Gå til innhold

Hvilket smør er sunnest?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har alltid hatt lyst til å smake på «President» smøret fra frankriket. Men 69kr for 250g er litt dyrt 😅

Av smør er jeg glad i Setersmør, men pga. saltmengden er nok ikke det det sunneste. Ellers blir det fort Tine Ekte Meierismør. Ser flere nevne Røros, men den rømmen den lager noe spesiell smak. Kviteseid smør føler jeg får veldig fort oksidert smak. 

Anonymkode: db7d3...1e8

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Tine Meierismør er det jeg helst bruker. I tillegg til olivenolje.

Anonymkode: ce3da...a65

Skrevet (endret)

Tine Meierismør  til vanlig  bruk syns Kviteseid forandrer smak så fort. Ellers er hjemmelaget smør kjempe godt 

Endret av Sb88
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Maskinfører skrev (13 minutter siden):

Ja jeg trodde faktisk det var smør jeg siden vi bruker det på brødskiva og margarin i panna 🙁 

Hvem bruker smør på skiva og margarin i panna? Jeg steker med smør

Anonymkode: fcbfa...c9a

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Jeg har alltid hatt lyst til å smake på «President» smøret fra frankriket. Men 69kr for 250g er litt dyrt 😅

Av smør er jeg glad i Setersmør, men pga. saltmengden er nok ikke det det sunneste. Ellers blir det fort Tine Ekte Meierismør. Ser flere nevne Røros, men den rømmen den lager noe spesiell smak. Kviteseid smør føler jeg får veldig fort oksidert smak. 

Anonymkode: db7d3...1e8

Det er nydelig, spesielt det som er tilsatt havsalt. Dét, fersk baguette, og noen røslige skiver brie - å herreverden så godt! Troner høyt oppe på lista mi over livets enkle gleder :) 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Hvem bruker smør på skiva og margarin i panna? Jeg steker med smør

Anonymkode: fcbfa...c9a

Jeg lærte av pappa og bruke Melange i stekepanna og Soft Flora på brødskiva ? 

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

På folkemunne så kaller folk det for smør, så fullt forståelig. Men det er altså kun smør laget på meieriprodukt(melk, rømme) som faktisk er smør, resten er margarin som er basert på planteoljer.

Anonymkode: e4b99...487

Ja de gjør det smør laget på meieriprodukter er smør og margarin på planteoljer da lærte man noe nytt i dag også 

AnonymBruker
Skrevet
Maskinfører skrev (9 minutter siden):

Jeg lærte av pappa og bruke Melange i stekepanna og Soft Flora på brødskiva ? 

Du tror det er en regel? Melange er forøvrig også maragarin

Anonymkode: fcbfa...c9a

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Kostholdsekspertisen på Kvinneguiden har mange morsomme påstander. Utrolig hvor lettpåvirkelige folk kan være for all slags trender...

Anonymkode: 54274...6b8

Du er kanskje en av dem som fortsatt tror at margarin/lettmargarin , som er ultraprosessert, laget av herdede planteoljer, full av omega -6, og tilsatt farge og aroma, er sunnest?

Anonymkode: 0fe3a...dcd

  • Liker 1
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet
Hunter7 skrev (14 minutter siden):

Det er nydelig, spesielt det som er tilsatt havsalt. Dét, fersk baguette, og noen røslige skiver brie - å herreverden så godt! Troner høyt oppe på lista mi over livets enkle gleder :) 

Tiltredes:)

Ellers er det veldig digg med hjemmelaget smør, røros, og kerrygold sitt smør når man er utenlands.
Nekter å kjøpe bremykt eller margarin sjøl, men folk har heldigvis fritt leide- smør er det derimot ikke!

Anonymkode: 9baa3...79a

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Du tror det er en regel? Melange er forøvrig også maragarin

Anonymkode: fcbfa...c9a

Ja jeg gjør dessverre det i heimkunnskapen lærte vi og bruke margarin til steking 

AnonymBruker
Skrevet
Maskinfører skrev (27 minutter siden):

Ja jeg gjør dessverre det i heimkunnskapen lærte vi og bruke margarin til steking 

Man gjør akkurat hva man vil, og bruker hvilket merke man vil. Lov å tenke selv. Begge du nevner er uansett margarin 

Anonymkode: fcbfa...c9a

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Du er kanskje en av dem som fortsatt tror at margarin/lettmargarin , som er ultraprosessert, laget av herdede planteoljer, full av omega -6, og tilsatt farge og aroma, er sunnest?

Anonymkode: 0fe3a...dcd

De som mener at folk som spiser ren mat er hjernevaska burde skaffe seg et speil.

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Kostholdsekspertisen på Kvinneguiden har mange morsomme påstander. Utrolig hvor lettpåvirkelige folk kan være for all slags trender...

Anonymkode: 54274...6b8

Jeg har master i matvitenskap, hva har du? 

Anonymkode: f1485...70c

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Røros. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg har alltid hatt lyst til å smake på «President» smøret fra frankriket. Men 69kr for 250g er litt dyrt 😅

Av smør er jeg glad i Setersmør, men pga. saltmengden er nok ikke det det sunneste. Ellers blir det fort Tine Ekte Meierismør. Ser flere nevne Røros, men den rømmen den lager noe spesiell smak. Kviteseid smør føler jeg får veldig fort oksidert smak. 

Anonymkode: db7d3...1e8

Åh jeg glemte President! Helt klart best ja. 

Skrevet

Det franske presidentsmøret er jo godt, men det er helt uaktuelt for meg å kjøpe importsmør når vi har så mye godt norsk smør. 

Min favoritt:

 

Screenshot_20250225-212831.png

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...