Gå til innhold

Oppskrift på ENKEL risotto


Anbefalte innlegg

Gjest Gamle Alex
Skrevet

Som sagt, skulle gjerne ha hatt oppskrift på en enkel risotto.

Noen som kan hjelpe?

Videoannonse
Annonse
Gjest gjest1
Skrevet (endret)

Dette er min grunnoppskrift på risotto, som kan varieres i det uendelige med grønnsaker, krydderurter, kjøtt og sjømat. Nok til 2-3 stk

1/2 finhakket løk

1 båt hvitløk, hakket

3 dl risottoris

(1 glass ekstra tørr sherry)

6-7 dl kokende kraft (ev bare vann)

1 ss smør

masse revet parmesan

salt

pepper

Surr løk og hvitløk i litt olje til det blir mykt. Ha i risen og stek til risen blir litt gjennomsiktig. Ha i sherryen (kan droppes) og kok under omrøring til den er fordampet. Fortsett med den kokende kraften, som tilsettes litt etter litt. Rør jevnlig og la kraften var absorbert før du tilsetter mer. (jeg tilsetter kraft i 3 omganger) Når all kraften er oppbrukt sjekker du om risen er kokt og konsistensen er riktig. Jeg liker at min risotto ikke er for tykk, så innimellom tilsetter jeg ekstra kraft. Tilslutt rører jeg i litt smør, parmesan, salt og pepper.

Endret av onyx
Gjest Gamle Alex
Skrevet

Takk :)

Hvordan kraft bruker du?

Gjest gjest1
Skrevet

Hvilken kraft jeg bruker varierer litt etter tilbehør etc. Bruker altså grønnsakskraft, kylling, okse eller fiskekraft. Grønnsak og kyllingkraft er mest nøytralt, så det bruker jeg oftest. Og bruker du buljongterning så pass på saltet, så ikke risottoen blir for salt. For mye salt i maten er ikke godt! :)

Gjest Gjest
Skrevet

Risotto er veldig enkelt å lage, det krever bare litt tid med grytene. Det vanskeligste er faktisk saltnivået - ikke et problem for meg, men etter å ha blitt "saltforgiftet" av mannens risotto de to siste gangene skjønner jeg at det er enkelte som sliter med den biten... ;)

Jeg bruker samme fremgangsmåte som onyx:

- freser litt løk og kanskje paprika, selleri eller annet grønt i smør

- strør over to never grøtris per person og steker til den er gjennomsiktig

- tar en dash hvitvinseddik over, strør kanskje litt etstragon over, og en god skvett grønnsaksbuljong rører rundt.

- rører innimellom til det fordamper/tykner, sper på med mer buljong til jeg har brukt 8-10 dl buljong

- tar ca 40-60 minutter til risottoen er ferdig

Gjest Gjest
Skrevet
strør kanskje litt etstragon over

Det skulle være salvie, ikke estragon

Skrevet
- strør over to never grøtris per person og steker til den er gjennomsiktig

Det står riktignok i mange oppskrifter at man kan bruke grøtris dersom man ikke får tak i risottoris, men jeg vil absolutt anbefale å ta bryet med å få tak i arborioris (eller annen risottoris), det er MYE bedre.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...