Gå til innhold

Sparer man egentlig penger på å bake rundstykker selv?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Tåler ikke mel derfor baker jeg disse.

Ts

Anonymkode: f61a1...a8a

Skjønner. Men da må du jo sammenligne dine hjemmebakte rundstykker med det det ville kosta å kjøpe tilsvarende rundstykker hos baker. For det blir jo feil å sammenligne dem med å kjøpe frosne rundsykker fra first price, liksom.

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
Handerrefyren skrev (20 timer siden):

Jeg baker brød, små brød, dette da vi ikke spiser mye brød. men kosten på et lite brød er 8 til 12 kroner, og det er under halv pris.

antagelig er det billigere, for om vi kjøper et brød til 30-50 kr, blir 1/3 kasta etter 3-4 dager. det lille brødet jeg lager ( 300g mel. litt gjær, salt og vann) spiser vi på 2 dager.

hva koster slike proteinrundstykker i butikken?

Hørt om fryser?

Anonymkode: a4e72...4ff

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hørt om fryser?

Anonymkode: a4e72...4ff

Jeg trenger ikke fryser, vi spiser opp brødet! har slutta helt å kjøpe, det koster dessuten nesten en formue

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Uanonym bruker skrev (21 timer siden):

Du bruker jo ganske dyre ingredienser. Hvis du lager med kun mel, havregryn, vann, gjær og litt olje, blir det jo mye billigere. Men din oppskrift er sikkert billigere enn om du skulle kjøpt tilsvarende rundstykker hos en baker.

Ikke sant. Dyre ingredienser gjør maten dyr, men det er nok likevel billigere enn å kjøpe tilsvarende hos baker.

Vi er en stor familie som har spist vanlig brød fra butikken, nå baker vi selv med hvetemel, havregryn og fibramel/sammalt, og sparer overraskende mye på det. Et standard butikkbrød koster jo nå 40 kroner, og vi spiste minst ett hver dag. For en pakke hver av våre ingredienser har vi brød i to uker.

Anonymkode: 8c510...fb7

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Ikke sant. Dyre ingredienser gjør maten dyr, men det er nok likevel billigere enn å kjøpe tilsvarende hos baker.

Vi er en stor familie som har spist vanlig brød fra butikken, nå baker vi selv med hvetemel, havregryn og fibramel/sammalt, og sparer overraskende mye på det. Et standard butikkbrød koster jo nå 40 kroner, og vi spiste minst ett hver dag. For en pakke hver av våre ingredienser har vi brød i to uker.

Anonymkode: 8c510...fb7

Ts her

Jeg tåler ikke hvetemel og lign. Har cøliaki.

Anonymkode: f61a1...a8a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 24.2.2025 den 18.05):

Tåler ikke mel derfor baker jeg disse.

Ts

Anonymkode: f61a1...a8a

 

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Ts her

Jeg tåler ikke hvetemel og lign. Har cøliaki.

Anonymkode: f61a1...a8a

Ja men poenget er at da må du sammenligne med kjøperundstykker med samme ingredienser.

Anonymkode: 1a4fd...493

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Strømmen er ikke gratis.

Anonymkode: b5e9b...0b6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg mikser 

Egg,

glutefri havre

Nøtter

kokoskrem. 

 

 

Anonymkode: 1c8f4...3ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 24.2.2025 den 9.57):

Jeg laget proteinrundstykker i dag, og begynte å tenke over hva ingrediensene koster, og kom frem til at det er jo ingenting å spare på å bake selv, og dette er den billigste oppskriften.

Jeg brukte 400 gram laktosefri cottage cheese til 38 kr

400 gram havregryn til 8-10 kr

Tre egg for til 9 kr

To spiseskjeer chiafrø til 5 kr

En teskje bakepulver til 2 kr

1 ts salt 0,50 øre

=  maks 64 kr

Anonymkode: f61a1...a8a

Hvor mange rundstykker ble det da? 

Jeg lager som regel fine rundstykker. Lager gjerne opp 40-60 stk når jeg først er i gang. På butikken koster 6 rundstykker fort 60,- per pakke. Da blir det billigere å lage selv. 

Lager jeg den enkle måten selv så er det 150 + litt salt og litt sukker, som jeg gjerne har i evigheter når jeg først kjøper. Så for meg sparer jeg på dette. 

Om jeg ellers lager 4 runder av boller eller kanelsnurrer så koster dette meg 160 i mnd. Per porsjon gir 20 av hver spørs hvilke str jeg velger. 

Så er det å følge med når det er tilbud på enkelte varer, så har man lenge. Fikk kjøpt 6 kg havregryn for 30,- I sommer og har ennå igjen en halv pose. 

Anonymkode: 93813...249

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 24.2.2025 den 11.19):

Jeg har cøliaki og kan ikke spise vanlig mel

Ts

Anonymkode: f61a1...a8a

Da kjøper du en spesiell type havregryn antar jeg. Ved cøliaki så skal man ikke ha den vanlige typen heller. 

Anonymkode: 93813...249

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Handerrefyren skrev (På 25.2.2025 den 8.08):

Jeg trenger ikke fryser, vi spiser opp brødet! har slutta helt å kjøpe, det koster dessuten nesten en formue

Helt enig. Det brødet vi pleier å kjøpe er veldig godt og tar lang tid før det blir tørt. Koster nå 53,- og med en familie på 5 så ser jeg at vi bruker oppmot 700,- på brød i mnd. Har forsøkt å bake brød, men ingen liker brødene jeg lager 😂

Anonymkode: 93813...249

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer vel an på hva slags andre rundstykker du kjøper. Man kan få kjøpt billige rundstykker uten næring. Da blir kroppen mer sulten på noe annet, og sannsynligvis propper vi i oss noe annet da og så blir det vel så dyrt.

Jeg tror vi får bedre helse av å spise rene produkter, og god helse koster mindre i det lange løp enn dårlig helse. Både økonomisk og med å ha det godt.

Lønner seg å bake selv, vil jeg si

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De rundstykkene du beskriver, metter godt. Du må også ta med i regnestykket ditt hvor mange ferdigkjøpte rundstykker du må spise for å bli mett sammenlignet med de du lager selv. Og ikke minst hvor lenge du holder deg mett.

Så er det en stor helsegevinst i å lage selv også…

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

De man kjøper har billige ingredienser.

De gangene jeg baker tar jeg utgangspunkt i havregrøt (gryn og vann) , legger til gjær og mel. Synes det er en fin base, kan ha i olje eller andre ingredienser ettersom hva jeg har i huset.

Anonymkode: ae551...16f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...