AnonymBruker Skrevet 24. februar #1 Del Skrevet 24. februar Jeg laget proteinrundstykker i dag, og begynte å tenke over hva ingrediensene koster, og kom frem til at det er jo ingenting å spare på å bake selv, og dette er den billigste oppskriften. Jeg brukte 400 gram laktosefri cottage cheese til 38 kr 400 gram havregryn til 8-10 kr Tre egg for til 9 kr To spiseskjeer chiafrø til 5 kr En teskje bakepulver til 2 kr 1 ts salt 0,50 øre = maks 64 kr Anonymkode: f61a1...a8a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #2 Del Skrevet 24. februar Du må jo se på hva rundstykkene koster i butikk/baker, og regne ut stk pris på dem du lager selv. Da vil du se om det lønner seg eller ikke Anonymkode: c6d60...46e 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #3 Del Skrevet 24. februar Så vidt jeg vet får du ikke kjøpt tilsvarende rundstykker, hvilke rundstykker sammenligner du med? Anonymkode: 66a92...77c 10 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
velociraptor Skrevet 24. februar #4 Del Skrevet 24. februar AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Jeg laget proteinrundstykker i dag, og begynte å tenke over hva ingrediensene koster, og kom frem til at det er jo ingenting å spare på å bake selv, og dette er den billigste oppskriften. Jeg brukte 400 gram laktosefri cottage cheese til 38 kr 400 gram havregryn til 8-10 kr Tre egg for til 9 kr To spiseskjeer chiafrø til 5 kr En teskje bakepulver til 2 kr 1 ts salt 0,50 øre = maks 64 kr Anonymkode: f61a1...a8a Sammenligner du da med kjøpte proteinrundstykker med samme ingredienser? Det er jo selvsagt billigere å kjøpe ultraprosesserte rundstykker med nesten bare hvete, hvetegluten, emulgatorer og maltodekstrin enn å lage ordentlig mat, men det blir jo som å si at det er billigere å kjøpe mat ute fordi en wienerpølse i brød er billigere enn å kjøpe inn ingredienser og lage en middag med økologisk indrefilet, asparges, fløtegratinert sellerirot og rødvinssaus... 8 1 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Handerrefyren Skrevet 24. februar #5 Del Skrevet 24. februar Jeg baker brød, små brød, dette da vi ikke spiser mye brød. men kosten på et lite brød er 8 til 12 kroner, og det er under halv pris. antagelig er det billigere, for om vi kjøper et brød til 30-50 kr, blir 1/3 kasta etter 3-4 dager. det lille brødet jeg lager ( 300g mel. litt gjær, salt og vann) spiser vi på 2 dager. hva koster slike proteinrundstykker i butikken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #6 Del Skrevet 24. februar Hvor mange rundstykker ble det? f.eks. koster bagels ca 60 kr for 6 stk på REMA. Jeg synes det er dyrt, ca 10 kr per rundstykke. Vil likevel tippe det er billigere med hjemmelagde rundstykkene dine, som er fulle av næringsstoffer i tillegg. Anonymkode: b4a6e...8b1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #7 Del Skrevet 24. februar Jeg bruker omtrent samme oppskrift og får 11-12 rundstykker. Det er aldri så mange rundstykker i ferdigkjøpt pose, så billigere blir det uansett. Mye sunnere også. Jeg har aldri sett slike til salgs. Anonymkode: 1f61d...3af 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #8 Del Skrevet 24. februar I en oppskrift skal det være rundt 9 rundstykker. Vanligvis lager jeg en oppskrift med mindre cottage cheese og bytter ut en tredjedel av havregrynet med hirseflak, som da gjør rundstykkene enda dyrere. Jeg vet ikke om man får kjøpt næringsrike rundstykker i matbutikkene, og de man får kjøpt er selvfølgelig ikke like mettende og næringsrike, men syntes det er dyrt uansett. Ts Anonymkode: f61a1...a8a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #9 Del Skrevet 24. februar AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg bruker omtrent samme oppskrift og får 11-12 rundstykker. Det er aldri så mange rundstykker i ferdigkjøpt pose, så billigere blir det uansett. Mye sunnere også. Jeg har aldri sett slike til salgs. Anonymkode: 1f61d...3af Da lager du de ganske små? Ts Anonymkode: f61a1...a8a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #10 Del Skrevet 24. februar AnonymBruker skrev (4 minutter siden): I en oppskrift skal det være rundt 9 rundstykker. Vanligvis lager jeg en oppskrift med mindre cottage cheese og bytter ut en tredjedel av havregrynet med hirseflak, som da gjør rundstykkene enda dyrere. Jeg vet ikke om man får kjøpt næringsrike rundstykker i matbutikkene, og de man får kjøpt er selvfølgelig ikke like mettende og næringsrike, men syntes det er dyrt uansett. Ts Anonymkode: f61a1...a8a Men hvorfor synes du da det gir mening å sammenligne prisen? Hvis du bare lager med samme ingredienser som de du får kjøpt, er det selvsagt billigere å lage selv. Anonymkode: 1a4fd...493 6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #11 Del Skrevet 24. februar Handerrefyren skrev (21 minutter siden): Jeg baker brød, små brød, dette da vi ikke spiser mye brød. men kosten på et lite brød er 8 til 12 kroner, og det er under halv pris. antagelig er det billigere, for om vi kjøper et brød til 30-50 kr, blir 1/3 kasta etter 3-4 dager. det lille brødet jeg lager ( 300g mel. litt gjær, salt og vann) spiser vi på 2 dager. hva koster slike proteinrundstykker i butikken? Jeg trenger aldri å kaste brød jeg kjøper, til tross for at jeg bruker ca 2 mnd på å spise det opp. Kjær det opp, plasser det i frysern. Så tar du ut skiver og varmer de opp i en brødrister i 30 sekunder. Bare et tips, det kan du også gjøre med brød du baker. Anonymkode: e85c3...a75 1 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #12 Del Skrevet 24. februar AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Da lager du de ganske små? Ts Anonymkode: f61a1...a8a Passelige synes jeg. Et rundstykke metter godt. Anonymkode: 1f61d...3af Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lønnesirup01 Skrevet 24. februar #13 Del Skrevet 24. februar Jeg baker selv, og skal jeg sammenlikne pris sammenlikner jeg med brød fra bakeri. Det er alltid billigere å kjøpe prosessert, så det tar jeg ikke hensyn til. Mange ingredienser er blitt dyrere, men det er det for bakeren også. Og jeg vil som regel spare på å lage brødet selv, hvis man ser på «all things equal” - dvs. et ferdigbakt brød som også inneholder solsikkekjerner, chiafrø, hirse eller hva annet jeg har brukt i brødet. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LiseTV Skrevet 24. februar #14 Del Skrevet 24. februar Bryr meg ikke om prisen. Bare hjemmelaget er gode nok for meg, og så vet jeg hva som er inni dem. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #15 Del Skrevet 24. februar Om det lønner seg, vil være lett å regne ut om du finner et sammenliknbart produkt i butikk. Sjekk i så fall ikke bare stykkpris, men helst kilopris. Men det er jo mer enn kroner og øre man bør ta med i "regnestykket". Ofte er hjemmebakt et mye renere og sunnere produkt uten unødvendige tilsetningsstoffer og ofte smaker hjemmebakt bedre også, derfor vil jeg våge å påstå at selv om hjemmebakt skulle vise seg å koste det samme eller litt mer enn fabrikkbakt, er hjemmebakt allikevel å foretrekke. Anonymkode: 7ec12...72b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #16 Del Skrevet 24. februar Jeg har ikke sett at det finnes proteinrundstykker i dagligvaren? Hvor er sammenligningsgrunnlaget? Anonymkode: 4ee7a...7db Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #17 Del Skrevet 24. februar Du baker jo luksusrundtykker, som du ikke får kjøpt noen plasser, og sammenlikner prisen med billigste rundtykker fra Coop/Rema, til 10 kroner, som er for det meste LUFT? 😅 her er min oppskrift, 300g havregryn, 300g hvetemel 5dl melk 1 ss olje 1ts salt 1,5-2 tskje tørrgjær og fra 2ts til 1 spiseskje sukker. ikke sløyfe sukker, du trenger den for å reagere med gjæret. Sukkeret blir "spist opp" av gjær i hevingen, de ferdige rundstykkene er ikke søte. En annen, mer avansert oppskrift med flere typer grovmel. 3 dl hvetemel 1,5 dl sammalt grov 1,7 dl sammalt fin 0,3 dl havregryn 1 ss linfrø og/eller solsikkekjærner 1/2 ts salt 1,5 ts tørr gjær 2,3 dl vann 1 ss olje 2 tskje sukker Mine oppskrifter er for elting og heving i brødbakemaskin, så de krever mindre gjær. Hvis du føler at rundtykkene blir for kompakte, doble gjæret. (eller finn en varmere og mindre trekkfull plass for heving) Anonymkode: 85942...b37 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snublefot62 Skrevet 24. februar #18 Del Skrevet 24. februar Du har egentlig ikke noe sammenligningsgrunnlag, men mener fortsatt det er dyrt sammenlignet med butikken, som ikke selger de rundstykkene du lager? Uansett må du se på mer enn bare pris. Lager du de selv vet du hva som er inni de og har kontroll på hele prosessen. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #19 Del Skrevet 24. februar Men hvis du er like fornøyd med produktene i butikken, så kan du jo lage noe tilsvarende og droppe cottage cheese, egg og hirseflak? Baker du rundstykker med et halvt kilo grovbakstmel (17,50 per kilo hos Oda), salt, gjær (eller billigere surdeig) og vann, har du sunnere rundstykker til 10 kr, eller 1 kr per stykk. Anonymkode: 029c8...036 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. februar #20 Del Skrevet 24. februar Bruker du "laktosefri cottage cheese" i baking fordi du vil ha ekstra proteiner, ikke sant? Men du skulle ønske å kunne gjøre det billigere? Vanlig gulost inneholder mer proteiner enn cottage cheese, pr 100 gram (noen typer over dobbelt så mye), så du kan spise "vanlige" rundstykker med en skive Jalsberg på, og det blir mye billigere og du kan fortsatt nå dine protein-mål. Merk at "uspesifisert hvitost", sikkert Xtra eller Rema ost, har like mye proteiner som Jalsberg, så her kan du spare enda mer. Oversikt over protein innhold i forskjellige oster - https://www.proteiner.no/meieri.html Anonymkode: 85942...b37 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå