Gå til innhold

Torsk gratinert med sennepssaus


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Jeg beregner ca 200-250 g torskefilèt pr person

Legger den i en ovnsfast form og har på litt salt og har hvitsaus smakt til med sennep, sitronsaft og masse hakket bladpersille, over og steker det i ovenen til sausen er gylden oppå og fisken er ferdig. Ca 15-20 min på 200-225 grader.

Til hvitsausen lager jeg en vanlig hvitsaus, enten ved å smelte litt smør i en panne og røre i mel og spe med melk, eller helt uten fett, ved å røre ut meljevning i melk og varme opp.

Til denne oppskriften bruker jeg til to personer å lage 2-3 dl hvit saus, den smaker jeg til med 2 ss dijonsennep og 2 ss grov sennep, syns denne retten blir best hvis den smaker godt av sennep, tilslutt har jeg i hakket persille og en dæsj(ca 2 ss) sitronsaft, og smaker til med salt og pepper.

Hvis jeg har stivpisker jeg en eggehvite og rører inn i sausen like før den helles over fisken, da blir retten litt luftigere og ser litt mer fancy ut.

Bruker å servere dette med ovnstekte potetbåter, og dampet grønnsaker.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nam, det hørtes godt ut! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...