Gjest Gjesta Skrevet 9. mars 2006 #1 Skrevet 9. mars 2006 Jeg tror at jeg ikke liker sennep, men har vel aldri egentlig smakt det. Men jeg vil! Har noen forslag til hvilke sennepstyper som er gode (og kanskje milde)? Det finnes jo så mange varianter! Og hva er dijonsennep? Tenkte evt å prøve noe med sennep i på bakt torsk.. Takknemlig for svar!
Arkana Skrevet 9. mars 2006 #2 Skrevet 9. mars 2006 Dijon-sennep er rett og slett sennep laget i Dijon i Frankrike. Du kan få den både i mild og sterk smak. Jeg synes Dijon provence-sennep er veldig god, litt annerledes og mer krydret smak. Colmans sennep er også veldig god, den er relativt sterk.
Gjest Gjesta Skrevet 9. mars 2006 #3 Skrevet 9. mars 2006 Min favoritt er Dijon honningsennep. Den er relativt mild og litt søt.
Gjest Gjest Skrevet 9. mars 2006 #4 Skrevet 9. mars 2006 min favoritt er skånsk sennep, grov og god. jeg liker ikke søt sennep, og heller ikke slike som er tilsatt div smaker. liker du tunfisksalat? ha en liten klatt sennep i majonesen før du blander sammen med resten, kjempegodt.
Gjest gjest1 Skrevet 9. mars 2006 #5 Skrevet 9. mars 2006 Dijon sennep blir vel strengt tatt ikke bare lagd i dijon, den er ikke beskyttet sånn som parmaskinke, men pytt, godt er det. Men over til sprøsmålet, sennep brukt som smakstilsetning i en saus eller marinade gir bare et krydret piff til retten, enn når du spiser den "alene" til sylte eller pølser. Du kan jo begynne med en "nøytral" sennep som Iduns pølsesennep og avansere derfra.
Gjest Gjesta Skrevet 9. mars 2006 #6 Skrevet 9. mars 2006 Takker for svar! Tror jeg skal kjøpe meg to forskjellige og teste ut.. Jeg klarer ikke tunfisk, men ellers var det en god ide å prøve litt til salat! Sennep har for meg alltid vært noe veldig sært, er vel på tide å smake det ordentlig!
LilleBille Skrevet 9. mars 2006 #7 Skrevet 9. mars 2006 Hva med å starte med litt sennep på gul ost - det er godt (men bare hold deg unna Iduns pølsesennep - den er ikke god) - men ellers er det mange gode senneper å velgemellom.
Gjest Gjest Skrevet 9. mars 2006 #8 Skrevet 9. mars 2006 Jeg hadde akkurat samme mål frem til i sommer! Da likte jeg faktisk sennep! En del av mitt problem var at jeg hadde smakt milde senneper, men oppdaget i sommer at sterke senneper er bedre. Dessuten har jeg smakt og smakt og smakt sennep hver gang jeg har fått muligheten; til slutt var det godt. (Det er flere ting jeg har smakt og smakt til jeg liker det, bl.a. honning og oliven. Nå gjenstår det bare ost, vilt og lam.)
Gjest Gjest Skrevet 9. mars 2006 #9 Skrevet 9. mars 2006 Jeg hadde akkurat samme mål frem til i sommer! Da likte jeg faktisk sennep! En del av mitt problem var at jeg hadde smakt milde senneper, men oppdaget i sommer at sterke senneper er bedre. Dessuten har jeg smakt og smakt og smakt sennep hver gang jeg har fått muligheten; til slutt var det godt. (Det er flere ting jeg har smakt og smakt til jeg liker det, bl.a. honning og oliven. Nå gjenstår det bare ost, vilt og lam.)
Hu i Svingen Skrevet 9. mars 2006 #10 Skrevet 9. mars 2006 Takket være denne tråden husket jeg å kjøpe sennep i sted.
Ginen Skrevet 9. mars 2006 #11 Skrevet 9. mars 2006 Takket være denne tråden husket jeg å kjøpe sennep i sted. ← Sikker på den ikke stod på handlelista di? [les: Handlehjelp]
Hu i Svingen Skrevet 9. mars 2006 #12 Skrevet 9. mars 2006 Sikker på den ikke stod på handlelista di? [les: Handlehjelp] ← Skulle bare ut og kjøpe hundemat i dag, ser du.
Gjest GreenSky Skrevet 9. mars 2006 #14 Skrevet 9. mars 2006 Jeg har i en teskje dijonsennep av og til når jeg lager dressing.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå