"..

Hva med deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ertestuing?? NEI takk.... (kan jeg få si æsj.... :wink: )

Jeg må nok ha surkål... rød eller gul....., også ribbe, medisterkaker, julepølse, poteter og pappas hjemmelagede saus... nam nam :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, når jeg leser om dere andre, så ser jeg at vi har lite grønnsaker på julaften. Trøsten får være at det spiser jeg mye av ellers. På min ribbetallerken må det være

Ribbe med sprø svor

Medisterpølse (en liten bit)

Hjemmelagde medisterkaker

Sosisser (de små pølsene)

Poteter

Sjy fra ribba

Rødkål (kan ta surkål hvis det er kun det som serveres, med den røde er definitivt best!)

Tyttebærsyltetøy/rognebærgele/ripsgele

Varme svisker

Mmmmmmmmmmmmm får vann i munnen!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Engel, ikke pålogget

Saus til ribbe??? Den var ny! og det samme var ertestuing.

Dette er jeg vant til:

Ribbe m/sjy

julepølse

medisterkaker (hjemmelaget!!)

Mandelpoteter

surkål

svisker

sylteagurker

tyttebær

Hmm... ikke mye grønnsaker her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tilbehør hos oss er : Hjemmelaget rødkål (dansk type; min svigerfam. forlanger det siden svigerfar er dansk og det har svigermor laget i alle år) i tillegg til hjemmelagde medisterkaker og sosisser, ribbefett til noen, brun saus til resten, mandelpoteter til alle. Øl/akevitt til de fleste, rødvin til meg, brus til barna. Til dessert: Noen VIL ha riskrem, så da får de det, vi andre spiser multekrem i krumkake. M.a.o. litt for enhver smak!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fyyyy! *memo til nissen: Anie skal ikke ha gave i år*

:wink:

:cry: næmmen..... snufs.... jeg liker dessverre ikke noe med erter i jeg julenisse...... Men jeg er da en snill jente.... :cry: Trodde alle snille jenter fikk gaver jeg.. :-?

:wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften er definitivt ikke den store grønnsaksdagen... På MIN tallerken må det være:

* ribbe med sprø svor

* litt medisterpølse

* litt medisterkake

* potet

* saus eller sky

* rødkål (surkål til nød)

å, nå ble jeg sulten... GLEDER meg til julematen!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette vil jeg ha (men orker aldri så mye da):

-Ribbe med sprø svor

-Rødkål (hjemmelaget selvsagt)

-1 hjemmelaget medisterkake

-Mandelpoteter

-Svisker og epler

-sjy

Spiser mest forrett for det synes jeg er så sinnsykt godt:

-Hjemmelaget sursild etter mormors oppskrift

-Hjemmebakt rugbrød med karve

-Et par mandelpoteter

Nå ble jeg jammen sulten, gitt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften er definitivt ikke den store grønnsaksdagen..

Ja, det har jo etterhvert gått opp for meg..

Personlig, så synes jeg ikke kjøtt (rent kjøtt, kjøttkaker) smaker så innmari godt uten å være i selskap med masse deilige gulrøtter eller ertesting.

Pokker heller, om mamma hadde glemt å steike ribba, ja så hadde jeg klart meg med det øvrige tilbehøret!

:briller::hoho:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette må jeg ha på juletallerken min :

Ribbestykke med svor

Medisterkake

potet

gulrot

surkål

tyttebær

sjy eller saus

synes ikke det hørtes så rart ut med ertestuing jeg...hørtes jo godt ut det

*klem* koldbruna 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zalomine

På julaften er det annen mat på min tallerken, men når jeg spiser svineribbe, må min tallerken inneholde:

ribbe, så mager som mulig

poteter

sjysaus

I tillegg inneholder den kokte gulrøtter, men det er fordi det hører til, ikke fordi jeg MÅ ha det (liker dem nå engang best rå jeg)

Det serveres ertestuing hos oss også, men den har jeg slett ikke noe behov for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har meget enkel smak :)

jeg spiser kun pinnekjøtt (ja det er sau ikke gris) med litt fett og mandelpoteter! kjedelig? javel. nam? jepp :)

nyttårsaften spiser vi alltid kalkun, selv der har jeg enkel smak:

kalkunkjøtt

ris

egenlaget brun saus

kanskje et par rosenkål

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...