Gå til innhold

Sjokoladelokk over lag med gelé?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har tenkt å lage Sara Bernard i helgen, men med et ekstra lag med gelé inni. Spørsmålet er om man kan helle smeltet sjokolade over et (avkjølt) gelelokk?

det blir altså mandelbunn, marengs, gelé og sjokolade oppå hverandre.

Noen som har prøvd eller kommer hele gelen til å smelte?

Anonymkode: 51894...f3e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Ja dette har jeg prøvd mange ganger, det går hvis kaken med gele har vært i kjøleskapet en god stund så den er veldig kald, og sjokoladen er så avkjølt som den kan være :) dette går bra

Anonymkode: b1632...376

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

God ide forresten, hørtes godt ut! 

Anonymkode: b1632...376

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Ja dette har jeg prøvd mange ganger, det går hvis kaken med gele har vært i kjøleskapet en god stund så den er veldig kald, og sjokoladen er så avkjølt som den kan være :) dette går bra

Anonymkode: b1632...376

Takker! Når jeg tenker meg om, så kunne jeg jo også lagt geleen oppå mandel bunnen også marengs over, den er jo ikke varm. Mange muligheter 🤣 Men godt å høre at du har gjort det før og at det i teorien lar seg gjennomføre.

Anonymkode: 51894...f3e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Men du, hvis du ikke har tenkt på det, kan du blande den geelen med mindre vann, jeg bruker bare 2,5 dl til gele som skal være lokk eller i kaker, da får den mye mer gelesmak :)

Anonymkode: b1632...376

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke det høres ut som en god ide. Er veldig vanskelig å få gele og sjokolade til å ha akkurat passe temperatur så sjokoladen ikke bare sklir av. Ville i alle fall prøvd på noe mindre først. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Men du, hvis du ikke har tenkt på det, kan du blande den geelen med mindre vann, jeg bruker bare 2,5 dl til gele som skal være lokk eller i kaker, da får den mye mer gelesmak :)

Anonymkode: b1632...376

Takk for tipset! Jeg har aldri lagd gelé eller gelelokk før, så godt å vite!

 

Anonymkode: 51894...f3e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Frys ned kakene før du heller sjokolade over. Da stivner sjokoladen umiddelbart.

Anonymkode: fdbba...350

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Frys ned kakene før du heller sjokolade over. Da stivner sjokoladen umiddelbart.

Anonymkode: fdbba...350

Det var et veldig godt tips 👏👏👏👏

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
solsolsol skrev (9 minutter siden):

Jeg synes ikke det høres ut som en god ide. Er veldig vanskelig å få gele og sjokolade til å ha akkurat passe temperatur så sjokoladen ikke bare sklir av. Ville i alle fall prøvd på noe mindre først. 

Det er egentlig ikke så vanskelig. :)

Anonymkode: b1632...376

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...