AnonymBruker Skrevet i går, 18:00 #1 Del Skrevet i går, 18:00 F.eks frokostblandinger, noe frøknekkebrød du vet om som er naturlig glutenfritt, andre (frokost)varer? Tenker å teste en stund glutenfritt for å se om jeg responderer bra på det, og uten å kjøpe produkter laget på glutenfritt mel i første omgang, så tar gjerne imot litt tips for variasjon. Trenger ikke egentlig tips til middagsretter da jeg føler det er det aller enkleste å spise glutenfritt og med mye variasjon, men altså alternativer til den typiske brødmaten hovedsakelig. Anonymkode: 1b0f1...e98 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21 timer siden #2 Del Skrevet 21 timer siden Havregrøt er glutenfritt. Med havregryn kan du lage vafler, pannekaker, rundstykker, lapper/wraps, grøt, ha i yoghurt. Anonymkode: 37bc3...74c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20 timer siden #3 Del Skrevet 20 timer siden AnonymBruker skrev (53 minutter siden): Havregrøt er glutenfritt. Med havregryn kan du lage vafler, pannekaker, rundstykker, lapper/wraps, grøt, ha i yoghurt. Anonymkode: 37bc3...74c Ikke hvis du lager med vanlig havregryn, den er infisert av gluten. Må bruke glutenfri havregryn i så fall. TS skal du teste ut kostholdet for å sjekke om du kanskje har cøliaki gjør du deg en bjørnetjeneste. Ta i så fall tester først så slipper du å torturere deg selv med å gjeninnføre gluten i ukesvis for å kunne ta tester senere. En kropp som er leget av glutenfritt kosthold vil ikke gi utslag på noen tester på lang tid. Anonymkode: 9f63c...4b4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20 timer siden #4 Del Skrevet 20 timer siden AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Ikke hvis du lager med vanlig havregryn, den er infisert av gluten. Må bruke glutenfri havregryn i så fall. TS skal du teste ut kostholdet for å sjekke om du kanskje har cøliaki gjør du deg en bjørnetjeneste. Ta i så fall tester først så slipper du å torturere deg selv med å gjeninnføre gluten i ukesvis for å kunne ta tester senere. En kropp som er leget av glutenfritt kosthold vil ikke gi utslag på noen tester på lang tid. Anonymkode: 9f63c...4b4 Virker ikke som det er mulig lenger å ta selvtest og at biopsi av tarmen er steget da. Er ikke akkurat der nå med vage symptomer bare som muligens kan være cøliaki/glutensensivitet, eller noe helt annet. Havregryn er glutenfritt, bare produsert i samme fabrikk som gluten og er dermed ikke fritt for spor av gluten for de veldig allergiske. Anonymkode: 1b0f1...e98 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #5 Del Skrevet 19 timer siden AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Virker ikke som det er mulig lenger å ta selvtest og at biopsi av tarmen er steget da. Er ikke akkurat der nå med vage symptomer bare som muligens kan være cøliaki/glutensensivitet, eller noe helt annet. Havregryn er glutenfritt, bare produsert i samme fabrikk som gluten og er dermed ikke fritt for spor av gluten for de veldig allergiske. Anonymkode: 1b0f1...e98 De fleste med cøliaki har kun lette symptomer før de blir utredet. Ikke alle blir skikkelig dårlige. Vanlig havregryn er ikke glutenfritt selv om havre i utgangspunktet er det. Vanlig havre dyrkes ofte ved siden av eller på jorder hvor det har blitt dyrket hvete, rug eller bygg før. Det deretter høstes og behandles med maskiner som har blitt brukt på glutenholdig korn. Dette er mer enn det som betegnes som "kan inneholde spor av". En med cøliaki tar skade av vanlig havre. Cøliaki er ikke en allergi og man kan ikke dele inn i veldig dårlig eller litt dårlig. Hvert fnugg av gluten er skadelig. Nok en grunn til å ikke eksperimentere selv, men faktisk ta skikkelig tester. Mistenker du at du reagerer på gluten går du til legen og ber om utredning for cøliaki! Anonymkode: 9f63c...4b4 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #6 Del Skrevet 19 timer siden AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Virker ikke som det er mulig lenger å ta selvtest og at biopsi av tarmen er steget da. Er ikke akkurat der nå med vage symptomer bare som muligens kan være cøliaki/glutensensivitet, eller noe helt annet. Havregryn er glutenfritt, bare produsert i samme fabrikk som gluten og er dermed ikke fritt for spor av gluten for de veldig allergiske. Anonymkode: 1b0f1...e98 Nå er jo uansett ikke urkraft sine glutenfrie havregryn spesielt mye dyrere, dersom man vil være helt sikker. Tips; Holdbart har ofte glutenfrie varer på tilbud. Utenom havregryn, så er jo egg glutenfritt, så en god omelett med skinke, paprika og andre ting du eventuelt liker, er jo godt og enkelt. Men dersom du mistenker cøliaki så anbefaler jeg deg å få testet deg først som sist, da det er greit å få bekreftet (eller avkreftet), samt at det er dumt å spise glutenfritt før man tester, da man risikerer at testen ikke slår ut. Anonymkode: 7b879...a12 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 19 timer siden #7 Del Skrevet 19 timer siden AnonymBruker skrev (37 minutter siden): Ikke hvis du lager med vanlig havregryn, den er infisert av gluten. Må bruke glutenfri havregryn i så fall. TS skal du teste ut kostholdet for å sjekke om du kanskje har cøliaki gjør du deg en bjørnetjeneste. Ta i så fall tester først så slipper du å torturere deg selv med å gjeninnføre gluten i ukesvis for å kunne ta tester senere. En kropp som er leget av glutenfritt kosthold vil ikke gi utslag på noen tester på lang tid. Anonymkode: 9f63c...4b4 Ts har ikke cøliaki, men vil prøve et kosthold uten gluten, så potensielle spor av gluten går nok bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grüner Skrevet 19 timer siden #8 Del Skrevet 19 timer siden (endret) AnonymBruker skrev (5 timer siden): F.eks frokostblandinger, noe frøknekkebrød du vet om som er naturlig glutenfritt, andre (frokost)varer? Tenker å teste en stund glutenfritt for å se om jeg responderer bra på det, og uten å kjøpe produkter laget på glutenfritt mel i første omgang, så tar gjerne imot litt tips for variasjon. Trenger ikke egentlig tips til middagsretter da jeg føler det er det aller enkleste å spise glutenfritt og med mye variasjon, men altså alternativer til den typiske brødmaten hovedsakelig. Anonymkode: 1b0f1...e98 Her er oppskrift på frøknekkebrød uten mel: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/grove-frøknekkebrød Synnøve Finden, Coop, Sigdal m.fl. har lignende varianter du kan kjøpe. Havregryn/grøt, hirsegryn/grøt, risengrynsgrøt, riskaker er også glutenfritt. Til taco og «pizza» kan du bruke maistortilla. Du kan også lage proteinrundstykker av havremel, cottage cheese og egg eller proteinpannekaker av cottage cheese, banan og egg. Endret 19 timer siden av Grüner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19 timer siden #9 Del Skrevet 19 timer siden Disse er glutenfrie, og uten for mye av de rare fyllstoffene som ofte brukes i glutenfrie produkter. Og i motsetning til 90% av den glutenfrie ferdigmaten så inneholder disse fiber. Pluss at de smaker faktisk godt. Anonymkode: 258d9...523 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10 timer siden #10 Del Skrevet 10 timer siden Grüner skrev (9 timer siden): Ts har ikke cøliaki, men vil prøve et kosthold uten gluten, så potensielle spor av gluten går nok bra. Nei men hun vil teste glutenfritt for å se om hun responderer bra på det. Det tolker jeg som at hun har plager som hun vil teste om kommer av gluten. Da bør men teste og utelukke cøliaki før man endrer kostholdet. Cøliaki er ikke en allergi men en tarmsykdom med store konsekvenser hvis en ikke tar den alvorlig. Så skulle det være cøliaki TS har og spiser litt vanlig havregryn her, får med seg noen smuler fra vanlig brød der og sluntrer med noe som går bra tilslutt så øker hun risikoen for tarmkreft, benskjørhet og underernæring siden tarmene konstant er ødelagte. Hun trenger ikke føles seg dårlig engang. Da er det et lite offer å ta å få det sjekket skikkelig fra start av. Kan innføre gluten senere og sjekker det i ettertid, men da er plagen e fra gluten mye mye sterkere og hun må spise gluten hver dag i 3 mnd for at tester skal vise rett. Anonymkode: 9f63c...4b4 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9 timer siden #11 Del Skrevet 9 timer siden egg grønnsaker frukt bær kjøtt fisk kylling frø nøtter yoghurt ost ris Anonymkode: 379c4...f30 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #12 Del Skrevet 4 timer siden Egg og bacon Anonymkode: 3b079...c67 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #13 Del Skrevet 3 timer siden "Ren" mat. Du kommer langt med rene råvarer (kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, ris, egg ++) Anonymkode: aa44c...b0d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2 timer siden #14 Del Skrevet 2 timer siden AnonymBruker skrev (24 minutter siden): "Ren" mat. Du kommer langt med rene råvarer (kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, ris, egg ++) Anonymkode: aa44c...b0d Spør som sagt etter frokostmåltider, så ønsket tips ikke alle vet om av sånne produkter (men de som er opptatt av gluten nok har funnet ut av). Anonymkode: 1b0f1...e98 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå