AnonymBruker Skrevet i går, 09:53 #21 Del Skrevet i går, 09:53 Løk er nødvendig for smakens del i gryter spør du meg. Men når jeg vet at det kommer noen på besøk som ikke liker noe så prøver jeg selvsagt å tilpasse. For eksempel kjenner jeg noen som ikke liker kardemomme, så når jeg baker julebrød og inviterer på julelunsj så lager jeg julebrødet uten kardemomme. Anonymkode: 2a297...a22 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:54 #22 Del Skrevet i går, 09:54 Nei. Anonymkode: d7530...a08 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 09:56 #23 Del Skrevet i går, 09:56 Jeg inviterer jo gjester først og fremst fordi vi skal ha det hyggelig sammen. Ikke for at jeg skal pådytte andre mine matpreferanser. For meg er det en selvsagt del av å være en god vert å legge opp til at mine gjester skal ha en best mulig opplevelse. Å lage mat jeg vet en av mine gjester ikke liker eller har problemer med å spise uansett hvilken grunn, det ville virkelig ikke falt meg inn. Derimot ville jeg snakket med personen om hvordan vi løser det på forhånd. Anonymkode: c6250...eb1 11 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbySocks Skrevet i går, 10:00 #24 Del Skrevet i går, 10:00 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Du tåler å trøkke i deg litt sopp. Må jo ikke lage et nummer ut av alt, liksom? Kunne man også med rette formulert seg, vet du. Men, som sagt, jeg tilrettelegger selv for diagnoser. De man vet om, og de man tydelig kan anta. Anonymkode: ed370...0b7 Nei, jeg tåler ikke å trykke i meg litt sopp. Dessverre. Derfor legges den pent til siden. Sånn ute i den virkelige verden har jeg aldri møtt noen som bryr seg. Heldigvis. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:00 #25 Del Skrevet i går, 10:00 Unngår dette problemet gjennom å ha emosjonelt voksne venner som klarer å spise ting de ikke liker. Tar hensyn til allergi, medisinske tilstander, og livssyn, så at jeg skal droppe ting utelukkende pga smak legger til en kompleksitet jeg rett og slett ikke gidder. Anonymkode: 9b6ee...289 2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:02 #26 Del Skrevet i går, 10:02 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Unngår dette problemet gjennom å ha emosjonelt voksne venner som klarer å spise ting de ikke liker. Tar hensyn til allergi, medisinske tilstander, og livssyn, så at jeg skal droppe ting utelukkende pga smak legger til en kompleksitet jeg rett og slett ikke gidder. Anonymkode: 9b6ee...289 Men hvorfor velge en rett som har en smak gjesten ikke liker? Anonymkode: 53aef...bd0 6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:04 #27 Del Skrevet i går, 10:04 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Unngår dette problemet gjennom å ha emosjonelt voksne venner som klarer å spise ting de ikke liker. Tar hensyn til allergi, medisinske tilstander, og livssyn, så at jeg skal droppe ting utelukkende pga smak legger til en kompleksitet jeg rett og slett ikke gidder. Anonymkode: 9b6ee...289 Enda en person som åpenbart ikke forstår at 'liker ikke' ikke er det samme som 'er ikke glad i, men greier å spise'. Selvsagt tar jeg hensyn til det, jeg inviterer folk til å spise hos meg fordi jeg ønsker å dele et godt måltid med dem, og det er gjensidig utelukkende å dele et godt måltid og å servere noe en gjest ikke liker. Anonymkode: ba6dd...19c 3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:07 #28 Del Skrevet i går, 10:07 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Hvorfor nevnes sopp og løk spesielt? Er det vanlig å ikke like dette? Må innrømme at dette er en problemstilling jeg aldri har tatt stilling til før. Aldri opplevd at voksne mennesker ikke liker helt vanlige ingredienser. Anonymkode: 870b0...fa6 Åssen er det mulig at du aldri har opplevd det? Jeg liker ikke sopp. Er vel ikke noe mindre voksen av den grunn Anonymkode: a27e2...6ea 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:08 #29 Del Skrevet i går, 10:08 Kun om det er barn. Anonymkode: c5d85...08d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:08 #30 Del Skrevet i går, 10:08 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Men hvorfor velge en rett som har en smak gjesten ikke liker? Anonymkode: 53aef...bd0 Forventer det samme av andre som av meg selv, og om jeg er invitert på middag med en ingrediens jeg ikke liker spiser jeg den uansett. AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Enda en person som åpenbart ikke forstår at 'liker ikke' ikke er det samme som 'er ikke glad i, men greier å spise'. Selvsagt tar jeg hensyn til det, jeg inviterer folk til å spise hos meg fordi jeg ønsker å dele et godt måltid med dem, og det er gjensidig utelukkende å dele et godt måltid og å servere noe en gjest ikke liker. Anonymkode: ba6dd...19c Mulig jeg er usympatisk fordi jeg selv ikke har noe som helst rett jeg ikke takler å spise, uansett omstendighet. Har heller ingen venner i den kategorien, så er irrelevant problemstilling i mitt liv (og mine middagsselskaper). Anonymkode: 9b6ee...289 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:16 #31 Del Skrevet i går, 10:16 Hvis f.eks. verten lagde mat med hvitløk så hadde jeg ikke spist det som inneholder hvitløk. Tar jeg en skje med ukjent mat og det smaker hvitløk så slutter jeg å spise. Men jeg hadde aldri krevd av verten å ikke bruke hvitløk. Men jeg har aldri vært hos noen som ikke tar hensyn til gjestene sine. Anonymkode: 0283f...32d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:17 #32 Del Skrevet i går, 10:17 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Forventer det samme av andre som av meg selv, og om jeg er invitert på middag med en ingrediens jeg ikke liker spiser jeg den uansett. Anonymkode: 9b6ee...289 Men hvorfor lage noe man vet gjesten ikke liker? Er det ikke rart å invitere på middag for så å lage noe de ikke liker? Anonymkode: 53aef...bd0 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:17 #33 Del Skrevet i går, 10:17 Har Ibs. Sopp er noe jeg faktisk ikke liker, mens løk gir magesmerter, diare osv. At en piller betyr ikke at man er ufin. Ikke alle vil dele erfaring med mage/tarm når en har spist noe en reagerer på Anonymkode: f8950...e23 3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:19 #34 Del Skrevet i går, 10:19 Hvis planen min er å servere viltgryte så har jeg sopp og løk i…Så får de heller legge det til siden. Men hadde ikke servert dette om 4/10 gjester ikke likte sopp eller om jeg kun inviterte 10. Men ofte gjelder vel slikt som dette bare 1 evt 2 om større besøk. Anonymkode: 98668...21e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:21 #35 Del Skrevet i går, 10:21 Min mor er ikke så glad i pasta. Hun spiser det hvis hun får det servert, men er aldri noe hun ville valgt selv. Jeg selv elsker pasta. Men når jeg inviterer min mor på middag så lager jeg da selvsagt ikke en pastarett! Det er jo jeg som har invitert, da lager jeg jo noe jeg vet hun liker, ikke bare noe hun spiser for å være høflig. Det skal jo være kjekt og hyggelig. Anonymkode: 53aef...bd0 4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daria Skrevet i går, 10:23 #36 Del Skrevet i går, 10:23 Jeg tenker ikke tanken på at noen ikke liker det som for meg er helt vanlige råvarer og har ikke stålkontroll på andres preferanser. Trenger man hensyn og tilrettelegging, regner jeg med at det gis beskjed på forhånd. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:23 #37 Del Skrevet i går, 10:23 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Du vet jo hvem du inviterer. Altså: om jeg inviterer slekt så vet jeg jo med absolutt sikkerhet at det er en del som behøver tilrettelegging. Jeg omgår dem ikke fordi de deler min smak i mat eller for den del mine interesser. Jeg omgåes dem fordi vi er forskjellige, men likevel glade i hverandre. Så da lager jeg noe alle spiser. Og det inkluderer voksne som er «kresne» (eller kanskje mer realistisk har udiagnostisert sykdom), barn som har diagnoser (fordi vi nå er et mer oppegående samfunn) og alt annet «rart». Inviterer jeg venner så vet jeg - med sikkerhet - at de spiser alt jeg serverer. Venner er nemlig folk jeg har noe til felles med etc. Jeg gjør ingen hensyn, utover om de skulle ha allergier (noe ingen av dem har, utrolig nok). Også voksne har diagnoser. I den «eldre garde» er de jo alle (eller de fleste) enige seg imellom om at det ikke finnes verken autisme eller adhd. Men vi som både vet noe om slike diagnoser og kjenner folka vet jo likevel at vi livet gjennom har tilrettelagt for dem som om de skulle ha en offisiell diagnose. Og vi vet at om vi lar det være så går det - galt. Du tåler å trøkke i deg litt sopp. Må jo ikke lage et nummer ut av alt, liksom? Kunne man også med rette formulert seg, vet du. Men, som sagt, jeg tilrettelegger selv for diagnoser. De man vet om, og de man tydelig kan anta. Anonymkode: ed370...0b7 Man trenger ikke å ha en diagnose for å være litt mer selektiv i matveien enn andre. Jeg har vokst opp med en forelder som er kokk og lager fantastisk god mat, høster alltid skryt fra dem som spiser hennes mat. Likevel... jeg liker ikke champignon/sopp. Har aldri likt det, og vi hadde det ofte i maten da jeg vokste opp. Jeg liker heller ikke fisk eller sjømat, har aldri gjort det, og det var mye mas med middagsbordet da jeg var barn, vi hadde ofte fisk... Og jeg har brukt så mange år av mitt liv til å skyve maten inn i munnen og svelge unna så fort som mulig, skylle ned med vann. Jeg gidder ikke det som voksen, så jeg spiser ikke det jeg ikke liker, og ikke har lært å like gjennom 17 år med mors matregime. Jo, jeg kan skjerpe meg når jeg er på besøk hos andre, men mine nære tilrettelegger for meg, og inviterer på det de vet at jeg liker. Min mor mener fortsatt at folk som ikke liker fisk, ikke har fått servert ordentlig laget fisk... Når jeg nevner at det er hun som har laget så og si all fisken til meg opp igjennom, ser hun bare på meg, og vet ikke helt hva hun skal svare på det. Jeg tror at hun fortsatt tenker at det er noe feil med meg, at jeg bate er sta og egen, for ingen kan jo ikke like fisk! Selv er hun lite begeistret for biff... Men det er bare de som ikke liker fisk og grønnsaker, som det er noe feil med, kan det virke som. Har aldri hørt noen bli kalt umoden fordi de ikke liker lammekjøtt f.eks. Anonymkode: db844...c40 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:27 #38 Del Skrevet i går, 10:27 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Men hvorfor lage noe man vet gjesten ikke liker? Er det ikke rart å invitere på middag for så å lage noe de ikke liker? Anonymkode: 53aef...bd0 Som sagt har jeg ingen venner som «ikke liker» noe såpass at de må pille det av, og opplever heller ikke dette selv. Om en rett serveres med noe jeg ellers ikke er så glad i, som wok med minimais, ødelegger ikke det retten forøvrig for meg. Lærte i ganske tidlig alder å spise ting jeg ikke liker, som kanskje «tvang» meg til å lære meg å leve med det og sette pris på de øvrige komponentene. Har forøvrig ikke fått noen klager, eller noen småspisere så langt, så lever godt med det Anonymkode: 9b6ee...289 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:27 #39 Del Skrevet i går, 10:27 Har nesten aldri opplevd at en voksen har "meldt inn" at de ikke liker noe på forhånd, så har ikke vært borti problemstillingen. Det eneste jeg vet om er at svigermor ikke liker koriander, men det er jo lett å servere på siden. Løk ville vært vanskeligere, her går det i nesten alt av gryter, supper ol. så da måtte jeg ha fått beskjed i god tid i så fall så jeg kan handle inn til noe helt annet. Ikke snakk om at jeg lager en stor bacalao eller lasagne uten løk, det hører med. Men ønsker jo heller ikke å servere noe som ikke faller i smak. Anonymkode: 35099...fc0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet i går, 10:27 #40 Del Skrevet i går, 10:27 AnonymBruker skrev (49 minutter siden): Nei, dessverre. Løk er helt nødvendig i de aller fleste retter jeg lager. Anonymkode: 71770...bdb Jeg får magesmerter og diaré av løk. Anonymkode: 02d99...7d6 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå